Dårende dejlige

Mon ikke, at vi kan blive enige om, at asters er dejlige. Især på disse skønne solskinsdage?

 

20090919_164633 20090919_144748

 

Jeg har en del forskellige, og et par af mine favoritter ser I her. Det er – tv. ’Helen Picton’ og th. ’Marie Ballard’.

 

Jeg plukker gerne nogle store buketter, men lader dem stå ude på havebordene. For forskellen mellem temperaturen ude og inde er nu så stor, at blomsternes holdbarhed er kort, når de kommer ind i varmen.

13 kommentarer:

 1. Kære Claus,
  "Tak fordi jeg måtte komme ind i Deres stue"!
  Var det for længst afdøde K.K. Steincke, der sagde disse ord? - eller var det Ib Rehné, Cairo?
  Nå ligegyldigt, hvem der sagde hvad!
  Men tak fordi vi endnu engang blev lukket inden for i jeres "Lille Marselisborg".
  Fin artikel af Karina Demuth.
  Det er så dejligt at se, at din bevidsthed vedr. farver ikke kun bliver brugt udendørs - men også indendørs.

  Jo, asters er dejlige efterårs-farveklatter.
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 2. De er så skønne de to du viser os her.
  Førhen var asters for mig de små ensartede eksemplarer de har hos blomsterhandlerne - nu ser jeg at der er en "verden" af have-asters i alle farver og højder. Endnu en ting der må opgrades i mine haver - åhh, den ønskeliste er så lang, så lang efter et dejligt år i haveblogland.
  God have-weekend - hilsen Berit

  SvarSlet
 3. Kære Claus. velkommen hjem fra Frankfurt, godt at have dig hjemme igen. Så kom den første frost,godt jeg nåede at tage nogle af mine planter ind i gangen. I dag var det så tid at tage på plantehotel i Dragør, der var godt nok læs på bilen derud.Det var meget intersant at se stedet og alle de forskellige planter folk hade til vinteropbevaring, og jeg er sikker på at mine planter nok skal få det fint der her i vinter.. En palle 80 cm x 120 cm koster 550 kr for sæsongen, der sørges så for den nødvendige vanding og pleje.Jeg bor på palle nr 84, det er jeg rigtig glad for .det var rigtig dejlig at få kørt dem væk i dag, så er de klar til vinter.Jeg selv er ikke helt klar i haven endnu, det bliver man selvfølgelig heller aldrig, men mangler at plante mange løg endnu. Dagen i morgen ser ud til at blive fin , så skal den have en skalle..rigtig god aften og mange tak for i dag..kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 4. Kære Claus Dalby
  Smukke og dejlige ser dine asters ud.
  For mit eget vedkommende så har jeg kun en slags, som jeg har delt og nu står de rundt om i haven og lyser op. Måske vil jeg lægge vejen forbi planteskolen i dag for at se på udvalget.
  De bedste hilsener
  Kirsten Miran

  SvarSlet
 5. Hej Claus
  Det er nogle meget flotte asters du her viser os. God ide du kommer med at plukke buketter til haven. Asters synes jeg nemlig kan være svære at placere, så de fx pynter ved indgangen/forhaven pga. den lidt stive vækst (måske også fordi bedet i min forhave er en lidt hævet stensætning). Jeg har (kun) to forskellige asters helt bagerst i haven mod hækken. De titter nu op bag "Limelight". Det kan kun få én til at ønske sig flere!
  Har hidtil holdt mig væk fra planter, som kræver vinteropbevaring, men nu risikerer Paw altså at få et par overvintringsvækster på samvittigheden i fremtiden, med informationen om hi i Dragør;OD
  God søndag - og efterårsferie!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 6. Kære Claus, nu er jeg kommet på bloggen - Det glæder mig.

  Kærlig hilsen Beate

  SvarSlet
 7. Hvem der bare skulle være i dine sko i dag.. og nyde et kaffebord.. Rigtig god dag kære venner... kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 8. Kære Claus, her i Københavns området har det været fint vejr både lørdag og søndag, så jeg har fået lagt løg. Kun 145 stk., mærkeligt at de kan være der alle sammen og så viser det sig, at der faktisk nogle steder er plads til flere. Heldigvis kan man da nå at købe flere. God ide at tage billeder af de forskellige bede og lave en havebog på PC med billeder fra forår, sommer, efterår mv. For man kan ikke huske hvor løgene ligger til næste gang.

  SvarSlet
 9. Plantehotel, det var dog en fantastisk god ide. Kæmper selv med at få plads i kælderen, garagen stoler jeg ikke helt på er frostfri. Men, jeg nyder stadig mine dahlier, der ikke er klasket sammen endnu.
  Mht asters stødte jeg på "The Picton garden", der virkelig har et meget stort udvalg, og de sælger onnline. Problemet er bare, at der snart er pladsproblemer, så der må prioriteres

  SvarSlet
 10. Asters er de skønneste på denne årstid. Og de kan tåle den første frost, det er det bedste.
  æh må jeg komme med en "efterlysning"?? Jeg mangler navnet på en asters. Den er mørk violet eller lilla. Jeg så den i Birkegårdens præiehave i august, der var den så småt ved at blomstre, men jeg kunne ikke finde noget navn nogen steder. og har ikke fundet den heller andre steder. Er der nogen der kender den? Så vil jeg være glad.
  efterårshilsner Gunvor

  SvarSlet
 11. Hej Claus

  Jeg synes asters er så smukke, men de sidste par eksemplarer jeg har haft, får meldug, - det ødelægger totalt oplevelsen for mig.
  Hvad gør I andre? Får I aldrig meldug på jeres asters? Er det nogle dumme sorter jeg har fået fingrene i eller har de mon stået for tørt?

  mvh
  Asters-newbien
  Eva

  SvarSlet
 12. Hej Eva (ja undskyld Claus, jeg svarer lige Eva)

  Jeg havde samme problem med nogle lillarøde asters. Altid fik de meldug. Jeg gravede dem op og satte dem på et mere fugtigt sted, hvor de ikke skulle konkurere med et træ. Nu vokser de lystigt og jeg kan foræree væk til højre og venstre og de er flotte mørkegrønne. Prøv at flytte dem. :)

  SvarSlet