En superstjerne! Virkelig?

Kan det mon blive ved med al den medgang?, tænker jeg af og til. Nedenstående pressemedelelse modtog jeg i går:

 

20090809_184000

 

Værktøjsproducenten Bosch har undersøgt en mængde europæiske haveblogs for at finde ud af, hvor mange haveblogs der findes, hvad haveentusiaster blogger mest om, og om de deler viden  på tværs af landegrænser.

 

20090829_061304

 

Aktive danskere

121 danske hjemmesider og blogs om bolig og have er blandt de mere end 2.000 europæiske sites, der har været med i en undersøgelse for at kortlægge de europæiske haveejeres færden på internettet. Undersøgelsen viste, at Danmark er blandt de lande med flest aktive haveentusiaster på nettet og at haveeksperten Claus Dalby er kendt over hele Europa.

 

20090809_184148

 

Elsker haven

Haveejere og hobbygartnere elsker deres have. De passer og plejer den gennem hele sæsonen, de investerer tid og penge i den – og de skriver om deres oplevelser og erfaringer på internettet. En ny europæisk undersøgelse med titlen ”Den virtuelle have-kunst – indblik i det europæiske have-univers på internettet” foretaget på vegne af Bosch, har for første gang detaljeret undersøgt, hvad have-entusiaster fra otte europæiske lande – Danmark, Østrig, Schweiz, Frankrig, Spanien, Belgien og Holland– taler om på nettet, hvordan de kommunikerer og på hvilken måde de anvender de sociale medier.

 

 20090828_145025

 

Et lille – men hyggeligt – onlinefællesskab

Sammenlignet med hjemmesider og fora, der handler om mode og gør-det-selv-projekter, findes der relativt få hjemmesider, hvor der diskuteres haverelaterede emner på nettet. I de otte lande, som indgår i undersøgelsen, findes der mere end 2.000 hjemmesider, der på den ene eller anden måde beskæftiger sig med havearbejde. 700 af disse handler udelukkende om haver, og kan siges at udgøre det såkaldte europæiske ”have-net”. 80 procent af disse er blogs, 20 procent er hjemmesider, mens debatfora blot spiller en underordnet rolle.

På internettet skriver haveejere og hobby-gartnere om alle de mange forskellige aspekter ved at arbejde i haven. Blomsterhaver er dét emne, der fylder mest på de mange hjemmesider og blogs, men der skrives også i stor udstrækning om køkkenhaver og træer. På nettet blander haveejerne deres personlige oplevelser og erfaringer med et hav af billeder – især af blomster, som fotograferes i forskelligt lys og på forskellige tidspunkter af døgnet. Den typiske have-blogger er en kvinde, der har rundet de 40.

 

20090828_145047

 

Danmark har Europas eneste superstjerne blogger

De fleste have-blogs og hjemmesider kommer fra Tyskland. Sammenligner man med antallet af indbyggere, så er Danmark og Holland dog de lande, som har flest aktive have-entusiaster på nettet. Ifølge undersøgelsen kan Danmark desuden bryste sig med at have den eneste superstjerne-blogger i Europa, nemlig haveeksperten og forfatteren Claus Dalby. Undersøgelsen fremhæver Dalbys danske blog som den mest indflydelsesrige – ikke bare i Danmark men i hele Europa. Den selvlærte havemand har som ingen anden formået at bruge nettet, og er nu berømt i hele Europa for sine mange spændende indlæg om havearbejde.

54 kommentarer:

 1. Yiiiii-haaaaaaaaaaaaarrr

  flot gået...men hvorfor er jeg ikke overrasket over den flotte omtale du får?

  Det er jo fordi du har FORTJENT den.

  Vi ELSKER din blog. Kan nærmest ikke leve uden. Man er vel afhængig?

  ;)
  Eva

  SvarSlet
 2. sådan, Claus!
  til lykke med det. På en eller anden måde kommer det vist ikke bag på nogen læserne her :D

  Kan helt og fuldt tilslutte mig!!

  Fortsat dejlig solrig torsdag - måtte det blive ved de næste 2-3 uger med

  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 3. Du ER en superstjerne, Claus Dalby! Hvor er det FLOT!

  SvarSlet
 4. Og tænk engang... Den mand har jeg trykket i hånden mere end en gang, før han blev superstjerne blogger ;)

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. Grattis, säger Janna

  SvarSlet
 6. Stort stort tillykke Claus med den fine omtale - ja det kan godt være virkeligt - og det viser dine besøgstal jo også:o) Du kommer bestemt heller ikke sovende til det, jeg er imponeret over at du stadig er lige så flittig med indlæggene, men det glæder mig og jeg suger inspirationen til mig:)
  Det er morsomt at læse undersøgelsens resultat og jeg tror at vi skal være glade for at vi ikke er sammenlignet med vores nordiske venner i Norge og Sverige.

  SvarSlet
 7. Jammen du er da virkelig en superstjerne. Du ved så meget, du tager så mange skønne billeder og du har midler og forbindelser til at skaffe sjældne planter i industielle mængder. Alt det kombineret med den utroligt store arbejdesindsats du har lagt i din blog gør dig til noget helt særligt.

  TAK.

  SvarSlet
 8. Hvor du fortjener det :)))
  Bedste hilsener Benedikte

  SvarSlet
 9. Kære Claus.

  Selvfølgelig er du det. En Superstjerne. Og du bærer titlen flot, en titel du i den grad lever op til, og dermed fortjener.
  Fantastisk omtale. Stort tillykke.

  Kærlige hilsener,
  Iris.

  SvarSlet
 10. Kære Claus.

  Tillykke med de fine ord og den nye titel :)
  Gad vide om jeg er for ung til at følge med i en haveblog ... jeg er trods alt kun godt 30 og burde jo vente mindst 10 år med at kaste mig ud i denne diciplin.

  Men - tak for al inspirationen og de smukke billeder, jeg holder meget af både dine bøger, tv-udsendelser og ikke mindst din blog.

  Mvh.
  Edith

  SvarSlet
 11. Til lykke med den gode omtalen.Du deler av din kunnskap og gir masse inspirasjon, ikke underlig at bloggen din er populær.

  SvarSlet
 12. Tillykke kære Claus.
  Æren er fuldt fortjent - vil ikke undvære din blog.

  Venlig hilsen Barbara

  SvarSlet
 13. Det er flot.. Godt gået Claus :-) og du har fortjent den rosende omtale.

  SvarSlet
 14. Hej Claus
  Tillykke, det undrer vist ingen af dine faste læsere, fuldt fortjent.
  Hilsen Lisbeth, Silkeborg.

  SvarSlet
 15. Tillykke med det :)

  Og interessant læsning i øvrigt. Det er jo lige vand på min mølle, så jeg tager dit indlæg med, når jeg skal snakke med potentielle investorer til LadGro.dk - tak for info!

  Med venlig hilsen
  Iben Louise Birkkjær

  SvarSlet
 16. Tidligere i år ble jeg intervjuet i lokalavisen om hageblogging. Mange er opptatt av dette som et fenomen - men hageblogging handler jo bare om det som vi liker mest av alt - og vise hverandre hva vi liker (eller misliker) mest. I forbindelse med intervjuet fikk jeg spørsmål om andre hagebloggere - da sa jeg "hagebloggeres" popstjerne er Claus Dalby, og jeg hadde rett :D. Selvsagt er du superstjerne - og vi er veldig glad for at vi har deg! Når det gjelder antall bloggere tror jeg det er ennå flere - og jeg føler meg selvsagt diskriminert når Norge ikke er med ;) Ellers - kvinne i 40 årene høres riktig ut! Tusen takk Claus. Fortsett med alt det deilige. Hanne

  SvarSlet
 17. Hvor må det være dejligt for dig at erfare, at din flid med tekst, billeder, videoer samt meget mere bliver positivt bemærket og værdsat af så mange.

  Personligt kan jeg forsikre, at du har været en KÆMPE inspiration for mig. Din inspiration har været af en sådan karakter, at den tændte have-flammen og har medvirket til, at jeg roligt kan sige, at min lille have ikke blot er et sted til hygge og afslapning - men er blevet min altoverskyggende hobby. Jeg vil ikke bare sige tillykke med den flotte omtale - men også tak for at du øser så generøst af din viden!

  SvarSlet
 18. Så absolut virkelig! Og velfortjent! Stort tillykke! Hvad skulle vi alle sammen gøre uden vores super-lede-stjerne...

  At jeg så kvæles af komme i 'kasser' og betegnes som 'den typiske', ja det er noget andet. På den anden side, i mit tilfælde er det jo korrekt...

  SvarSlet
 19. Kære Nette - nu har jeg set billeder fra din skøne have. Hvis/når jeg kan inspirere til dette, bliver jeg rigtig glad og stolt.

  SvarSlet
 20. Hei, Claus.
  Gratulerer med flott omtale:) I din blogg finner jeg informasjon og den gir skape glede.
  Norge er et land hvor det er mye fokus på interiør( og det er også flott) men, det er ute i hagen hvor det skjer forandringer hele tiden. Med dine film klipp, vandrer jeg sammen med deg, og tar meg i å si :Oj, er det sånn jeg skal gjøre:) Vel, i en av dine film klipp kom du til å filme en klartreplante. Jeg ble så glad,du ga meg navnet, på en plante som jeg kjøpe uten å vite hva jeg hadde kjøpt:)
  Jeg blir så glad av din blogg!!

  mvh Cathrine Elders

  SvarSlet
 21. Kære Claus.
  Godt gået du! Men du har om nogen fortjent al den succes, der regner ned over dig - og helt sikkert fortsat vil øse ned over dig. Dig bliver vi garanteret aldrig færdig med at sige TILLYKKE til og råbe HURRA for.
  De kærligste hilsner fra én af de fire musketerer

  SvarSlet
 22. Kære Sweetpea,

  Som Cugina K så godt og rammende beskriver, så er du ikke "bare" en superstjerne på havehimlen, men i meget høj grad OGSÅ en LEDESTJERNE:o) Vi Dalby-disciple nyder godt af al den magiske stjernestøv, du så rundhåndet drysser ud over os. Du og din blog er en evig kilde til læring, inspiration, motivation, aha-oplevelser, eye-openers, indsigt, enthusiasme, blomster- OG livs glæde, positivitet, skønhed etc etc.

  Jeg har sagt det før, og siger det gerne igen: Vi er både priviligerede og møgforkælede over, at kunne følge med i en haveeksperts haveliv. Forstår slet ikke, hvordan man klarede sig igennem (have)livet før din blog så dagens lys, Claus. Den er jo blevet kult for vi havetosser:o)

  Tænk, at kunne skrive "Superstjerne" på sit visitkort:o) Men skudsmålet er fuldt fortjent:o)

  Sender mange hilsner til alle jer derude, som jeg kender og ikke kender:o) Har meget travlt i haven for tiden. Man bliver jo næsten helt euforisk over pludselig at få sådan en uges pragtfuldt sommervejr foræret i den første efterårsmåned. Så der skal løbes stærkt for at nå de nye projekter, mens vejrguderne er så dejligt samarbejdsvillige. Drømmer store nye havedrømme........igen!!! Men efter dette projekt skal det også være slut med flere have-påfund......Ama`r!!!!!!

  Kære Pia fra Midtfyn.

  Det gør mig ondt at høre at du og dine kære er blevet ramt af sorg. Jeg sender dig mine aller varmeste og hjerteligste tanker og et stort stort cyberspace-knus.

  TANTE GRØN -

  SvarSlet
 23. Hej Mester.
  Kæmpe tillykke med endu en fin titel.
  Selvfølgelig er du vores allle sammens superstjerne. Hvad skulle vi gøre uden al din inspiration og positive måde at formidle den på. Alle dine bøger har især givet mig, interesse og viden som har gjort mig til en havenørd.
  Som Zep siger, tænk at man har været så heldig at trykke dig i hånden et par gange. :-)
  God aften til dig.

  Efterårshilsner Bettina

  SvarSlet
 24. Stort tillykke med den fine omtale....
  Og gæt engang... det er helt fortjent. Det er dig der har sat den lille spire i mit hoved, om hvor vidunderligt det ville være at have et Orangeri, og det er dig der dagligt inspirerer mig med din smukke og spændende blog.
  Så endnu engang tillykke :-)

  SvarSlet
 25. Hørt hørt hørt, og et kæmpe tillykke herfra. Du fortjener virkelig det store klap på skulderen :-)
  Jeg synes rigtig godt om dit nye tilnavn 'Ledestjerne' :-D Danmark, og nu også resten af Europa åbenbart, er jo snart helt fyldt med små 'wanna-be Dalby'-haver. Og det skal forstås 100% positivt, fordi du inspirerer os havetosser så utroligt meget hele tiden på din blog.

  SvarSlet
 26. Kære Claus,
  Vidste godt, at du var verdensberømt i det meste af Skandinavien.
  Men nu er du en vaskeægte verdensberømt SUPERSTAR!
  Føles det godt?
  Håber sandelig, at du nyder din nyerhvervede titel i fulde drag, for om nogen fortjener den, er det dig,
  CONGRATULATIONS!
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 27. Tillykke Claus, du fortjener superstjerne status! Tænkte netop idag, imens jeg "satte i banken" (tulipanpenge, pinsepenge & prydpenge), at du ER havemanden der gør Danmark til et smukkere sted. Kram Fru Krull

  SvarSlet
 28. Jamen jamen jamen - de er jo bare så velfortjent. Den energi - charme - selvtillid og lækre h...aveadfærd du udviser, så manglede det bare.
  Du er en stor inspiration både her på parcellen og ved jeg, fra Gladsaxes Havevenner, at også der har du sat dit fodaftryk, eller hvad man nu skal kalde det.
  STOR inspirator og min haveGURU det er du ihvertfald!!
  Og tak for det!!

