En lille fin tulipan

Jeg er konstant på jagtnefter nye løgvækster og falder gang på gang for herlige fristelser.

 

Praestans-Shogun-big[1]

 

F.eks. denne lille botaniske tulipan med navnet ‘Shogun’. Den glæder jeg mig rigtig meget til at se i blomst. Den er en del af den kraftige upgradering, der i år har fundet sted i Flammebedet.

10 kommentarer:

 1. hej claus fin lille tulipan
  her er et link til flere tulipaner måske du kender hjemmesiden.

  http://www.peternyssen.com/bulbs/tulipa

  hilsen michael

  SvarSlet
 2. Kære Michael - du kan tro, at jeg gør. Men tak ...

  SvarSlet
 3. Den var verkligen jättefin! Tack för tipset!
  Ha det gott!

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Mange tak for de levende billeder og de søde små ´shoguns´. Har haft travlt i haven i weekenden, fik plantet de sidste roser og de ´måske sidste´ løg, nogle søde allium ´graceful´, så nu har jeg lige nydt en tidlig morgenstund med at ´studere´ dine dejlige indlæg og alle de rigtigt skønne kommentarer der er indkommet i weekenden´s løb. Spændende. Yderst interessant læsning. For mit eget vedkommende må jeg så også komme med en tilståelse ... jeg er familiens eneste havenørd! Andre steder ´nøjes´ man med at feje fliser, rive granitskærver og oliere træmøbler ... og lidt pudsigt at tænke på, for vi søskende har næsten fået jorden hældt ind med modermælken, og burde alle være blevet smittet med have-bacillen, én gang for alle. Men sådan er det ikke. Fatter var, ved siden af at være selvstændig, også hobbygartner, havde flere jordbærmarker, vores egen store have og drivhuse på hver 18-25 m. hvori han dyrkede stueplanter til auktion. I min barndom i 60´erne hjalp alle til, hver dag. Der skulle vandes, rives aviser i stykker som skulles knuges sammen og anbringes mellem 6 potteplanter i en trækasse, så potterne ikke væltede under transport, der skulle raspes tørv som blev blandet med sand og jord, vaskes potter og underfade som dengang ikke var af plast men af ler. Drivhusene skulle kalkes hvert forår, osv... Jeg elskede ´arbejdet´ og blev heldigvis aldrig ´kureret´, dét er jeg både stolt men også taknemmelig for. Folk omkring mig undrer sig nogen gange over hvad jeg dog kan bruge al min tid på ´i dén have´? Også når det småregner, blæser og er koldt. Og engang jeg kom for skade at ´vise´ dem haven, fordi jeg simpelthen var ved at revne af have-iver, blev jeg mødt med ´nu mangler du bare papegøjerne´... Suk, de arme stakler som ikke nyder hvad havearbejde indebærer, kan næsten få helt ondt af dem. (Smiler)
  Jeg tror have-passion rammer lidt i flæng, enten er man ´disponeret´ eller også er man ikke. Ja, Claus, endnu engang fik "Mit Haveliv" bragt mig i det nostalgiske hjørne, hvor jeg også mindes barndommens staudebed, med georginer, stokroser, riddersporer, bispehuer, lathyrus, gladiolus osv. og det er jo slet ikk´ så ringe endda. Nu vil jeg ønske dig en rigtig dejlig have-dag.
  Din blog er for mig som en jule kalender, med spænding og kriblen i maven og forventningens glæde, hvad er der mon bag lågen idag? En helårs have-kalender som jeg glæder mig, og ser frem til, HVER ENESTE DAG.
  Mine kærligste hilsener,
  Iris.

