Ude med saksen

Som en del af de forårsforberedelser, vi nu er i gang med, er vi ude med saksen.

 

20110923_112341

 

Vi skal nemlig have lagt så mange forårsløg, at vi bliver nødt til at klippe de fleste stauder ned. Lidt trist, men det handler simpelthen om rettidig omhu.

 

20110923_112407

 

Så får vi også luget i bund, og når det er gjort, står bedene fine og smukt jomfruelige til foråret. Det er en stor, stor tilfredsstillelse.

15 kommentarer:

 1. Hej käre Claus..
  Hvor er det dejlig at kunne sidde i Montenegro og kunne fölge med i bloggen. Bare en kärlig hilsen her fra os.. Rade og Paw.

  SvarSlet
 2. Kære Claus,
  Jeg er endelig her til aften blevet færdig med mit bed `øen` og der er plantet buskbom hele vejen rundt :-)Her i weekenden skal jeg så lægge alle forårs løg :-)
  God arbejdslyst!
  Knus Gro

  SvarSlet
 3. Der må være blevet til et par flammende blomsterbuketter??

  Elsker Tulipaner !
  Har selv købt en del i Holland i år...De skulle gerne komme i uge 40 og så skal jeg ud og grave løg ned :-)

  Tør ikke helt at fortælle hvor mange løg, folk ser jo så mærkelig ud i hovedet når de får det at vide...Men så siger jeg bare: Claus Dalby har da mange mange flere og så endda i industrielle mængder :-)

  SvarSlet
 4. Kære Jesper - lad os endelig stå sammen!!!

  SvarSlet
 5. Det morsomme ved havefolk er at sæsonen dårligt er slut før vi er i fuld gang med at tænke på den næste - alt det som ikke gik som forventet er glemt eller fortrængt og med fornyet energi sår og plantes der løs mens tankerne handler om HVOR super godt det bliver til næste år......
  Jeg besluttede mig idag for at fjerne Cosmos og Nicotiana for at give plads til mine små primula planter, jeg nåede dog lige at tænke at nu var jeg vidst for tidligt på den med efterårsrydningen - men når du er igang så kan jeg vel også:o)

  SvarSlet
 6. Uha, kan se at jeg er langt bagefter, når I nu snakker om at lægge løg. Er lige vendt hjem efter tre uger på landevejen, og har slet ikke haft tid til at bestille løg endnu. Mon ikke ddet kan nås endnu :-)

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 7. ugh det erdet jeg har svært ved at klippe ned allerede nu. Der er jo så mange der har en efterblomstring, og de kan se så flotte ud med rimfrost eller sne. Bare jeg når at luge halvdelen for skvalderkål så er jeg glad, der skal jo osse plantes nye stauder og sættes løg og og , alle de gode ideer du har kommet med og som er noteret ned i sommerens løb. Hvis du skulle få en gartner i overskud må du gerne sende ham?hende til Sjælland hi hi , spøg til side. Det bliver spændende at se hvad du og dine folk har plantet af "gufferier".
  god weekend
  kh Gunvor

  SvarSlet
 8. Kære Lisbeth - tak for kloge og tænksomme ord! Ja, vi er nogle mærkelige individer, os havefolk ...

  SvarSlet
 9. Lige når sommeren går på hæld, tænker jeg altid: "Hvem der bare boede i evig sommer". Men så skal der bestilles forårsløg, der er altid nye, spændende, der bare må i kurven og hjem i vores have. Så glædes jeg igen, den tid ville jeg nødigt undvære. De fire årstider, i det hele taget - selv om jeg dog har favoritter.

  Det må gerne vente lidt endnu, men tanken om et par måneder med stearinlys og 'armchair-gardening', det er faktisk tæt på være tillokkende lige nu. Der kommer jo snart en bog, der skal være tid til....

  God weekend - Anne Mette K

  SvarSlet
 10. Jeg klippede ned for et par uger siden. Hele bænken BUGNER af løg, jeg glæder mig så meget til foråret.

  Next year will be even .... osv. ;)

  knus til dig
  og rigtig god arbejdslyst

  fra
  Eva
  Evigglade.blogspot.com

  SvarSlet
 11. Ååhhh hjælp, jeg er vist også bagud. Har været syg det meste af en uge og får gæster i weekenden, hvor det ellers skulle blive godt vejr. Øv. Håber andre får nydt det. Denne årstid er jo næsten mere travl en julesæsonen, med al det man skal nå, så man kan få det saglige have-smil på til foråret. Masser af nye ting skal prøves, så spændende bliver det. Har nogle hundrede løg der skal i jorden i min lille have.

  SvarSlet
 12. Du har engang skrevet så rosende om den hvide tulipan "Concerto". Håber du sørger for industrille mængder af den til Bilka næste år :D

  Janne fra Løkken

  SvarSlet
 13. Kære Claus
  Håber, du er vågnet til en lige så pragtfuld septemberdag i Risskov, som vi er her ovre øst på.
  Det skal udnyttes i form af en hel udedag (efter div. skal-lige-have-overstået-ting).

  Ja I har sandelig været ude med saksen. Det ser drabeligt ud!
  Klipper du virkelig alle dine stauder ned inden vinterens kommen for at få lagt løg.
  Er toppene ikke med til at beskytte planterne vinteren igennem?
  Eller har jeg glemt, hvad jeg har læst mig til!?
  Synes jo, det bliver lidt tomt, når der ingen blade eller frøstande bliver tilbage. På dette tidspunkt skyder de jo ikke ret meget mere - med mindre vi får en rigtig "Indian Summer"!
  Men her synes det, som om naturen er noget forvirret. Har blomst i en lille primula, og der har været få - men nye blomster i et par azalea, samt to udsprungne staudevalmuer har vist deres orange ansigter i solen.
  Til gengæld orker tomaterne ikke at rødme, så nu er de barberet for blade. Lad os så se, om de ikke rødmer over al den nøgenhed.
  Håber, du/I får en dejlig havedag i det jyske.
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 14. Hmmm... der fik man så lige dårlig samvittighed
  - må vist igang i morgen ;0)

  SvarSlet
 15. Hmm... er kommet til at bestile 1200 løg. Det gik vist lidt over gevind denne gang (og det er helt sikkert din skyld, Claus, jeg blev forelsket i din hvide have).Jeg plejer altid at blive overrasket over pakkens størrelse, når de kommer, men noget siger mig, jeg må have gang i trillebøren denne gang. "Vildmedblomster" havde bare lidt for mange fine ting. Om ikke andet kan de komme i krukker, hvis jeg ikke orker et lægge dem alle sammen
  Kh Anne Mette

  SvarSlet