Et dejligt gensyn

Nu er jeg hjemme igen, og det var et dejligt gensyn med medarbejderne og have.

 

20110915_154642

 

I haven har der hersket stor travlhed, og et af de projekterne, mine medarbejdere fik ‘for’, inden jeg tog af sted, var at kradse alle fuger op.

 

20110915_160258

 

Derefter skulle de fyldes med frisk fugesand i alle sprækker.

 

20110915_155444

 

Sandet, som bliver brugt, er behandlet, så det har fået en høj pH-værdi, hvilket gør, at uønskede vækster ikke kan gro frem mellem brostenene.

 

Måske synes I, at jeg er lidt hysterisk. Men jeg kan godt lide – som et modspil til havens frodige bede, at gangarealerne er rene og fine, og at hækkene er velklippede.

21 kommentarer:

 1. kære Claus,
  tjahh, hysterisk vil jeg nu ikke kalde det - jeg kan også godt lide at holde småukrudt af enhver slags på afstand, selv om det ikke lykkes lige godt hele tiden, men hvor er det dejligt, når det ser ud som på dine billeder her. Til lykke med et job 'well done' :D

  kh
  Mette (i Horns Herred)

  PS: det ku' være, jeg skulle afprøve 'dit' sand, der åbenbart er specialbehandlet til at holde ukrudt væk ...

  SvarSlet
 2. Kære Claus
  Velkommen hjem til din matrikel, det er altid godt at komme hjem efter så langt tids fraværende. Jeg syntes ikke du er hysterisk, det ser altid rigtig godt ud når gange, hække, stier og græs er iorden, det er ligesom, at det sætter prikken over i et og så må bederne gerne være lidt vilde, på den gode måde.
  Knus herfra det Midtfynske Pia

  SvarSlet
 3. Jeg er lidt splittet med orden i haven. Nogle gange synes jeg det er fint med det upolerede, det ikke-helt-perfekte og ustyrlige. Selsvsåede blomster og sager alle vegneAndre gange skal der bare ikke ligge et strå forkert og jeg ligger meget mærke hos andre, som har en fascistisk orden i haven, med rene fuger mellem fliser, tre glaserede krukker og en pletfri græsplæne...
  Så kommer jeg hjem til min have, hvor man kan finde begge dele-både rod, mælkebøtter og gamle blade, som jeg bare ikke kan nå at samle op (det gør jeg hver dag...) og det mere velplejede steder...
  Men inderst inde, sidder der en perfektionist, som gerne vil have, når jeg ikke har en større have, skal alt være i pletfri orden...

  SvarSlet
 4. Hei Claus
  Jeg elsker orden og struktur i ganger, men kan enkelte ganger godta avvik. Men da er det ikke lenger et avvik men noe jeg tillater for at jeg ønsker en viss mykhet. Aller helst skal det da være noe pent som står der, ikke løvetann. Løvetann er pent langs veikanten, men ikke i min hage.

  NB: Hva kalles den fugesanden du bruker?

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 5. Medspil og modspil - også i haven. Synes det ser vældig 'bra' ud! :)

  SvarSlet
 6. Keld Sloth inspirerede mig meget i en bog, hvor han viste sin flisebelægning med patina = mos i den gamle have. Jeg luger for græs og mælkebøtter, men synes de rå betonfliser ser flottere ud med forskellige mosser.
  Nyder stadig dine daglige indlæg - tusind tak!
  Kh Gitte M. K.

  SvarSlet
 7. Jeg kan indimellem godt misunde dine medarbejdere der arbejder i dit smukke anlæg, men lige den opgave de har haft med at kradse fuger....... uha jeg hader det arbejde.
  Jeg synes at det er et job der skal gøres 1 gang om året og tager det om foråret - der er god fornuft i at vedligeholde og jeg er enig i at det er et godt modspil til de vilde bede.

  SvarSlet
 8. JA fint är det i alla fall men det är svårt att ha tid för underhållning när det väl börjar, får det sen överhand så drar det iväg.JAg ahr bestämmt mig härhemma att vissa saker får bara växa medan andra rycks bort.

  Anna

  SvarSlet
 9. Kære Gitte - nu er der stor forskel på fliser og brosten. Det kommer mængder af utøj - og stort set ogen mos - mellem brostenene. Jeg ELSKER mos, og hvis det kun var, fik det sørme lov til at blive.

