Endnu en allium

I sidste uge berettede jeg om et par nye allium. Nye, i hvert fald i min have.

 

40090[1]

 

Nu vil jeg fortælle om endnu én, og jeg håber, at der står en kassefuld og venter, når jeg kommer hjem. Den hedder Allium obliquum.

 

Allium-Obliquum.jpg

 

Da jeg så den i en hollandsk have, var det kærlighed ved første blik. Hvorfor kendte jeg ikke den? Den vil jo passe perfekt ind i det måneskinsgule selskab.

 

Er der nogle, som har erfaring med denne diskrete skønhed?

10 kommentarer:

 1. Nej Claus! Jeg kender ikke din Allium obliquum; men en allium, som jeg er vildt forelsket i er almindelig porre. Den sætter de yndigste, nærmest poetisk hvide, let tilspidsede blomsterhoveder med et svagt skær af lyserødt.
  Og det er en rigtig billig fornøjelse. Jeg køber hvert år en lille bakke med en masse småplanter i mit plantecenter, og de blomstrer rigtig længe, når de er blevet plantet ud i bedene.
  Happy gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 2. Den er smuk og lidt anderledes end det jeg er vant til.Den vil tage sig flot ud i dit gule bed!!
  Tror ikke den vil passe ind hos mig, men du har godt nok fået mig til at købe svagt gule blomster i år, så det kan alligevel godt være..

  SvarSlet
 3. Hej Claus - tak for endnu et inspirerende tip. Jeg kender ikke allium obliquum men har længe kigget efter et supplement til mine lilla og hvide allium der kan indgå i andre farvekombinationer. Er efter længere tids fravær frra blogland ved at læse op på alle dine dejlige sommerindslag. Det er skønt at kunne forlænge sommerstemningen med dine smukke billeder og nyttige tekster. Tak for den store indsats. Venlig hilsen Lise i Højbjerg

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Hvor er det godt vi har dig, til at finde den ene perle efter den anden TAK for det.Allium obliquum røg ind på min musthave liste som en klar etter.

  Kærlig hilsen
  Margrethe

  SvarSlet
 5. Hej Claus

  Meget længe siden... men jo den ligner en lysende måne, så det er da utroligt du ikke har fundet den før nu :-) meget yndig.

  Mange hilsner Sarah

  SvarSlet
 6. Åh som den er fin. Den må jeg altså....jeg ved liiige hvor....

  SvarSlet
 7. Jo den er aldelse fin, og vil da helt sikkert passe godt ind :-D Selve kuglen ser ikke særlig stor ud - er det rigtigt?
  Knus Gro

  SvarSlet
 8. Hvilken vakker og spennende Allium, den MÅ jeg ha! Ut og lete på nettet :)

  SvarSlet