Vorherre i det muntre hjørne

Ja, det må han altså have været den dag, han fandt på den helt igennem anderledes, men også vildt fascinerende, tudselilje, Tricyrtis. Den kan jeg i hvert tilfælde slet ikke stå for.

 

1272362889vxl3qrT[1]

 

I min have trives den rigtig godt, og jeg har den for eksempel plantet i symbiotisk selskab sammen med blandt andet kæmpeverbena. Det er også en rigtig fin og holdbar buketblomst.

 

tumblr_loz0b0FS7p1qbabrvo1_500[1]

 

Der findes en del forskellige sorter og arter. Prøv at søge på nettet.

10 kommentarer:

 1. Kære Claus.

  Ja den er bestemt skøn og anderledes. Har den i min "surbundsbør" og brugte den for et par år siden i en brudebuket. Det var slet ikke tosset.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Kære Claus,

  ja, det er god blomsterhumor, det der. Jeg fik foræret en tudselilje af en sød haveveninde sidste efterår, men den dukkede DESVÆRRE ikke op i foråret. Måske planten ikke er så hårdfør.
  Men smuk og fascinerende i al sin anderledeshed er den.

  Kærlig hilsen haveblog-sumperen

  TANTE TUDSEGRØN

  SvarSlet
 3. En blomst som jeg holder meget af at bruge i binderi, står den for sig selv er den helt unik, men sættes den sammen med andre, ja så bliver de andre blomster " smittet "
  Smukke smukke billeder.

  Iben

  SvarSlet
 4. urgh hvor er du heldig at den vil trives hos dig, jeg har prøvet 3 gange uden held, den kommer første år, jeg jubler, og så kommer den ikke næste år, måske skal jeg ignorer den?? Den er bare så spiciel og sjov at den så gerne må gro i min have. Men noge planter må man altså bare finde sig i at undvære, desværre..
  Jeg er spænt på at høre mere om dine ridderspore, og sneglene.. Jeg har en vild disskution med sneglene ,hvis planter det er. Så mine riddersporer er noget forgnaskede, men de blomstrer da, med de skønneste blå farver. Og så viser du endnu flere skønne farver, frister gør du.,!
  Forhåbentlig er du ikke blæst helt vær der oppe på toppen.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 5. Uha sikke et uheldigt navn til en så smuk plante. :-)
  K. Gro

  SvarSlet
 6. Kære Claus, jeg har to tudselilje i min have og jeg er helt vild med dem. De har klart to hårde vintre, så måske er der forskellige typer. har ikke gjort noget specielt for dem trods det står de med de dejligeste blomster. Jeg fandt dem på et blomstermarked for to år siden (Vildsund) som varmt kan anbefales at aflægge et besøg. Det bliver afholdt den sidste weekend i august. Sanne

  SvarSlet
 7. Tudseliljen, ja. En af dem der står på ventelisten hos mig. Min mor har den i sin have og man kan kun blive i godt humør af at se på den! Hun bruger den også i binderi - den giver altså magi og det er altid den folk spørger til. Et festfyrværkeri uden lige :)

  SvarSlet
 8. Den er fin. Er ny haveejer og er ikke stødt på den før. Måske man skulle gå på jagt efter den og se om jegn er heldig at have fået en have den vil gro i...

  SvarSlet
 9. Kære Claus.

  Hvor er den sjov,man bliver da lidt i tvivl om den er ægte,for den ser meget kunstfærdig ud.

  Kærlig hilsen
  Margrethe

  SvarSlet
 10. Hej Claus,

  Ja, man tør jo næsten ikke skrive, at den i mine øjne nok er lidt mere sjælden end køn. Men det kan da godt være, at den er god at sætte sammen med andre blomster - både i haven og i buketter. Men jeg tror nu nok, at jeg foretrækker andre end lige denne her.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet