En attraktiv plante

Gennem hele foråret og sommeren glæder jeg mig over denne plantes – sølvlys, Actaea ramosa ’Brunette’ – smukke mørkt chokoladebrune blade. Nu er glansen dog gået lidt af Sankt Gertrud; løvet er begyndt at antage høstfarver.

 

20110916_141348

 

Til gengæld kan jeg nu glæde mig over de smukkeste blomsterspir. Knopperne ligner i begyndelsen små perler, som når de brister, åbenbarer fine hvide blomster.

 

20110916_140926 20110916_140944

 

Og en yderligere attraktion er, at de tilmed udsender den lifligste duft.

 

20110916_141232

 

NB. Når I læser dette, er jeg i Holland. Flyet afgik fra Billund i morges kl. 6.00, så indslaget her er forproduceret. Jeg er blot i Holland indtil i aften. Ærindet er køb af løg og knolde til næste forår, og jeg er af sted sammen med indkøbere fra Bilka.

14 kommentarer:

 1. Den er så vakker... Jeg har den også i min hage :)

  SvarSlet
 2. go' tur, husk nu selv at får nogle løg med hjem i bagagen :)

  SvarSlet
 3. Øv misundelse er en grim grim ting! Jeg vil også med og købe bolcher i tulipan moderlandet :)
  Ønsker dig en rigtig god tur - husk også at finde nogle "fyldte flødeskumskager"
  Stort knus

  SvarSlet
 4. ja jeg fryder mig også over mine.. der er super flotte:) Anne Gine

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Sølvlys er rigtig flot hele sæsonen igennem, jeg har den selv og ville have en til, der fik jeg en der havde sart lyserød spir den hedder Cimicifuga ramosa Pink Spike, den er også rigtig flot.
  God dag i Holland, jeg håber du finder noget rigtig spændende til os, til foråret komme. Selvfølgelig gør du det, det kan man da ikke være i TVIVL om, VEL.
  Knus her fra det midtfynske Pia

  SvarSlet
 6. Kender kun cimicifuga ramosa - det er åbenbart en lidt anden sort end denne kan jeg forstå?

  Planten er så elegant og yndefuld. Har købt til svigermors have sidste år og de står strålende, to strunke eksemplarer og lyser diskret op i et skyggelagt bed.

  Hav en god dag, Lisbeth K

  SvarSlet
 7. Sølvlys ’Brunette’ er pragtfuldt plant! Jeg elske chokoladebrune blade og hvide blomster.

  SvarSlet
 8. Hmm... hvid Martagon lilje please!
  Og i øvrigt god tur;O)
  Elsker også denne sølvlys, du må have nævnt den før, for jeg har 3 stk i mit bed med overvejende mørkløvede planter, og den kan virkelig ikke nævnes for tit. Løvet i sig selv er helt uundværligt forår og sommer, og så disse blomsterspir, som dufter og visner til først lyserød og derefter igen indtager samme farve som løvet - dejlig blomst!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 9. Mener du ikke Cimicifuga? Eller har den også skiftet navn?
  Anne Marie

  SvarSlet
 10. Obs - ja, Cimicifuga skiftede for nogle år siden navn til at Actaea. Det har blot ikke rigtig slået an.

  SvarSlet
 11. Støn, Hr. Dalby. Jeg er endnu ikke færdig med at plante "dine" løg fra Bilka kollektionen - og allerede planter du nye behov og griller oppe i hovedet til forårets blomsterflor. Det er ikke helt nemt at følge med dit tempo.
  Jeg er allerede spændt på at se, hvad du vælger til os.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 12. Kære Claus,

  Må virkelig undersøge, om den er "rådyrsikker".
  Du har vist den tidligere, men dengang smuttede det for mig.
  Så NU skal det være!
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 13. Tak for opklaringen Claus!

  :-) Lisbeth K.

  SvarSlet
 14. Jeg har lige købt en sølvlys til haven. Jeg fik det sidste eksemplar på planteskolen og den var lidt afpillet, men den kommer forhåbentlig fint til næste år :-)

  SvarSlet