Der kom en mail

Netop ankommet med flyet fra Göteborg sidder jeg nu i København Lufthavn og venter på at komme videre til Tirstrup. I mellemtiden kan jeg lige nå at lave et blogindlæg.

 

Ja, der kom en mail, som der står i overskriften. Det vil sige, at dem kommer der rigtig mange af i løbet af en dag. En del handler om plantespørgsmål og lignende, og dem har jeg én gang for alle bestemt, at jeg ikke har overskud til at svare på. Desværre …

 

Men ind imellem kommer der også mails, en venlig hilsen, som jeg selvfølgelig melder tilbage på. Sådan en kom i går fra Marthe på Fyn:

 

Kære Claus Dalby

 

Rigtig mange gange har jeg klikket ind på din blog og glædet mig over interessante indlæg, ligesom jeg med fornøjelse har læst mange af dine bøger,bla. "Drivhusdrømme". Og det er også specifikt drivhus-emnet denne henvendelse drejer sig om.

 

 Det forholder sig således, at jeg inden længe runder 50 år. Det, i sig selv, er jo ikke særlig usædvanligt eller interessant, men det er derimod den helt unikke gave, min mand vil forære mig.

 

Gennem det seneste år har han arbejdet på den. Fra de første streger og opmålinger (han havde særlige krav til proportionerne), tegninger til kommunen (pga. placering og størrelse), research og indkøb af materialer (de helt rigtige mursten til belægning f.eks.), det første spadestik osv. til det nu står endeligt færdigt - parat til at blive foræret mig.

 

Gaven er et trædrivhus. Et drivhus i særklasse, synes jeg.

 

Dernæst fulgte en invitation til at komme og se huset. Og det vil jeg uden tvivl gøre en gang til næste år, for det er nemlig et drivhus i særklasse, som I kan se på billederne her. Et virkeligt smukt hus!

 

_DSC7006_7_8_tonemappedfinal[1]

 

Siden jeg skrev og udgav bogen ‘Drivhusdrømme’, har jeg fået en mængde breve og mails med billeder af flotte drivhuse. De er alle blevet arkiveret, og jeg har efterhånden samlet en hel del unikke bygningsværker.

 

DSC_7326[1]

 

Derfor har jeg nu besluttet mig for, at jeg næste efterår udgiver en bog, som indtil nu har fået arbejdstitlen ‘Dejlige drivhuse’, som vil komme til at omtale mindst halvtreds glashuse og deres ejere.

 

_DSC6123[1]

 

I den sammenhæng vil jeg lige nævne, at hvis I har eller kender nogen med særlige drivhuse, må I meget gerne sende mig billeder. Færdigkøbte løsninger er jeg ikke interesseret i, men kreative bygninger vil jeg gerne høre om. Jeg er også interesseret i huse af gamle vinduer og genbrugsmaterialer. Ikke blot i Danmark, men også i andre Skandinaviske lande og ud over Europa. Det vil glæde mig at høre fra jer.

 

NB. Billederne er fra Marthes blog, som I kan besøge her.

9 kommentarer:

 1. hej Claus
  Der går da et fly direkte fra Lantvetter i Gøteborg til Tirstrup. BA fløjet af SunAir, afgang fra Gøteborg ved 6-tiden.
  PÅ den måde kan du sagtens spare tid, f.eks til mellemlandingen i Kbh, den kan du så bruge til at nyde livet hjemme i dit hus og have
  Mette

  SvarSlet
 2. åh hvor skønt det ser ud. Det er lige den størrelse og design der passer ind her. Endelig noget realistisk til sådan en størrelse have som min.

  Tak for kigget Claus.

  Vi glæder os til at se hvad der kommer ud af det. Det kan vist kun blive godt når du starter ud med sådan en skønhed her. ;)

  kh
  Eva
  Evigglade.blogspot.com

  SvarSlet
 3. Super flot trædrivhus !
  Sikke en heldig 50-årig !

  Vi er nogle der må nøjes med et købe drivhhus :-)

  Jeg glæder mig til "Drivhusdrømme 2"...Drivhusdrømme er stadig min ynglings havebog og jeg skal helt sikkert have den nye bog til næste efterår !

  SvarSlet
 4. Wooow, sådan en mand ønsker jeg mig også. Så kunne det være, at der fulgte et lækkert ønskedrivhus med.

  Jeg har været inde og kigge på Marthes blog, og må indrømme at jeg kom til at savle lidt. Deres bolig er heller ikke at kimse af :-))

  SvarSlet
 5. Så morro å høre Claus at det blir en bok til! Jeg hadde nylig en konkurranse for Byggverk i hagen, og der kom det inn en par drivhus som var bygget av gamle vinduer. Skal jammen tipse de og en par andre jeg kjenner til direkte, samt skrive en oppfordring på bloggen :)

  Digger drivhus med sjel!

  SvarSlet
 6. Tilslutter mig Jesper D. Havedrømme, Tasha Tudors have og de andre er dejlige bøger at læse men Drivhusdrømme er nr 1, den MEST læste bog her i huset.... man kan "læse" /kigge i den igen og igen, den er jo netop som titlen antyder - drømme.
  Glæder os til 2-eren
  Mette

  SvarSlet
 7. Kære Anne - jeg vil være rigtig glad for din hjælp.

  SvarSlet
 8. Hej Claus
  Kan kun tilslutte mig koret af liebhavere til "Drivhusdrømme 2".
  Har selv dog kun købe-drivhus, men er alligevel lykkelig for det - især når vinduerne i boligen skal males! Men nøj, hvor ser det flot ud - TILLYKKE til Marthe både med hus og fødselsdag.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 9. Jeg er een af de heldige, som har fået lov at se dette drivhus i virkeligheden. Her fornemmer man virkelig begrebet "sjæl", og der er en kælen for detaljerne, som jeg sjældent har oplevet.

  SvarSlet