Forårsforberedelser

For første gang i år begynder jeg at synes, at vi er ’med’. Sæsonen igennem har vi halset noget bagefter, og det skyldes bl.a. den lange vinter.

 

image

 

Men det handler også om, at et par af mine gartnere begge var væk et par måneder sidste efterår på grund af sygdom, og det kunne virkelig mærkes.

 

20110923_112507

 

Men i år har jeg virkelig god hjælp, og Karen har været ved at lave stiklinger, så varmebordene i væksthuset begynder at blive fyldt op.

 

20110923_112504

 

Under varmedækket er der omkring 20 grader og for at kompensere for manglende lys, har Preben installeret en af vores drivhuslamper.

 

Stiklingerne er af sommerblomster – f.eks. petunia, marguerit og verbena, som klarer sig fint ved den frostfrie overvintring, som vi har mulighed for at give dem. Ja, jeg ved godt, at jeg er heldig med sådanne faciliteter!

4 kommentarer:

 1. hej claus

  kan give dig ret du er heldig at have alle de dejlige muligehede, og at du udnytter dem, så vi andre også kan være heldig og få lov at nyde din have her, i dine bøger og måske en rundtur..
  god fredag

  SvarSlet
 2. Kære Claus
  Ja, heldig mand er du, både med de faciliter du har, men også de dygtige gartner, du har ansat, kan du være rigtig stolte af. Det, er nogle der kan deres ting, husk at give dem et stort klem og ros dem, det har de fortjent rigtig meget, for det kæmpe arbejde de laver. Et eller andet sted, må man sige at haven ikke var så dejlig og indspirende, hvis du ikke have dem til at hjælpe dig, for det er svært at holde sådan en orden og når at stikke, så, vande, potte op, ordne stengange og alt det andet de laver, hvis der ikke er hjælp på. Men det er rigtig dejligt at følge processen i alt det I laver, så kan man jo selv drømme lidt og håbe at man vandt 50 mio. man kunne bruge i haven Hi Hi. Dette er ment som ET RIGTIG STORT OG KÆMPE SKULDERKLAP til det kæmpe arbejde som du Claus, og dine dygtige folk laver.
  Tak for det.
  KÆMPE KNUS herfra det midtfynske Pia

  SvarSlet
 3. Bedre sent end aldrig - det var på høje tid at fornemmelsen af at være med kom. Og ja du er heldig med dine faciliteter og du er også heldig at du har gode medarbejdere til at hjælpe. Jeg er ved at være træt af have-gøremål så der bliver ikke produceret stiklinger her, men jeg skal jo heller ikke have industrielle mængder:) Jeg har dog en lille produktion af hvide primula og staudedigitalis for det er svært at styre sig:0)

  SvarSlet
 4. Hej Claus.
  Ja, du er en heldig rad. Selv har jeg kun et lille rum, hvor jeg kan opbevare planter frostfrit, men jeg kan love dig, at det er fyldt til randen så snart det bliver koldt. I år har jeg sået en masse skærmliljer som gerne skal ind.Jeg har også taget nogle stiklinger af sommerblomster, så der bliver rift om pladsen. Men sjovt er det. Sidste år lykkedes det mig også at opbevare mine chokoladeblomster vinteren over ved at gemme rødderne i tør spagnum.Og mine bourgonvillaer blomstrer nu på livet løs, selvom de så helt døde ud i foråret.
  Mange hilsener Elsebeth

  SvarSlet