  SvarSlet
 29. Til lykke med Superstjerne tittelen:) Den er meget velfortjent! Dine bøker og din blogg er min største hageinspirasjon! Alt rundt deg blir vakkert:) Gode klemmer fra Ellen.

  SvarSlet
 30. Kære Claus
  TILLYKKE - fuldt fortjent. Jeg syntes nu ikke der er noget mærkeligt i at du har succes. Din BLOG er så flot, spændende, inspirerende og velskrevet så det er en fornøjelse. Jeg glæder mig hver gang til at se og læse hvad du har skrevet, ja og også alle dine videoer. Så endnu engang tak for din skønne blog.
  Mange havehilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 31. Tillykke Claus :-)
  Det glæder mig virkelig! du er en have superstjerne! Det var du også for mig og andre inden denne undersøgelse.
  Knus Gro

  SvarSlet
 32. Gratulerer med din nye superfortjente tittel! Hurra og stor klem!!

  Ja, du er en ekte superstjerne; vi kan ikke få nok av deg :) Du deler villig ut din viten og erfaring ledsaget av de vakreste bilder. Du skriver på en så lun og fin måte, både i bloggen og i bøkene dine. Du er et gullegg, som en russisk dukke hvor man aldri kommer inn til den minste dukken :). Det er stadig nye ting å lære og ikke minst å bli inspirert av. Jeg kan ikke få nok! Vi har et ordtak som heter 'mye vil ha mer'. Ja takk! MYE mer Claus Dalby :)

  Jeg leser nå med Mit Haveliv for 3dje gang og nyter boken om mulig enda mer enn første gang jeg leste den. Bildene berører meg dypt, ikke minst! Å holde en ny Claus Dalbybok i hendene er fylt med stor glede og forventing. En forventning som innfrir, gang på gang.

  Jeg har vært så heldig å få tak i et par av de eldre bøkene dine som ikke lenger er i salg på Antikvarianet. Jeg legger inn et ønske, og etter en stund kommer det mail om at boken kan kjøpes. Når boken ankommer blir det nok en gang julaften her hjemme :)

  Kjære Claus, du er betydningsfull i manges liv og jeg vet at du er et varmt og flott menneske. Takk!

  SvarSlet
 33. Tillykke Claus:)
  Dejligt hvis det kunne brede sig endnu mere. Kunne godt unde andre at have den samme glæde, som jeg føler ved min have. Og ikke mindst snakken blandt alle disse have freaks.
  Mange paeonhilsner fra
  Marianne.

  SvarSlet
 34. Tillykke Claus
  Det er virkelig fortjent.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 35. Kære Claus!
  Hvorfor undrer det os mon overhovedet ikke, at vores Guro nu er vidt og bredt anerkendt som Europas superhavemand???

  Nu mangler der så bare, at nogle engelsk- tysk- og franssprogede forlæggere henvender sig om udgivelse af dine pragtfulde bøger.
  Men du er jo selv forlægger, så hvorfor ikke engagere en af vore mange dygtige oversættere og selv sætte skibet/skibene i søen?

  Jeg er sikker på, at tanken har strejfet dig nogle gange, så nu synes jeg, at du skal smede, mens jernet er varmt og kaste dig ud i det. Selvfølgelig er det ikke gjort med udgivelserne alene. Der skal også promoveres. Men med din energi og dit gåpåmod skal det nok lykkes for dig at få presset fx et par bogmesser mere ind i kalenderen

  Virkelig godt gået og
  STORT STORT TIL LYKKE
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 36. Det må vist være en "skulderklap" til dig af den helt store kaliber... uha..uha... Et stort respekt herfra...

  SvarSlet
 37. Kære Claus: Et lille tillykkepip mere: Har du set på hvad det ville koste at lave bloggen i en engelsk udgave? Jeg kan godt se at det er en opgave der kræver en sprogkyndig, men jeg er ret sikker på at din blog på engelsk hurtigt ville få et kæmpestort internationalt publikum. Hvis du nu senere kunne sælge bøger på f.eks. det amerikanske eller engelske marked kunne det være at investeringen kunne betale sig og i alle tilfælde ville du glæde en masser mennesker i hele verden.

  SvarSlet
 38. Så flott en tilbakemelding! Gratulerer :)
  Det at du helt uten direkte økonomisk vinning er villig til å dele så mye på nett er unikt. Her kan man komme og bli inspirert, og lære, uten å måtte kjøpe bøker eller ha de rette tv-kanaler. Jeg tror nok at det også øker din kommersielle verdi, men det er uansett stort gjort av deg å levere en så flott blogg!

  Husquerna lagde forresten også en rapport på noe av det samme grunnlag for noen år siden, men nok ikke like grundig.

  SvarSlet
 39. STORT TIL LYKKE, og af hjertet
  TAK for alt hvad du giver.
  K.h. Dorit

  SvarSlet
 40. Grattis till välförtjänt omdöme som "superstjärna"! :-) Du har en verkligt fin blogg med fantastsika bilder och inspiration.

  Buketterna i förra inlägget är underbara!

  /Annika (en genomsnittsbloggare - kvinna i 40-års-åldern ;-)

  SvarSlet
 41. Sådan hr. Dalby, så kan de lære det ude i den ganske store verden at vi lille Damnark har en vaskeægte selvoplært havesuperstjerne.
  Godt gået.

  så jblev jeg færdig med dagens arbejde indendørs, så nu er der dømt havehygge fra nu af og hele weekenden i dette pragtfulde vejr.

  God weekend til alle.

  SvarSlet
 42. Kære Claus
  Det kommer da ikke bag på nogle af os at du er den førende superstjerne-blogger og den mest indflydelsesrige haveekspert i hele Europa.
  Overhovedet ikke.
  Du er en ekspert indenfor dette område, der kommer med det ene gode råd, idé, inspiration efter den anden. Din blog er velskrevet, positiv, smuk og flot!

  Endnu engang hjertelig tillykke med en succes.
  Mange hilsner
  Mette Marie

  SvarSlet
 43. Kaere Claus,
  jeg synes bestemt ogsà at du er
  titlen meget vejfortjent!
  Man bliver virkelig "grebet" af din rolige og positive màde at vaere pà!
  TILLYKKE!

  hilsen Kia (fra Italien)

  SvarSlet
 44. Kære Claus
  Også lige en lille hilsen herfra med stort Tillykke om nogen fortjener det, så er det da dig, med alt det du giver os her på blokken, i dine bøger og på tv.
  tak for alt
  KH: Kirsten

  SvarSlet
 45. Jamen helt ærligt Claus, selvfølgelig er du da en superstjerne.
  Og de har jo også ret med at vi gør hvad du siger, prøv at tænke på at vi alle styrter i Bilka hver gang du viser billeder af et eller andet du har foreslået dem at købe.
  JOJO Claus, du er i sandhed en superstjerne

  SvarSlet
 46. Kære alle - hvad skal jeg sige? Jeg kan kun sige tak for alle de søde og anerkendende ord.

  SvarSlet
 47. Godt gået, men det undre nu ikke for du er altså bragende god til at formidle haveglæde, Alle de andre har brugt de rigtige ord,så jeg vil bare råbe: hørt hørt, jeg ved jeg er sen med kommentaren hertil men teknikken driller som så ofte før, suk jeg håber dette går igennem
  god haveweekend til alle derude, og ekstra mange hilsner til dig Claus,
  du fortjener alle de roser og knus der findes.
  kh gunvor

  SvarSlet
 48. Hej Claus,

  Også et kæmpestort tillykke herfra - nyyyyd det - du har som ingen anden fortjent det - og du er bestemt ikke kommet sovende til det. Du har knoklet for det. Så godt det bliver fremhævet og værdsat.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 49. Kære Claus
  TILLYKKE TILLYKKE det er SÅ fortjent.
  Jeg er blandt de 40+ som læser din blog og har kendt til denne det sidste års tid, men hvilket år. Jeg suger til mig af alt hvad du skriver og har ladet mig inspirerer så meget at det ses i min have. Det er blevet ligeså vigtigt for mig, at følge denne fantastiske blog, som det er og tjekke min FB-profil.
  Ha en fantastisk sensommer weekend i haven
  hilsen Havepigen

  SvarSlet
 50. Kære Claus
  Tillykke og tak fordi du fortsat drysser stjernestøvet med rund hånd til alle os herude.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 51. Hei Claus
  Til lykke, det har du virkelig fortjent:) Jeg kan for min del si at uten din blog så hadde både jeg, og min hage, vært mye fattigere. Du har vist meg en ny dimensjon i forhold til hageplanlegging, rent blomstermessig, men også i forhold til installasjoner. Det er ikke slik at jeg alltid kopierer, men jeg kommer på egne ting utfra denne inspirasjonen. Tusen takk, og igjen til lykke:):)

  Hilsen Unni

  SvarSlet