  SvarSlet
 5. Hej
  Lige en kommentar til Lise
  Jeg mangler også artfæller som er lige så tosset med have og hvad dertil høre. også berne en som vil med til arr. i haveforewning og med på haveture .jeg er vild med at tage rundt og se andres have og evt. få nogle ideer til egen have. jeg har 2 lige nu som engang imellem kan lokkes med og ellers går det ud over manden( har ikke så stor interesse mest i træer)jeg bor lidt Syd for kolding har en have på 2500 kvm. ikke alt er prydhave men en stor del.Så jeg er med på blomsterdatingideen.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 6. "This is the time for great expectations" er min dags første citat. Ja, det vil sige, det er nu mit eget udsagn, men inspireret af dit billede og forventningsglæde over den flotte tulipan.
  Vinteren er tiden for de mange idéer ved tegnebrædtet, hvad enten det er på papiret eller blot på tankeplanet.
  Selv er jeg gået så meget i "creative mode" at jeg gik i seng kl. 3.30 efter flere timers arbejde foran computeren for blot at stå op fem timer senere, da billederne og idéerne trængte sig på i sådan en grad, at jeg vågnede. Normalt er jeg en der HELT sikkert får mine 8-9 timers søvn. Godt jeg har ferie lige nu!
  Mit store hit lige i øjeblikket er at jeg bruger fotos fra haven sammenholdt med egne og fundne billeder fra nettet til at kreere visuelle haveplaner i Photoshop.
  Det fungerede rigtig godt, da jeg i sidste uge havde lavet en bedplan til min veninde, som er ny haveejer. Skønt i øvrigt, i jagten på de ønskede planter i planteskolernes efterhånden vinterinskrænkede udbud, ved det tredje planteskolebesøg pludselig at fornemme et skifte hos veninden. I stedet for blot at gå ud fra indkøbslisten begyndte hun at spørge om dette og hint, når hun så en interessant plante eller billede af en. Og i stedet for kun at ønske sig en ordnet have, hun ikke skulle tænke meget mere på end bare at bruge, åbnedes en sprække, hvor igennem havebacillen var ved at trænge ind.
  Affødt af debatten i et tidligere indlæg, er det jo det der skal til; at sælge forventningens glæde med de rette midler til forståelse for, at den slatne tot eller visne pind vi sætter i jorden nu, bliver det paradis vi ser for vores indre øje eller i min lille fotoshop-Eden.
  I øjeblikket arbejder jeg på et regnbed til indsendelse til Havens konkurrence.
  Men dagens vigtigste opgave bliver at hente grus til anlæg af 2 kvm. chaussesten under mine skraldepande. De vil blive omgivet af rionet, hvis rustne farve sammen med sorte stolper vil passe fint til husets træbeklædning. Her bliver også postkassens nye placering. Med tiden vil skraldespandene blive skjult af klematis. Hhv. den rosa og tidligtblomstrende Montana "Rubens" og den senere dybviolette "President". Hav en rigtig god dag.
  mvh.
  Sis

  SvarSlet
 7. kaere Claus,
  ja, jeg mà ogsà sige tak for to gode video, som jeg har nydt sòndag aften.
  For fòrste gang har jeg lagt tulipan-lòg (fulgt "opskriften" fra "Min
  krukke have")og er spaendt pà hvad det bliver til.

  Hilsen Kia (fra Italien)

  SvarSlet
 8. Jeg blev bidt af haveinteressen, da jeg for 12 år siden stod med en ultralille for tidlig født pige, der ikke kunne tåle støj af nogen art eller blive passet ude. Vi havde lige bygget hus og stod med en bar, traktose-ramt villamark på 829 kvm, som folk gav os planter til. Jeg anede ikke, hvor jeg skulle stille dem! Mine før så udadvendte interesser måtte stilles på standby, så jeg begyndte at læse og låne alt om havelitteratur.
  Interessen har hængt ved og jeg kunne også savne at møde andre, der med fornøjelse fedter rundt derude i lerjorden på denne årstid.
  Mange hilsner, Annette Halling
  Saksild pr. 8300 Odder
  hallingpetersen@live.dk

  SvarSlet
 9. Kære alle - tak for rigtig mange gode kommentarer. Især tak til dig Iris med beretningen fra din opvækst. Godt, at du blev smittet.

  SvarSlet
 10. Hej Claus.

  Ja, en skøn lille tulipan, som sikket bliver flot i dit Flammebed.
  Jeg er meget ening med Iris, det er som en helårs Have-kalender,
  når vi åbner for denne side.
  Tak for det Claus.
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet