Sensommerflor

Som jeg ofte har fortalt, holder jeg virkelig af sensommeren og alle dens vækster. Og en planteslægt, som jeg nødigt vil undvære, er Asters.

 

1756-Aster-novae-angliae-Little-Carlow[1]

 

Inden for den er der så mange skønne arter og hybrider, at man virkelig kan svælge. Faktisk er der så mange, at jeg ofte har haft svært ved at vælge den ene frem for den anden. Men én står især mit hjerte nær, og det er Aster cordifolius ’Little Carlow’.

 

IMG_3887[1]

 

Et er sikkert; at måtte jeg kun vælge en Asters, ville det blive ’Little Carlow’. Den er slet ikke til at stå for.

8 kommentarer:

 1. Den er ret fin. Jeg er også meget glad for asters og har 3 forskellige som jeg købte for 20 år siden desværre er navnene glemt forlængst. I sommer da jeg besøgte Heides planteskole købte jeg en Japansk asters der hedder 'Asran' som jeg er rigtig glad for:)

  SvarSlet
 2. Your asters are really ahead and lovely too. Ours are not in full bloom yet. I can hardly wait.

  SvarSlet
 3. C'est aussi mon aster préféré. Je l'ai planté à différents endroits du jardin et je m'en sers aussi beaucoup dans mes bouquets.

  SvarSlet
 4. Hvor er den yndig, hvor høj er den? Jeg har ingen Asters, men vil så gerne have nogle. Skønt at du er aktiv på bloggen, selvom du er i landflygtighed, godt nok i en af landets skønneste egne.

  SvarSlet
 5. Godmorgen Sweetpea,

  det er en meget smuk asters, du viser her. Så delikat og graciøs. Har den desværre ikke (endnu!) Jeg kan slet ikke undvære astersfloret i sensommerhaven. For mig er de selve indbegrebet af september- og oktoberhavens stemning.

  Jeg er i fuld gang med at "ommøblere" fejlplacerede planter i haven, så jeg iler ud i alt det grønne og morgenstille..:o)

  Håber du stortrives oppe på den smukke Klitgård og at du føler dig så inspireret, at bogen NÆSTEN skriver sigselv, Claus:o)

  De kærligeste hilsner og tanker
  TANTE GRØN

  PS: Inga, jeg fatter simpelthen ikke hvor ham Preben bliver af med den plante:o):o) :o)

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Hvor blev jeg glad ved tanken om de smukke Stedmoderblomster i Bilka til næste forår. Igen noget at se frem til. Dejligt. Tusind tak.
  Jo, kan godt forstå du holder af bl.a. Asters, de er i særdeleshed med til at forlænge sommeren, langt ind i efteråret, og lyser op med deres klare nuancer. Den Er ikke til at stå for "Little Carlow".
  Nyd sensommer weekenden, og det skønne vejr.
  Kærlig hilsen,
  Iris.

  SvarSlet
 7. Kære Anonyme (navn???) - denne asters bliver omkring 100 cm høj.

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Tak for dit svar på højden og undskyld jeg ikke fik underskrevet mig, men takket være din blog knogler jeg med at lave nye bede, og omplante store dele af min have, puha det kan godt gíve sved på panden og glemsomhed .
  Hilsen Lisbeth, Silkeborg.

  SvarSlet