Flere slags riddersporer

I forbindelse med mit forrige indlæg spørger Karina, om ridderspore både findes som staude og som sommerblomst. Og til det kan jeg svare, at det gør den.

 

 

Den jeg vidste i går, er en staude og den mest graciøse, men sommerblomsttypen er bestemt heller ikke at kimse ad. Den er rigtig fin, om end noget lavere end dens høje staudestorebror, som kan nå en højde på over to meter. De sommerblomstrende bliver omkring en halv meter.

 

larkspur_shadesofblue_lg[1] larkspur_subline_bocolor[1] larkspur-giant-imperial_lg[1]

 

I England kalder man ridderspore for larkspur, og den sommerblomstrende kendes under navnet annual larkspur eller Consolida.

 

asset_upload_file954_26932[1]

 

Sommerridderspore vokser vildt sydpå i Middelhavslandene, og der støder man ofte på den.

4 kommentarer:

 1. KAERE CLAUS .DENNE ART ER GOD TIL AT TÒRRE ,DEN BEHOLDER FARVEN FINT ,GOD TIL VINTERBUKKETER SAMMEN MED LIDT GRAES!!

  SvarSlet
 2. Så rundede bloggen 1 million besøgende !

  Se mere på min blog....

  Stort tillykke fra Jesper !

  SvarSlet
 3. Hei Claus
  En million takk for dine flotte innlegg, og tusen takk til dere fem som står bak overraskelsen. "Buketten" på bildet, fra middelhavslandene, synes jeg er et bilde som symboliserer alt det du har inspirert og lært oss lesere av bloggen. Hvilken inspirator og læremester du er:):):)

  Takknemlige hilsener fra
  Unni

  SvarSlet
 4. Hej Claus,

  Skønne, skønne billeder af alle disse riddersporer. Dem har jeg altid holdt meget af - og havde en del, da jeg i mine unge dage havde en meget stor have. Jeg tror, jeg vil prøve at så dem til foråret i en potte og se, om de kan trives der. Jeg mindes en helt vidunderlig, forførende blå ridderspore fra Haven i Hune her i sommer. Jeg kender dog ikke navnet på denne specielle farvenuance.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet