Endnu en af de sene

Jeg fortsætter lidt i samme boldgade og fortæller her om endnu en af de sentblomstrende stauder.

 

 

Jeg tror, at de fleste kender venusvogn, Aconitum, og indenfor denne planteslægt er der adskillige arter i hovedsaligt blå, men også i hvide og svagt gule nuancer. Ja sågar en rosa, findes der. De fleste blomstrer i juli og august, men den, som jeg viser her, springer først ud, når der står september i kalenderen.

 

aconitum-carmichaelii-arendsii-omagul-de-gradina-18146-2[1]

 

Aconitum carmichaelii ’Arendsii’ er navnet, og den blomstrer på meterhøje strunke stængler til et godt stykke ind i oktober. Den er heller ikke til at undvære, vil jeg tillade mig at påstå …

10 kommentarer:

 1. Hvor er de smukke, det ligner jo helt en sværm af sommerfugle ;o)

  SvarSlet
 2. hej claus,,hvor er de fine..en`af mine ønsker til haven
  og så har de bare den skønneste farve..

  SvarSlet
 3. Jeg vil give dig ret Claus den er skøn. Så skal man lige have den i den rigtige farve :-)
  ha en dejlig søndag
  Gro

  SvarSlet
 4. Disse sådde jeg for noen år siden og jeg har nå en stor tue med stengler på opptil 150 cm eller mer. De siste årene har den knapt rukket å komme i blomst, før frosten har tatt den, men i år ser den ut til å komme tidligere. Allerede mange blomster som har åpnet seg. Gleder meg til å se den i fullt flor.

  SvarSlet
 5. Hej deroppe i din skrivehule:o)

  Denne aconitum er den sidste staude, der springer ud i vores have, og den har en helt særlig plads i mit hjerte. Denne intense, rene blå farve, der står og lyser op på en rusket og skummel efterårsdag, giver mig forårsstemning i sind og hjerte. Jeg forbinder nemlig denne blå blå farve med forår og derfor virker den ekstra frisk og overraskende midt i efterårets jordfarver.

  I det hele taget elsker jeg aconitum. Desværre vil den rosa ikke rigtig vokse sig stor her hos mig. Den er og bli`r et bette skravl:o) Men den er jo også helt fantastisk.

  Fornemmer at tastaturet er rødglødende oppe i Skagen:o) S-K-Ø-N-T for alle os, der virkelig glæder sig til din næste bog. Håber ikke du har alt for mange vabler på fingrene og myoser i nakken:o)

  Et lavpraktisk spørgsmål: Hvor mange hemmelige haver, er der mon med i bogen?

  23 grader varme solskinshilsner fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 6. Kære Tante Grøn - det er en hemmelighed!!!

  SvarSlet
 7. Hvor er det nogle fine blå farver du her disker op med, Claus.

  Blå er efter min mening én af de mest fortryllende farver til haven. Jeg kan se at denne heller ikke er til at komme uden om.

  Desværre bliver mit bed (som jo er ekstrem gorilla gardening) altid trampet ned af folk i løbet af sæsonen, så jeg tør ikke investere i noget der skal vente alt for længe med at komme i blomst.

  Vi plantede små vilde sommerblomster af den en-årige slags med børnene i foråret. De kom så fint frem af jorden og flere stod klar i knop, da gartnerne (hvis man kan kalde dem det) kom forbi med motorsaven (!) i juni for at "klippe" hækken ... både jordbær og blomster var ødelagt før de var færdige med deres sæson :-(

  Så er det så dejligt at nyde synet her på din blog. Og heldigvis er der forbavsende mange vækster der gerne vil komme igen. (Af og til er det jo mine egne børn der kommer for tæt på, så gartnerne skal ikke have skylden for alting ... men nænsomhed er ikke et begreb de kender til).

  Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 8. Kære Lisbeth - du fortjener da om nogen dit eget jordstykke.

  SvarSlet
 9. Hej Claus

  Nu skal jeg vist igen på planteskolen.......du er et dyrt bekendtskab ;-))
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 10. Hvor var det sødt sagt Claus :-)
  Først i dag har jeg siddet og læst lidt tilbage, så jeg havde slet ikke opdaget din kommentar.

  Jeg drømmer mest af alt om et privat stykke jord, men det er jo ikke sådan lige at få fingerene i!

  Men jeg kan nu også godt lide tanken om at sætte frø rundt omkring - derfor er jeg også meget optaget af de arter der kan trives vildt, for der hvor jeg spreder dem, er det ikke sikkert jeg har mulighed for at pleje dem senere.

  Og så må jeg heller ikke glemme at rose din blog :-) Den giver mig så megen haveglæde!

  Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet