At gøre en dyd ud af nødvendigheden

Jeg har faktisk altid troet, at kongelilje, Lilium regale, var helt hvid. Det skyldes nok, at jeg har forvekslet den med madonnalilje, Lilium candidum.

 

20111025_081703

 

Kongelilje er hvid indeni men lyserød på ydersiden, og det har jeg nu taget konsekvensen af – gjort en dyd ud af nødvendigheden! I stedet for at have kongeliljer i mine hvide bede, hvor jeg ikke rigtig synes, at den passer, har vi nu lagt en masse løg i det rosa bed ved søjlepavillonen.

 

 

Når det gælder hvide blomster, kan de godt virke for ’hårde’ sammen med andre farver. I hvert tilfælde i større grupper. Men sammen med rosa er hvid fin, og jeg tror, at det bliver ekstra destinkt, nu hvor liljerne har det rosa link.

 

 

Har for øvrigt fundet ud af, at der også findes rent hvide kongeliljer. Her skal man gå efter Lilium regale ’Album’.

 

NB. Lige nu har jeg det som sportsmanden, der snart er i mål. Heldigvis er jeg ikke tappet for kræfter, men det kan være, at det ikke bliver til megen søvn i nat. I morgen skal jeg nemlig sætte punktum for ’Hemmelige haver’. Og jeg når det ...

12 kommentarer:

 1. Kære Claus
  Du kan sove når du bliver gammel, siges det, men de gamle står næsten tidligere op, når de når der til, så et eller andet sted er det jo noget vås.
  Men godt at du når at blive færdig til tiden, for vi er vist rigtig mange, som er ved at revne af nysgerrighed over hvilke personligheder og oaser der gemmer sig i Hemmelige Haver.
  RIGTIG GOD ARBEJDSLYST i nat, hvor jeg forhåbentlig sover rigtig godt.(Sover mellem 12-15 timer i døgnet).
  Kæmpe Knus herfra det midtfynske Pia

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Du gør det ikke nemt at have en lille have!

  Du må have gang i den gode kaffe og lade, så du lettere kan klare dig i mål :-)

  SvarSlet
 3. Kære Claus.

  Nogle flotte blomster --
  og held og lykke med bogen--
  godt du endnu har "kræfter tilbage" - for så vidt jeg kan forstå, er der uendeligt meget arbejde der venter i din have---
  hilsen jmn

  SvarSlet
 4. De er så elegante de hvide liljer, og engang havde vi en dejlig oplevelse indendøre med regale album sorten.
  Lige siden jeg i 1956 for første gang i læste Thomas Manns vidunderlige roman 'Buddenbrooks', havde jeg haft lyst til at pynte familiens juletræ, som TM beskrev det, og det år mit orangeri var færdig og endnu ikke indeholdt så mange planter, lykkedes det.
  Juleaften blev en blågran pyntet udelukkende med hvide kerter og hvide liljehoveder, som hvilede én for én på nogle af grenene. Det var meget smukt - og duftede næsten for overvældende pga af varmen fra kerterne.
  Og i morgen om en måned skal vi tænde det første lys i adventskransen. Jeg elsker julen og tiden op til den, så jeg er såmænd allerede begyndt at glæde mig. Men lidt endnu
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 5. Ih hvor blir' det spændende - "trænger" også til en ny bog ;0)

  SvarSlet
 6. Smukke er de i hvert fald liljerne og dem med den rosa yderside bliver flot sammen med andre rosa blomster:)

  SvarSlet
 7. Hej Claus.

  Hvornår omtrent vil den så komme i butikken ?.... der går vel en rum tid med at få den trykt m.v.

  SvarSlet
 8. 'Hemmelige haver' er i boghandelen fra medio november. Den kan også bestilles på www.klematis.dk fra onsdag d. 9. november og afsendes d. 10.

  SvarSlet
 9. Da den udkommer på min fødselsdag, ved jeg præcis hvad jeg skal ønske mig i år. Det er jo altid lækre bøger du laver, af den slags man kan kigge og nyde alle de flotte fotos, eller også fordybe sig i den altid velskrevne tekst.
  Mange hilsner Birgitte

  SvarSlet
 10. Kære Iron-man,

  håber du er kommet godt og sikkert i mål, efter din lange skrive-marathon. Sikke en præstation! Håber du vil nyde det store befriende og forløsende øjeblik, hvor du sætter bogens sidste punktum, i fulde intense drag.

  Når du har fået sovet skriverusen ud, håber jeg at du får et par ledige stunder til at komme ud i din guddommelige have og få lidt jord under neglene. Havearbejde er en fantastisk god måde at geare ned på. Og mon ikke du efter denne kraftpræstation har brug for at geare ned fra 5. til minimum 4. gear??:o) 1.gear er vist ikke noget for dig:o)

  Vejrguderne er jo overraskende barmhjertige overfor os havefreaks for tiden. Det vidunderlige oktobervejr vi har haft, har i den grad kompenseret for den solfattige og regnfulde sommer. Jeg er så taknemlig for hver eneste solskinsdag om efteråret. Hver og een er med til at forkorte den mørke tid.

  Jeg er også selv igang med en "Iron-man" for tiden.....en botanisk een af slagsen. Løglægning, vinterklargøring etc etc etc, så jeg har ingen problemer med at sove for tiden........
  kl 19:30 på sofaen!!!! Men hvor er det skønt at tænke på, at alt sliddet vender tifold positivt tilbage i det tidlige forår.

  Sov rigtig godt Claus og rigtig god solskinsdag til alle jer derude foran skærmene og i haverne.

  De kærligste hilsner og tanker fra havebumsen TANTE GRØN

  PS: Tusind tak for din søde tanke, da du frekventerede min ø her i UdkantsDanmark, Pia fra Kbh:o)<3

  SvarSlet
 11. Hej Claus.... Ville SÅÅÅÅÅ gerne være heldig at komme at se din smukke have - håber det lykkes engang :-) mange hilsner fra H.C Fredericia

  SvarSlet
 12. Kære Claus

  Denne lilje er en af de smukkeste af slagsen, måske lige på nær turbanliljen. Det får mig til at tænke på et skønt gammelt billede af Karen Blixen stående med en favnfuld kongeliljer på sin trappe foran Rungstedlund.
  Det bliver en skøn fornemmelse når du står med det første eksemplar af "Hemmelige Haver" og kan se resultetet af dit store arbejde.
  Glæder mig til at se den, vi ses på bogmessen:-)

  Kærlig hilsen

  Engblomsten

  SvarSlet