Kom lige forbi

Når jeg er på landevejen, har jeg ofte mit kamera med mig. I fald, at jeg kommer forbi noget smukt. Og det sker heldigvis af og til.

 

20110929_141742 20110929_141512

 

I går passerede jeg således et hus med den fineste lille forhave, hvor hvide høstanemoner lige nu stod i fuldt flor. ’Tricket’ er, at de hvide blomstrer nogle uger senere end de lyserøde.

 

20110929_141751

 

Høstanemonen er en herlig vækst, der breder sig villigt, når den får fat. Men den kan også være drilsk. Faktisk vil man tit opleve, at høstanemonen ikke kommer gennem vinteren, hvis den plantes nu.

 

Et gammelt ord siger da også, at det der blomstrer tidligt, skal plantes sent; og at det der blomstrer sent, skal plantes tidligt. Det gælder virkelig for høstanemoner. De skal plantes i foråret for at få godt fat. Husk det, for de er da ikke til at undvære …

3 kommentarer:

 1. Hej Claus

  Phew, jeg kan huske, da du skrev det med at plante høstanemoner sidste år også. Der havde jeg lige sat tre i mit nyanlagte bed og fik helt koldsved ved tanken om, at de ville gå til i frosten.

  Heldigvis gik det ikke så galt, og lige nu blomstrer de fineste høstanemoner i min have.

  Men næste gang, hører jeg altså efter, hvad du siger ;)

  Med venlig hilsen
  Iben Louise

  SvarSlet
 2. Nå for pokker, så er det muligt jeg mister min store høstanemone, for den blev flyttet for et par uger siden...!

  Hvis det skulle gå så galt er det dog ikke "værre" end at jeg har en til - der står hvor den hele tiden har stået - og så må jeg bare tage aflæggere af den - til foråret :o)

  SvarSlet
 3. Hej Claus/superstar
  Enkel og dejlig forhave du her har "skudt", bliver også nysgerrig efter at se lidt længere til højre;O). Kan du ikke tilføje titlen "Skønne forhaver" til listen af udgivelser...
  Tillykke med blog-succesen - håber du fører os trygt og godt gennem vinteren præcis som sidste år!
  Men i disse dage skinner solen så vidunderligt, at vinteren synes langt ude i fremtiden. God weekend til alle herinde - hilsen Pia

  SvarSlet