Anmeld "Den levende have"


Den levende have Hvis du kender bogen "Den levende have. Specialudgave 2001" og har lyst til at skrive din mening, så skriv din anmeldelse under "kommentarer"  nedenfor.
Se mere om bogen her

21 kommentarer:

 1. Kære Claus, kan se der ikke er nogen kommentarer til Den Levende Have, mærkeligt. Jeg købte den da den udkom og ifølge min mand er det min bibel. Hvis jeg er lidt usikker på behandlingen af en eller anden plante kikker jeg altid i denne bog. Jeg finder altid svar og inden jeg ser mig om, har jeg bladret bogen igennem endnu engang. Den er med utallige eftermiddage på terrassen om sommeren. Du har skrevet utallige dejlige bøger, men Den Levende Have bliver brugt igen og igen.
  Hilsen Lis

  SvarSlet
 2. Jeg fikk boken Den levende have til jul 2011. Det er mitt første møte med Dalbys bøker, og jeg ble slett ikke skuffet! Innledningsvis kommer en orientering om Dalbys egen hagehistorie. Det er bra for oss som ikke kjenner forfatteren fra før, og leseren får perspektiv på fortellingen. Boken er en fortelling i jeg form der Dalby tar for seg av vekster og erfaringer i sin egen have. Løker, stauder, planter vi vi ha for bladenes skyld, roser, sommerblomster osv. En god bok for inspirasjonens skyld, men kan også fungere som oppslagsverk. Mange flotte bilder, gir mye hygge på kalde vinterdager.
  Hilsen Sigrun

  SvarSlet
 3. "Den levende have" er min favorit-havebog: fuld af råd, man straks kan forstå og anvende og fuld af smukke, smukke billeder til inspiration. Min bog er fra 2004, hvor jeg brugte den iforb. med udnyttelse og nydelse af en lille have; nu i 2012 er den lige aktuel, dog iforb. med en lidt større have. Bogen, Bilkas samarbejde med forfatteren og mine muligheder giver en fin sammenhængskraft i min "nye" 2012-have - den skal blive sjov at følge med tiden, men jeg er ret sikker på, stilen,farverne og planterne allerede i år giver stor glæde.
  Mvh. Lise.

  SvarSlet
 4. Kære Claus Dalby
  Om nogen er du en stor inspitator. Din udsøgte æstetiske sans for helheder og spændende detaljer udlever du i høj grad i bøgerne og på tv. Et kæmpe indput til overførsel til egen have . Tusind tak for fif og iderigdom.Vh Anette Bihl

  SvarSlet
 5. Kære Claus.jeg har 4 af dine bøger og er meget glad for dem. men "Den levende have" er min have bibel. For det første har den et smykt layot og nogle fantastiske billeder,som er meget inspirerne.jeg kan blive ved med at se den igenem og bliver inspireret på ny. Ellers bruger jeg den som opslagsværk for planter jeg allerede har ,hvordan skal planterne passes og er der nogle spændene arter som jeg ikke har! Tak for mange gode have oplevelser. V.H. Susan Tegner

  SvarSlet
 6. Hej Claus.
  Da min mand og jeg flyttede i hus, var der en meget rodet have til. Vi prøvede at lave den til vores drømme have, men der var ingen sammenhæng i den. Så købte jeg denne bog og fik mine øjne op for en helt anden verden. Føler at jeg bliver mere og mere klog hvergang jeg læser den. Det bedste ved den er, at jeg selv tør at begive mig ud i de udfordringer en have kan give. Så vil jeg også sige at billederne er fantastiske.
  Jeg er virkelig glad for denne bog og ville ikke undværer den.

  SvarSlet
 7. Den levende have er en fantastisk bog, der er både flotte billeder, som man kan hygge sig med om vinteren, hvor der er trist udenfor, men bogen er også et virkelig brugbart opslagsværk til brug i havesæsonen, når der skal sammensættes bede eller bruges fif til de forskellige plantetyper....... super bog!

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Jeg købte bogen "Den levende have" da jeg for to år siden fik min første have. Mange kolde vinteraftner er gået med at læse bogen fra ende til anden igen og igen. Resten af året bliver bogen brugt som opslagsværk. Bogen har stadig ikke fået en plads i reolen da den er i konstant brug. De smukke billeder er, sammen med din lyst og vilje til at dele din visdom med os andre, en stor inspirationskilde. Den levende have er en uundværlig bog for enhver der ønske frodig have, med et væld af smukke farver.

  SvarSlet
 9. Kære Claus.
  I 2005 byggede min mand og jeg hus, og 'Den levende have' var en af mine allerførste havebøger, der skulle hjælpe mig igang med haven. At åbne din bog gjorde mig haveforelsket! Skønne fotos og glad tekst. Den er læst fra første til sidste side, og genlæst utallige gange. Enten for at læse hvordan et eller andet skal plantes og plejes eller blot for at drømme - såvel sommer som vinter - 'armchairgardening' - hvor herligt, når det er for mørkt eller koldt til at være i haven. Min bog er fuld af små post-it lapper, der markerer drømme, der skal realiseres. Det duer ikke at låne den ud, for så mangler jeg den. Derfor blev jeg glad, da den blev genudgivet i 2011 og jeg har forærret flere væk. :) Marianne Parbst

  SvarSlet
 10. Kjære Claus. Jeg hadde gleden av å lese «Mitt Haveliv» nå i vinter, og er blitt en svoren tilhenger av dine vakre hagebøker. De er en nytelse å bla i og til stor inspirasjon. Det fine med denne boken er at den ikke bare viser bilder av fine hager og plantesammensetninger, men også beskriver navnet på plantene med tips hvor de er å få kjøpt m.m. Jeg noterte flittig, og har nå planlagt nye plantekombinasjoner i min lille hage basert på inspirasjon fra boken. Frø er bestilt og sådd, og hagesentrene skal tråles på jakt etter bestemte planter som er notert på blokken. Hva jeg ikke kunne finne på nettet var valmuefrøene til opiumsvalmuene med mørk lilla/burgunder farge. Disse går igjen på flere bilder i boken, og er utrolig flotte. Er jeg heldig har du noen frø igjen å dele med meg.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlet
 11. Kære Claus Dalby
  Der er vist ikke nogen af dine havebøger, som jeg ikke har læst utallige gange, lige bortset fra Drivhusbøgerne, da jeg ikke har drivhus.
  Men bogen "Den levende have" vender jeg tilbage til igen og igen - om vinteren, når jeg drømmer om forår og have - og når det så bliver forår til stadig inspiration og nye ideer til planter og ikke mindst plantesammnensætninger. Men især tager jeg bogen frem, hvis jeg en dag er lidt trist og i dårligt humør. Det varer ikke længe før end humøret igen bliver godt ved synet af alle de dejlige
  billeder og dine glade beskrivelser af havelivets glæder.

  Med venlig hilsen

  Dorthe

  SvarSlet
 12. Hej Claus.

  Har lige set, at min anmeldelse den 17. april 2012 kom til at gælde "Den levende have". Men faktisk var det bogen "Mit haveliv" jeg tænkte på - er blot kommet til at rode titlerne sammen.
  Men det gør nu ikke noget, for jeg har begge bøger og begge bliver brugt flittigt. Spændende er det også at følge den udvikling der er sket med din have i løbet af så få år. Mvh. Dorthe

  SvarSlet
 13. Kære Claus.

  Jeg sidder ganske tankefuld. Sammen med "Tasha Tudors Have" og "Havefryd" (min allerførste "havebog"), så er denne "Den levende have" mig inderligt dyrebar. Hvorfor, jeg endnu ikke har skrevet det i en anmeldelse her, er mig en gåde.

  Hver gang, jeg åbner en bog fra din hånd, vælder duften mig i møde og minderne om mit allerførste møde - det, som lagde grunden til ønsket om mere - med dine evner i form af "Den levende have".

  Dufte kan ikke gengives på internet eller tv, for slet ikke at tale om radio o.lign. Dét kan de i en bog. Og mange kan sikkert genkende fornemmelsen af, at en duft bringer en milevidt tilbage til "længst glemte" indtryk. Måske årets første rabarberkompot eller en buket ærteblomster... Eller lige netop duften af inspiration fra Claus Dalby i form af det særlige fotoudtryk og de medrivende ord, som fik fordommen om støvet havelitteratur til at fordampe som med et trylleslag.

  I "Den levende have" fandt jeg en genklang af min egen oplevelse af, at haven er en helt egen verden fuld af muligheder! Omend jeg ikke selv arbejder mod monokrome bede, så fandt jeg så uendeligt smukke sammensætninger i denne bog, som rørte noget inde bag pandelokken - og måske lidt poetisk sagt, i hjertet. Jeg fandt en begejstring, virkelyst og bevis på glæden ved at prøve en masse, som jeg faldt pladask for.

  Denne bog er en perle og jeg anbefaler den på det varmeste!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 14. Jeg vil gerne anbefale Den Levende Have på det varmeste.

  Især de smukke blandede bede har givet mig stor inspiration til min sommerhushave, som bliver smukkere år efter år. Det bedste er at billederne virker naturlige - altså ikke for friserede og man fornemmer frodigheden og variation i Claus have.

  Teksten er medrivende og man læser den fra ende til anden.

  Dejlig læsning - især her i vintermånederne!!

  Bedste havehilsner

  katinka

  SvarSlet
 15. "Den levende have" er en fantastisk smuk bog både i ord og i billeder.Nok den smukkeste af Claus Dalbys bøger. Den er til stor inspiration, selvom man kun har en lille have, så den bliver læst igen og igen. Den er vældig overskuelig og let at læse. Kan anbefales på det varmeste. Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 16. Denne skønne bog ”Den levende have” er en af de bøger jeg holder aller mest af, den kommer frem igen og igen, og er med sine fantastiske billeder til stor inspiration for både farve sammensætninger og nye ideer for hvad der skal ske i haven.
  Den er et skønt lille leksikon, som efter min mening har en rigtig god fordeling af både billeder og tekst. Dejligt med en tekst der henviser direkte til de billederne man ser.
  Beskrivelsen og behandlingen af de mange forskellige frø/blomster/planter typer er meget udførlig, og man får meget hurtigt indsigt i de fordele og ulemper der er ved den givende plante.
  Ydre mere vil jeg gerne sige, at jeg synes det er så herligt med alle de henvisninger der er til alverdens hjemmesider og steder rundt om i verden, det er så dejligt at Claus vil dele alt det med os.
  Ja, man får jo en fornemmelse af nærhed når man er i Clause,s bøger eller på hans hjemmeside, man får fornemmelsen af at man er med, i denne hans skønne blomster have verden.

  Tak for det Claus, verden ville ikke være den samme uden dig.

  SvarSlet
 17. Jeg har fået bogen "Den Levende Have" og må sige at den inspirerer mig meget. Det er nok en af de bedste havebøger jeg ejer - og jeg har en del. Jeg bruger den som opslagsværk, jeg læste den fra ende til anden og jeg sidder med den (i haven) og drømmer mig væk. De fantastiske billeder er så kønne at jeg svømmer helt væk i ekstase! Mit eget lille frimærke af en rækkehushave på 50kvm blev for tre år siden omlagt og har nu en fin rund græsplæne, afgrænset af klostersten og fire fine hjørner, hvoraf det tre er bede og det fjerde er blevet til min mands grillhjørne, hvor han har muret en kombineret rygeovn, pizzaovn op og det er også her at Weber grillen står. Efter denne omlægning er haven ikke længere en "almindelig" rækkehushave, hvor bedene ofte følger ligusterhækken. Den er noget helt særligt og vi har fået en skøn lille oase, med masser af roser, som står blandt forskellige studer og løgvækster.
  Ind imellem drømmer jeg om flere kvardratmeter, men må også sande at en kreativ kvinde som jeg nok ville tage munden fór fuld, når man også kan lide at dyrke andre hobbies.
  Mange tak Claus fordi du med din bog har gjort haveglæderne endnu større. Jeg er især glad for, at der i din bog også præsenteres lidt mere ualmindelige blomster/stauder og løgvækster. Det er rart at blive inspireret til at indføre nye sorter i haven, omend planteskolerne har svært ved at leve op til alle mine ønsker!

  Jeg har i sinde at erhverve mig ALLE dine havebøger, for den ene jeg allerede har gør mig så glad!

  De venligste hilsner
  Jane Stephanie Rudolf

  SvarSlet
 18. Hej Claus
  Jeg har købt din bog, den levende have. Det er en helt fantastisk bog, som jeg kan anbefale til alle. Jeg har en meget stor have og efter at have læst din bog, og set de flotte farvespil du har i din have, har jeg virkelig fået inspiration til min egen have.
  Venlig hilsen
  Gitte Niebling

  SvarSlet
 19. Hej Claus.
  Jeg får lyst til at anmelde Den levende have. Jeg købte bogen for en del år siden, og den har været brugt flittigt som opslagsværk siden. Bogen er utrolig brugbar med de mange anvisninger omkring pasning og pleje at de enkelte planter. Virkelig fin opslagsbog.
  Det jeg faldt for ved bogen var de mange flotte billeder, som virkelig gav en inspiration og lyst til af få fingrene i jorden. Og jeg blev ikke skuffet. Bogen er blevet taget ned fra hylden igen og igen.
  Siden jeg købte den levende have, er der blevet føjet flere bøger til samlingen.
  Købte i går Tante Grøns have. Jeg var forventningsfuld som et lille barn til at åbne denne bog. Så jeg kunne ikke dy mig for at smugkigge i den, da jeg kom ned i bilen med min nyerhvervelse. Desværre med det resultat, at en cola med overtryk, fik sat varige minder på min nye, fine bog - øv,øv.
  Men endnu en dejlig havebog. Tante Grøn er en virkelig kreativ kvinde, og inspirationen når helt ud til læseren. Ser nu frem til at besøge Tantes have til august, hvor hun har åben have. Bor lige i nabolaget - utroligt at der findes så skønne haver uden at man aner det.

  SvarSlet
 20. Jeg er lige blevet færdig med bogen - den er blevet læst på 2 dage. Alle de havebøger, jeg har læst, har givet inspiration på en eller anden måde, men ingen har givet så koncentreret inspiration og viden som denne bog.

  Jeg er straks begyndt med mine havetegninger at omlægge hele haven! Ok - det kommer nok til at tage nogle år, men det er jo det, der er fornøjelsen. Men det har i den grad været en øjenåbner for mig.

  Jeg var så heldig at se Claus Dalbys have i juni 2012, så jeg har endnu flere billeder at tage af.

  Mange tak - det er en stor fornøjelse.

  Elsebeth Brandenborg

  SvarSlet
 21. Claus Dalbys bog "Den levende have" var den første af hans bøger, som jeg købte og læste. Bogen er blevet min største haveinspirationskilde og på mange måder min havebibel.
  En rigtig dejlig bog med dybtfølt engagement og levende tekst, som understøttes af et fornemt fotomateriale.
  De øvrige bøger er sandelig også dejlige og af høj kvalitet, men "Den levende have" er den, som jeg oftest vender tilbage til - det er simpelthen en nydelse for mig at både læse den og se de alle dejlige billeder.

  SvarSlet