En symbiose

Det er oprydningstid, og klokkerankerne må nogle steder lade livet, fordi de har fået et svirp frost. Men hvor har de været villige og blomsterrige i år med al den nedbør.

 

20111018_131625

 

Jeg er så glad for og stolt over at have hjulpet til, at mange af jer har fået blomster i år. Håber, at I nu kan selv næste år. Nogle af rankerne her er blevet mange meter lange. Og de er ikke kun krøbet i højden, men også i længden. For eksempel som her, hvor een har indtaget en af plantekasserne.

 

20111018_131655

 

Nu hvor den er væk, kan I se, at det var mørkbladede alunrod, klokkeranken havde forlovet sig med. Der har groet der et par år. Får blot en omplantning og frisk jord i foråret. Smukt på en diskret måde, synes jeg.

12 kommentarer:

 1. Ja mine klokkeranker har taget himmelflugten flere steder i haven i år. Bl.a. blev et af mine æbletræer totalt invaderet. Smukt så det ud med æbler og blå blomster samtidig!!
  Stadig står de hvide klokkeranke i blomst omkring en rosenbue, nu hvor roserne er slut, har de helt taget over.
  Så jeg vil da sige TAK for hjælpen, for det har været en stor succes her i haven i år!
  Det fortsætter til næste år. Men nok ikke med helt så mange, som jeg har plantet rundt omkring i år! Jeg gik helt amok i blå og hvide klokkeranker.....;0)

  SvarSlet
 2. Som en stolt klokkeranke dyrker, er jeg fuld af beundring over den rejse jeg har kunne følge med "de små børn" Jeg har haft klokkeranker helt oppe ved sant peter..og startede med de små klisteret frø. Det har været et fantastisk projekt , jeg takker mange gange fordi du lærte os om dem.., og undre på hvad næste års projekt bliver..smil..lige et lille spørgsmål . Har klippet frøstanden af klokkeranken, lagt den på en tellerken her i stuen , kunne jo være sjovt at blive selvforsynede med frø.. vil de tørre ind ? , har du nogen erfaring..? smukke blade den mørkbladede Alunrod, et "must" at have.. kærlig hilsen paw.

  SvarSlet
 3. Kære Paw - herligt, at jeg kan gøre dig stolt. Det er dejligt at have succes med det, man beskæftiger sig med.

  SvarSlet
 4. Ja også jeg har haft nogle skønne søjler med de smukke klokkeranker på terassen i år. Rigtig mange har beundret de skønne planter med de store blomster og det flotte løv. Der blev kun skabt en frøstand fra mine mange planter. Den er nu lagt til tørre for måske at kunne dyrkes næste år. Jeg tør nu ikke regne med at det lykkes og skal derfor nok sørge for også at købe nogle nye frø. Håber vi måske får mulighed for at købe dem gennem Jane Benson igen næste år. Det var jo nogle gode frø vi fik derfra.

  SvarSlet
 5. kære Claus

  Kom for sent ud af starthullerne til klokkeranke dyrkningen, men der kommer jo heldigvis et forår til.
  Ja, Heuchera er en fantastisk krukkeplante, det kan bare være vanskeligt at vælge mellem alle de smukke og spændende sorter der findes,

  Kærlig hilsen

  Engblomsten

  SvarSlet
 6. Kære Claus. Har også været med på rejsen og tak for det. Hvor er de smukke og jeg kan stadige glæde mig over dem, Hr Frost har ikke været så hård her endnu. Også mine troede de skulle stikke af, de voksede ud over tårn og over i træer og buske. Jeg har en enkelt frøstand, som jeg holder skarpt øje med. Og ja de er så smukke de alunrod. Har dem også her og nyder dem ligeså meget. Mange hilsner Lise Lotte

  SvarSlet
 7. Kjære Claus. Flotte alunrod! Jeg får mer og mer sansen for denne flotte bunndekkende stauden som finnes i så mange farger:) Klem Ellen.

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Ja, holdet til klokkerankerne har helt sikkert været stort, vi var da nogle stykker på holdet der besøgte dig, på en dejlig søndag formiddag i august måned.
  Mine klokkeranker voksede, så de troede de havde betalt for det og mange blomster blev det også til. Frøstande, det har jeg plukket 20 stk, så nu er det bare om jeg tør tro på frøene, eller om jeg vælger at købe nye til næste år.
  Heuchera er en fantastisk bladplante, som også har vundet plads her hos mig.
  Knus herfra midtfyn Pia

  SvarSlet
 9. "Men hvor har de været villige og blomsterrige i år med al den nedbør." - synes dog ikke det er meget vi har set til dine blomster.

  Sidste år så vi hvor flotte de var, og jeg havde glædet mig til at se et endnu større show i år - men nej.

  SvarSlet
 10. Tusind tak for inspiration, flotte billeder og gode råd. Jeg kigger på din side flere gange om dagen. Havde også fint held med Klokkerankerne. Dem skal jeg også have til næste år. Har netop været i gang med at høste frø af Rosenslynger. Det går fint med at så dem også.
  Venlig hilsen Ida

  SvarSlet
 11. Jeg blev ret betaget af dine altankasser Claus, da jeg var på besøg i juni. Hvor var det smukt og enkelt. Vil helt sikkert gøre det efter næste år! Elsker denne staude, men havde aldrig vovet at sætte den i altankassen, hvis ikke jeg havde set det først! Super at blive inspireret af dig :-)

  Som du måske fornemmer, læser jeg mig langsomt ned gennem de seneste indlæg - har været på efterårsferie, godt nok i eget hjem, men det har bare betydet at der ikke blev nogen blogtid. Skønt at være tilbage igen -og så kan jeg ikke dy mig for at kommentere lidt:-)

  Kh.Lisbeth K

  SvarSlet