Jeg drømmer om forår …

… og er gået helt grassat. For næste år i marts, april og maj vil jeg svælge i hornvioler og stedmoder. Så mange, at de offentlige parker totalt blegner. Store ord? Ja måske, men jeg har valgt rigtig mange sorter fra en småplanteleverandør, og jeg kan ikke bestille mindre end 264 af hver.

 

pansy-pink-shades[1]

 

Vi får dem leveret i styroporbakker sidst i februar og skal så plante dem over i større bakker. Her står de en måneds tid i det opvarmede væksthus, og alt efter vejret plantes de ud i haven hen i marts. Det bliver en fest!

 

20110323_104212[4][1]

 

Jeg har rigtig mange yndlinge og sværmer især for de små fine hornvioler. Men blandt stedmoder har jeg også et par klare favoritter, nemlig ’Pink Shades’, som I ser ovenfor, og ’Lavender Shades’ herunder. Yndige ikke?

 

FR_goldsmith_KARL26[1]

18 kommentarer:

 1. Kære Claus
  Det bliver et fantastisk skue, men du får godt nok travlt med at plante ud i krukker og lign. du skal
  nok ikke tage på ulandsture næste forår, for så for dine dejlige haveflok nok grå hår.
  Knus her nede fra det midtfynske Pia

  SvarSlet
 2. Yndige er de bestemt. Jeg er også meget begejstret for både hornvioler og stedmoderblomster, de er også nogle af de tidlige forårsblomster som man kan glæde sig over inden frosten har sluppet natten. Det bliver en sand fest i din have.

  SvarSlet
 3. So lovely! They are adorable!
  Last winter I planted many varieties of flowering and until the beginning of summer, I think I will do this choice also this winter because they have colored my garden for so many months!

  SvarSlet
 4. Og jeg glæder mig til forår med de nye løg fra Bilka Claus Dalby's kollektion. er simpelthen syg af længsel. Har plantet rosa løg, suppleret op med sorte og lilla tulipaner og allium.
  :)
  Mange varmeste hilsener fra Jelling

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Håber du nyder stilheden og naturen i Skagen.
  I April havde du et indlæg her på bloggen om stedmoderblomster og hornvioler, ´jagten på næste forårs Bilka-sortiment´, og nu MÅ jeg jo spørge dig, vil disse bedårende, nærmest akvarel-lignende skønheder, du viser her, kunne være at finde i Bilka næste år, eller må vi nøjes med at nyde dem på bloggen ? De rosa er rigtig søde, men de blå/violette, nejjj altså, ... De ER vel nok skønne, og jeg ser dem allerede for mig chatterende i den klare lysende forårssol, ... sukkkkk...
  Fortsat god skrivelyst.
  Kærligst,
  Iris.

  SvarSlet
 6. Tak for indlægget Claus, så er der endnu en ting at se frem til :-)
  Det er noget af det dejligste om foråret, at stikke snuden ned i en viol!

  Men hvorfor lige absolut 264 tænkte jeg med et smil på læben. Hvorfor ikke 254 eller 272? Spøjst tal :-)
  Imponerende bliver det under alle omstændigheder - dejligt at kunne glæde sig til at se det. Bare virkelig en skam at duften ikke følger med på bloggen!

  God weekend, Lisbeth K

  SvarSlet
 7. Neeej det er jo mine 2 yndligs! Så lige de cremefarvede og hvide så er det rigtig forår. Åhr kan slet ikke vente til foråret! Håber du laver en åben have dag mere til foråret - (bare ikke 17-18 Maj( vores bryllup) thithi) ellers må vi gå forbi lågen og trykke hovedet mellem tremmerne :)
  Tak Claus, for at sætte mere kløe i fingerne og for de altid så smukke billeder. Og for at rykke skalaen for plantemængde i haven så mere er bedre. Vi er jo nogen som ikke kan eller vil styre os med floret :)
  Forresten! Jeg vil lige høre om du har erfaring med vinter lathyrus? Har set dem på Owl´s Acre og vil så gerne kunne dyrke dem selv til min buket i Maj, men ved ikke om det kan lade sig gøre. Tænkte du måske havde afprøvet det??
  Stort knus

  SvarSlet
 8. Kære Claus.

  BILKA - behøver jeg at sige mere?
  Arh jo, rigtig god (have-)weekend.

  Hilsen fra Majbritt

  SvarSlet
 9. Kære Claus.

  Jo, de er smukke - måske især de pink? :) Jeg har faktisk ganske mange hornvioler lige pt. de har nemlig sået sig selv overalt. De lusker op imellem fliser, i sprækker ved huset og i gruset. Og jeg har et eller andet med planter, der viser initiativ - de skal da have lov at blive, selvom de godt nok står lidt umotiveret rundtomkring.
  Igår drømte jeg om forår imens jeg gravede 200 forårsløg ("din" creme blanding x 2 fra Bilka), jeg må sige at det var nogle store, flotte og meget sunde løg. Jeg glæder mig til at se det hele komme op!

  Mvh.
  Edith

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  Det bliver helt sikkert smukt, så vidt jeg husker, har du lovet os alle (nu Bilkakunder) yndige farver stedmoderblomster til foråret. Så jeg glæder mig også, både til at se dine industrielle mængder og til at eje et par stykker selv:0)
  Længes efter nogle hemmelige haver...
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 11. Kære Cendie - med mindre du har et opvarmet drivhus, må jeg nok sige, at det bliver blomsterhandleren, du skal satse på, til din brudebuket.

  Kære mange - ja, skønheder som disse kommer også i Bilka.

  SvarSlet
 12. Det kommer att se otroligt vackert ut med ett stort hav av violer!

  Hoppas att du har en fin helg!

  Önskar
  Sari från Puumuli

  SvarSlet
 13. Skønne skønne blomster, nu glæder jeg mig også til foråret. Og til Lisbeth K 12*22 = 264, det passer til hullerne i satyroporbakkerne.
  Vh Ann

  SvarSlet
 14. Kjære Claus. De var utrolig nydelige! Jeg elsker stemorblomster og fioler. Spennende med alle de forskjellige farger som du kan få tak i. Jeg sår noen sorter hvert år, de er jo så fine:) I sommer har det vært stemor Endless love i min hage. De ble som jeg ønsket, i nydelige pastell farger. Ønsker deg en god helg. Klem Ellen

  SvarSlet
 15. hej Claus
  jeg kan kun sige, at så kommer dit udtryk 'industrielle mængder' da i den grad til sin ret :D og du (og dine gartnere) får godt nok travlt ... men hvor er de dog fine, de små hornvioler.
  Ser frem til billeder af vidunderne til den tid :O)

  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 16. Hej Claus,

  Her drømmes der også om forår. Jeg kender ikke disse hornvioler, men fortryllende smukke er de. Mine forårsfornemmelser går mere i retning Claus Dalby løg. Jeg bor ikke selv i nærheden af en Bilka, men en kollega skulle i Bilka i Vejle - og så fik jeg lige bud med, så nu står der hele 4 kasser i garagen og venter på at blive plantet. En hvid skal ned omkring "fødderne" på 5 The Pilgrim roser, jeg har bestilt, og de tre andre skal i mine krukker, så jeg må lige igang med at læse din/min Krukkehave igen.

  God week-end til alle.

  Kjærligst Hannemor

  NB - der er stadig Claus Dalby løg på lager i Bilka Vejle, skulle jeg hilse og sige.

  SvarSlet
 17. Kære Claus.
  Ja, Hornvioler er en meget dejlig forårsblomst - men forår er ikke lige det jeg tænker på - er lige hjemkommet fra mit "vandland" på Falster, vi fik lige 50 mm regn forrige lørdag, V I L D T
  Det meste af min grund (dog -huset) var oversvømmet.
  de bedste hilsner
  jmn

  SvarSlet
 18. Ja! (Horn)violer og stedmoder kan være vidunderlige. Dem du viser er det især, og de himmelblå, som jeg havde indtil i morges var det også. Somme tider er jeg bare SÅ træt af de rådyr! Selv om jeg prøver at gemme lækkerierne for dem, finder de dem altaå rigtig ofte. På den ande side er det svært at holde gryden i kog, når der pludselig springer tre kid (to små og et lidt større) hen over indkørslen som forleden, da jeg kom hjem fra byen!
  Nu skal jeg bestille tulipanløg - både i England og her i Danmark.
  Ha' en dejlig sommerdag i morgen allesammen
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet