Sikke’n dag

Egentlig skulle jeg havde siddet inde og skrevet, men hvem kan stå for omkring tyve grader sidst i september? Jeg kan ikke, men heldigvis er jeg også min egen chef.

 

Det er flammebedet, vi har været i gang med i dag, og et af mine projekter har gået ud på at få delt en del bronzeblad, der efterhånden var blevet alt for store. Jeg savede dem igennem, til stykkerne var på størrelse med kagetallerkener og havde mindst et par skud. Nu er de plantet ud i gentagne grupper i flammebedet, hvor de kobberbrune blade vil blive et smukt akkompagnement til alle de orange tulipaner.

 

20090519_074648[4][1]

 

Jeg ved godt, at bronzeblad snart igen kommer til at fylde, og hvis de allerede gør det til foråret, er jeg bare barsk og klipper bladene af. Så kommer de med et nyt hold, blot noget mindre.

 

20090519_074729[4][1]

 

Måske har du også en eller flere bronzeblad, som vil være glad for at blive delt? Så vil det være et fint weekendprojekt. Op til en og tyve grader lover de her lørdag og søndag …

 

Lige nu styrter det ned. Men jeg må ud igen. Er ved at placere løg rundt omkring i bedet – selvfølgelig i industrielle mængder.

6 kommentarer:

 1. Kære Claus ;-))
  Jeg har ingen Bronzeblad som skal deles, men har nydt det dejlige vejr i haven denne weekend, klippet græs, taget det forhåbentlig sidste ukrudt ud af staudebedene,salmet to store kurve med æbler, og lige nu sidder jeg og dufter til tærten i ovnen med hjemmelavet pesto fra min have som jeg har haft meget held med i år, glæder mig til at det bliver en skøn lun uge, go arbejdslyst til dig.
  Kærlig hilsen May-britt

  SvarSlet
 2. Flot plante, din bronzeblad. Øv, da jeg kom hjem fra arbejde, styrtede det ned, så havearbejdet ligger lidt stille. Nå det er nok bedre i morgen.
  Kærlig hilsen Lisbeth,
  Silkeborg.

  SvarSlet
 3. Vi har heldigvis stadig tørvejr på Sjælland. Jeg går og venter på mine løg med posten, men mon ikke de når at komme inden weekenden?
  Vil du løfte sløret for, hvad du har købt af løg?
  Anne Mette

  SvarSlet
 4. Kære Claus.

  Her er Bronzeblad først flyttet ind i år, så de skal næppe deles endnu - glæder mig voldsomt til at se dem i vækst næste år.

  Til gengæld har jeg heller ikke holdt mig inde idag. Eller imorgen eller... Endelig er der blevet plads i kalenderen til en (tiltrængt) haveuge. Og jeg nyder det, næsten voldsomt! Det her er sensommer på Bornholm, når den vil noget, med smukke disede morgener, fuglekvidder i "industrielle mængder" hihi og altså lækkert lunt vejr.

  Og selvfølgelig skal du da absolut også ud i det gode vejr! Nærmest uhørt at holde sig inde medmindre man virkelig ikke kan komme ud.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. Hej Claus. Jeg har også en meget stor og smuk Bronzeblad i haven, men den blomstrer aldrig? Ud over det ser den dog ud til at trives... Har haft den i mange år.

  Hej fra Lise-Lotte

  SvarSlet
 6. Hej Claus,

  Her har jeg også været udendørs - selvom det har regnet. Jeg kom til at købe 4 store krukker på tilbud i dag, og de skulle lige plantes til - med dine tulipanløg - to kasser af de lyserøde. Jeg døjede dog bare med at se, hvad der var op og ned på de små løg af den ternede vibeæg. Men det viser sig vel til foråret, hvor mange der kommer op - og hvor mange, der vokser ned til kineserne.
  Det er ganske rigtigt dejligt med lidt sensommer, inden mørket for alvor sætter ind. Her kan melankolien også godt gøre sit indtog, men så må jeg følge med på din blok. Jeg kom først med her i foråret - og har altså ikke oplevet en vinter med bloggen endnu. Men med alle de løg, jeg har lagt efterhånden er der meget at glæde sig til i foråret.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet