Anmeld "Hemmelige haver"


Hemmelige haver Hvis du kender bogen "Hemmelige haver" og har lyst til at skrive din mening, så skriv din anmeldelse under "kommentarer"  nedenfor.
Se mere om bogen her

12 kommentarer:

 1. Takker for den nye bog, Hemmelig Haver. Det var sjovt og spændende at se og læse om de steder du havde fundet. Jeg faldt især for den hemmelig haven, som var gemt dybt inde i skoven på Fyn, hvor Ole som 94 årig stadig gør sig væk. En haven som han havde skabt sammen med sin kone, da hun levet. Hvor den som en paradis plet på jorden åbne sig op, når man endelig fandt den. En lille åbning mellem alle træerne som viste at himmel og jord kan gå op i en højre enhed. Lige sådan et plet man selv håber at finde en dag.
  En bog som er værd at læse/se hvis man vil se haver som er lidt ud over det normale.

  SvarSlet
 2. Endelig kom Hemmelige Haver. Det er en flot bog med masser af flotte fotos og gode levende beretninger om de hemmelige haver. Bogen virker utrolig inspirerende.
  Jeg har samtlige havebøger fra Claus Dalby. Jeg kan ikke sige, hvilken er bedst.
  Stor tak til Claus, fordi han giver os almindelige havefolk inspiration og et lille pift, så vi ser på vores egne haver med andre og sommetider lidt mere kritiske øjne.
  Marie Petersen

  SvarSlet
 3. Et af mine få julegave ønsker var i år nettop denne bog - Og jeg fik den !

  Jeg har en del af de bøger Claus har skrevet...Havedrømme, Min Krukkehave, Mit Haveliv og ikke mindst Drivhusdrømme.
  Alle bøger nogle fantastiske "drømmebøger" hvor man kan drømme sig langt væk i de skønneste haver.
  Drivhusdrømme kom på det helt rigtige tidspunkt for mig og jeg slugte bogen råt.
  Den er længe været er 1.

  Nu er Hemmelige Haver så læst og den kunne også sluges råt, men gjorde det ikke...
  Jeg valgte at læse om et par haver hver dag og så drømme mig væk i de flotte billeder.
  For en meget stor del af fornøjelsen er de fantastiske billeder.
  Det er ikke til at forstå hvordan en forlægger sådan både skriver nogle super skønne bøger og så selv tager billederne der til?
  Men det gør Claus altså !
  Hemmelige Haver indeholder en lang række forskellige private haver, hvor nogle af dem er en smule bekendte for dem der følger med på www.ClausDalby.dk
  Personligt var jeg spændt på at "se" Tante Grøns have...og blev ikke skuffet.

  Jeg kan varmt anbefale denne Claus Dalby bog.. Den slår for mig ikke Drivhusdrømme - men det er godt nok tæt på og den må komme ind på en flot 2. plads :-)

  SvarSlet
 4. Jeg har nu brugt fem fantastiske eftermiddage og aftener (jeg forsøgte virkelig at strække den) på at læse Hemmelige Haver. Det smukke ved den er især at den viser mange stilmæssigt forskellige haver. Jeg blev således både inspireret til min egen have, men skal helt sikkert vise den til nogle af mine havevenner, som har en helt anden havestil end jeg.
  Det er vidt forskellige havemenneskers kunstværker, som portrætteres i bogen, men til trods for forskeligheden bindes hele bogen sammen af kærligheden til havearbejdet, til blomster, til planter - og gerne rigtig mange af dem rigtig tæt.

  Hvis jeg skulle efterlyse en ting i bogen var det en plantegning over hver have. Det kunne være rart at vide, hvordan de små rum placeres i forhold til hinanden inden for matriklen. Hvordan har de arbejdet med rumfordelingen, hvordan får man sådan en skøn have på så få kvadratmeter osv. På billederne virker det som kæmpe landbohaver, men i virkeligheden er mange af dem i en helt almindelig størrelse. Det gør det tilgængeligt og opnåeligt for alle os andre dødelige, hvilket må være bogens absolut største force.

  Tak for en dejlig dosis inspiration, underholdning og ikke mindst haveglæde!

  /Maria

  SvarSlet
 5. Beate fra Skovhaven23. januar 2012 kl. 21.33

  Hemmelige Haver er en fantatisk bog- jeg er i gang med den for anden gang. Det er en bog som vil blive taget frem mange gange ligesom alle de andre bøger Claus Dalby har skrevet. Der er kommet mange gode ideer til min egen have fra alle disse herlige bøger.
  Dette er en ren nydelse, manga store flotte AHA- oplevelser.
  Tusind tak for det.
  KH
  Beate

  SvarSlet
 6. Claus Dalby fortæller i sin bog Hemmelige Haver i samme underholdende stil, som han bruger på sin blog, og jeg følte mig straks hjemme og nysgerrig på samme tid.

  Jeg købte bogen fordi jeg trængte til ideer til min egen nye have, og det er en dejlig bog at læse.

  Den vil jeg genlæse, ganske sikkert mange gange. Jeg vil plukke en af de spændende haver, som man plukker en smuk blomst, og lade den danne inspiration til mine kommende haveplaner.

  Jeg kan varmt anbefale bogen, uanset om man har brug for ideer eller bare vil drømme, om dejlige haver og sommervejr!

  Mange hilsner fra Marianne

  SvarSlet
 7. Hemmelige haver er min nyeste Claus Dalby bog og jeg er endnu en gang overvældet. Al den skønhed,kreativitet og skaberglæde siderne gemmer på. Der findes mange havebøger med smukke billeder af fantastiske haver,men de kan virke direkte afskrækkende ,fordi et lignende resultat hjemme på egen matrikel virker uopnåeligt. Hemmelige haver har også smukke billeder af fantastiske haver,men Claus formår med sin store begejstring og umiddelbare tilgang at formidle haveglæden,så man får lyst til straks at komme ud og gå igang i egen have. Det er for mig det allerbedste ved denne bog.
  Hilsen Lene i Strandby,Fyn

  SvarSlet
 8. Hemmelige haver - endnu et pletskud - fantastisk, smuk, tryllebindende ja, masser af superlativer skal lyde herfra!

  Fra jeg var barn kørte jeg rundt og fik stiklinger fra ældre folk i landsbyen, som blev plantet i min lille have hos mine forældre. Siden blev domænet udvidet til hele haven, tænk så tolerante forældre. Siden gled stauder og have i baggrunden, da jeg flyttede til byen, men blomster vedblev som livet, da jeg uddannede mig som blomsterdekoratøt. Det blev begyndelsen til mange fantastiske opgaver, oplevelser og stadig er. Når dette skrives er det fordi, at mine vidunderlige venner som solgte Dalbys bøger i deres forretning gavmildt forærede mig "havedrømme" bind et og to - som et storm der fejer støv af - som vind der puster til ilden - brast min haveglæde som med et trylleslag, atter ud. fantastisk, glædeligt og vidunderligt!! Siden har jeg selvfølgelig købt de øvrige bøger, og med Dalbys meget fine fotos og næsten - undskyld - barnlige glæde over stoffet, må man fryde sig glædeligt over teksten. Jeg medgiver mine varmeste anbefalinger, og kan ikke i min vildeste fantasi forstille mig, at ikke rigtig mange vil blive vagt og positivt stemt for den skat haven er, når man læser og nyder Dalbys skønne bøger. En stor tak, for mange timers pragtfuld læsning.

  Mange hilsner

  Jan

  SvarSlet
 9. Jeg har fornylig købt "Hemmelige haver" og har flere andre af Claus´ bøger også.
  Jeg nyder i øjeblikket at læse om de forskellige haver og bliver utrolig inspireret af de forskellige havetyper og ikke mindst om de dejlige historier der hører med. Er bl.a. meget imponeret over den ældre herre der bor langt inde i skoven, og hvilken fryd der åbner sig, når man kommer til hans hus.
  Alt i alt en skøn bog med masser af inspirationer og skønne fortællinger.
  Mange hilsner Camilla

  SvarSlet
 10. Jeg er opptatt av hagebøker. Denne gangen vil jeg gjerne skrive litt om en av Claus Dalbys bøker. "Hemmelige haver" heter den, og den kom på Dalbys eget Klematis forlag i 2011
  Tittelen antyder jo at boka handler om noe annet enn offentlige hager og parker, eller om velkjente private hager eller besøkshager. Og det gjør den da også. Claus Dalby her et enormt nettverk av entusiastiske hagevenner, og det er dette nettverket han har benyttet når han har laget en fantastisk inspirerende bok om en lang rekke private hager. Dette er altså ikke hager som er kjent for allmenheten, men hager som kanskje ligger innerst i en blindvei eller på et annet litt utilgjengelig sted utenfor allfarvei.
  Boka består av en stor samling reportasjer fra hagebesøk. Disse reportasjene er skrevet med kjærlighet både til temaet og til hagefolk. Og som tilfellet er med flere av Dalbys hagebøker, så handler det kanskje like mye om menneskene bak som om selve hagen. Dette grepet, det at han beskriver dette samspillet mellom mennesker og hagene deres, er i alle fall i mine øyne noe som gjør Dalbys bøker særlig interessante.
  I litteraturvitenskap tenker man ofte på hagen som et symbol på paradis og den opprinnelige uskylden, og jeg tror alle de hagefolka som presenteres i boka kjenner seg igjen i den symbolikken. Det gjør jeg også, for er det ikke sånn at hagen gir oss en følelse av å holde på med noe opprinnelig, noe grunnleggende viktig?

  Jeg vet ikke, jeg. Det jeg vet er i alle fall at jeg blir inspirert av å lese denne boka, både av Dalbys flotte lettflytende prosa, og av de lekre bildene som ledsager teksten. På grunn av layouten med mange og store bilder, så får boka på en måte to liv. Først leser man den fra perm til perm, og koser seg med det. Så blir boka liggende framme en stund, og man kan bla i den litt mindre planmessig. Da er det mest bildene man gleder seg over.

  SvarSlet
 11. Jeg har læst bogen "Hemmelige Haver" og det er en kæmpe oplevelse at læse den og at se de fantastiske billeder.Det giver mig glæde i sjælen og masser af inspiration til hvad jeg kunne tænke mig i min egen have.Når det er vinter og mørkt kan man tage bogen frem og drømme sig væk.Det er en bog man aldrig bliver færdig med.

  SvarSlet
 12. Hemmelighaver er en SMUK og dragende bog , man kan ikke lade vær at komme i have mode...Claus hvordan gør du?
  Det er så vildt at læse/kikke i dine bøger..smukke smukke billeder
  Især i HEMMELIGHAVER..
  Her kommer man virkelig ind under huden på en anden slags havebrug.. den kan kun andbefales til de sene aftner og vintre hvorv man så kan
  fantaser sig ud i en ens egen
  "hemmelighave"
  ELSKER OGSÅ DIN TID PÅ FRIHUSET PÅ TV2.

  SvarSlet