  SvarSlet
 10. Det ser godt ud Claus!

  God weekend, Lisbeth K

  SvarSlet
 11. Nej vist er du ikke hysterisk. Jeg synes også helt klart det ser smukkest ud sådan - frisklagt. Synes det er sådan et irriterende sted at luge når der er så mange andre steder at luge i haven. Har desværre 6 kantsfliser og der ser intet godt ud imellem. Hvad er det for et mærke du bruger? Har nemlig også brugt fugesand med høj ph men altså ikke høj nok for ukrudtet trives alligevel - øv! Nej vist er du ikke hysterisk. Jeg synes også helt klart det ser smukkest ud sådan - frisklagt. Synes det er sådan et irriterende sted at luge når der er så mange andre steder at luge i haven. Har desværre 6 kantsfliser og der ser intet godt ud imellem. Hvad er det for et mærke du bruger? Har nemlig også brugt fugesand med høj ph men altså ikke høj nok for ukrudtet trives alligevel - øv!

  SvarSlet
 12. Der sker bare det, at når man bruge fugesand, så kommer der ingen mos.
  Så hos mig er det ned på alle 4, og pille.
  Min indkørsel er lavet i chaussesten, og jeg elsker den mos, som er kommet igennem årene.
  Jeg har en brostens-sti i baghaven, og der brænder jeg fugerne, og så ryger mossen i en periode, men kommer tilbage igen..

  SvarSlet
 13. Hej Claus

  At luge fuger er nok omtrent det værste havearbejde jeg ved, så det er en rigtig god ide med det ukrudtshæmmende sand. Rene fuger giver et rent og pænt udtryk og forstyrrer ikke øjet.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 14. Dejligt syn at komme hjem til! Ligeså skønt som nyvaskede gulve!!
  Det er nemlig rigtigt at så kan bedene sagtens være lidt vilde bare formen omkring er i orden. Det gælder også kanter af græsplænen (som du jo ikke har). Er græsset klippet og kanten ordnet får man det indtryk at haven er velpasset. Så kan det godt være lidt "naturligt" længere inde i bedet.

  SvarSlet
 15. Velkommen hjem Claus
  Jeg må vide hvad det er for en slags sand du bruger mellem stenene. Jeg kradsede fugerne fri for ukrudt i juli og fyldte op med "ørkensand", fra sæk hvorpå der stod det var velegnet til at holde ukrudt væk. Men det virker altså desværre ikke, har du en hemmelig leverandør eller et særligt trick?
  På forhånd tak for svaret
  Mette

  SvarSlet
 16. Kære Claus. Velkommen hjem igen. Det er sådan en særlig dejlig følelse og komme hjem til haven igen, når man har været borte et stykke tid. Ih bare mine havegange så sådan ud. Det er en sej kamp sommeren igennem ... og knap så sjov en opgave, men det ser bare så godt ud bagefter, måske jeg skulle slutte mig til holdet, der gerne vil have fat i det sand. Her hos os er det bare den skønneste "sommerdag".... så måske jeg skulle smutte i haven:) Mange havehilsner herfra.

  SvarSlet
 17. Kære mange af jer - det produkt, jeg har anvendt, er fra Dansand se

  http://www.gobb.dk/forhandlere/Dansand/catalog_pdf/Dansand_catalog.pdf_content/2.html

  SvarSlet
 18. Hej Claus
  Hysterisk ja, skruphysterisk endda! Det er jo derfor jeg elsker at komme ind her i dit hysterisk skønne univers!
  Du spurgte jo selv ikk'?
  Og i øvrigt ser det også superflot ud med de fuger;O)
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 19. Lotte Nr.5

  Hysterisk, nej ikke spor. Ville blot ønske at jeg også havde folk til den slags ;-))
  Har i øvrigt lige "plukket" en stor Valnøddelignende "dims" fra min klokkeranke, hvad stiller jeg op med den???
  Go' Weekend til alle ;-))

  SvarSlet
 20. Kære Lotte - 'Dimsen' er en frøstand - Tag den ind og tør den; så har du frø til næste år.

  SvarSlet
 21. Lotte Nr.5

  Takker ;-))

  SvarSlet