Engletrompeter

I foråret fik jeg et par godt og vel menneskestore engletrompettræer, som sommeren igennem har blomstret og blomstret.

 

20111003_144349 20111003_144408

 

Jeg fik dem skaffet fra Tyskland og glæder mig til at have dem mange år endnu. Derfor er de nu flyttet op i soveværelset, hvor de skal stå vinteren over, for sagen er nemlig den, at det opvarmede væksthus slet ikke er varmt nok til overvintring. For det holder vi kun på et par grader. Engletrompet skal have omkring en halv snes plusgrader, så nu sover jeg sammen med dem indtil foråret.

25 kommentarer:

 1. sweet dreams, hvis du da selv kan holde varmen i sådan et kølerum :)

  Jeg har også en, som jeg skal have fundet et velegnet sted til. Det kan godt give mig grå hår, for soveværelset er fyldt til bristepunnktet.

  SvarSlet
 2. Det må man da kunne kalde for "englevagt" :-) Men det har du da også brug for hvis du sover med de temperaturer i soveværelset! Tak for alle dine smukke billeder, de varmer både sommer og vinter. Knus og hilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
 3. Ja, bortset fra temperaturen, så lyder det ret romantisk!

  God aften, Lisbeth K

  SvarSlet
 4. Hej Claus,

  Tak for det råd. Jeg har i foråret købt en lille stikling af en engletrompet. Har aldrig haft en før. Men den groede og groede og skulle vandes og pottes om flere gange i vindueskarmen, inden jeg vovede at flytte den udenfor. Just som den stod med flere blomsterknopper på spring klappede den sammen - stænglerne blev nærmest som gummi - de knækkede ikke men bøjede ligesåstille ned mod jorden. Og blomsterne faldt af. Kanske jeg har gødet for meget? Men den står fint igen med grønne blade og strunke stængler. Så jeg tror, jeg vil flytte den indendøre - kanske i soveværelset - og lade den få en chance mere.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 5. Ja Angels watching over me my Lord. Vi kender også godt til det der med at sove sammen med de sarte planter om vinteren.

  SvarSlet
 6. Kære Claus
  Dejligt med godt selskab i nattens muld og mørke, det bliver ikke sjovt at få derop om 5-6 år når de er blevet rigtige store og flotte (selvfølgelig gør de det), med de dygtige folk du har ansat. Men der er jo noget der hedder en kran, så må de op til balkonen og ind af døren sikken et syn, ærgerligt at der lidt langt til Riskov. Men en oplevelse havde det været.
  Knus herfra det midtfynske Pia

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  De ser flotte ud. Jeg har med held overvintret i en halvkølig kælder i nogle år, men lod til sidst trompet være trompet, for jeg kunne kun få enkelte blomster hver sommer uanset gødning og vanding. Udbyttet var simpelthen ikke godt nok, men det er godt at høre at du kan få den til at yde godt (ligesom alt det andet du har i haven).

  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 8. Så kan du da kun få søde engledrømme. hihi., Men ja det er flotte planter, jeg kan godt forstå du vil forkæle dem. Jeg har haft en engang, men mistede den i en dum vinter. Og nu er jeg blevet for "doven" til at have store og krævende planter. Spændende at se hvor store dine bliver til næste år, eller vil du ave dem med saksen?
  God kommende weekend
  Gunvor

  SvarSlet
 9. Ser det for mig.

  Selv er jeg heldig at have en forgang, der endnu ikke er istandsat, så den er ´piv-kold´ og lys. Så for mig haster modernisering ikke.

  Spændende drivhusprojekt med buerne.

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Sov godt med dine trompeter.
  VH Lisbeth fra Silkeborg

  SvarSlet
 11. Jeg går ud fra at din bedre halvdel er med på ideen og om at, få et par træer i soveværelset ;-)
  Held og lykke med dem !
  K. Gro

  SvarSlet
 12. Engletrompeter klarer fint vinteren i frostfritt drivhus, med temperaturer ned mot 0 grader, eller i mørk jordkjeller og noen få varmegrader. Jeg overvintrer alle mine (50-100 stk) i drivhuset, hvor det sjeldent er over 5 grader om vinteren.

  SvarSlet
 13. Jeg frygter at min kone blir' lidt sur, hvis jeg lavede samme nummer med at flytte planter op i soveværelset ??

  Nuvel... ellers en udemærket idé..

  go' weekend

  SvarSlet
 14. Engletrompeter er utrolig vakre, men plasskrevende planter! Selv har jeg 3 stykker, 1 kjempestor som jeg har sådd selv. FOR en voksekraft de har! Og så har jeg to mindre som enda ikke har blomstret. Selgeren av disse vet heller ikke hvilke typer de er, så til neste sommer får jeg se hvordan de blir!
  Med ønske om en fin ukeslutt!

  SvarSlet
 15. De er virkelig praktfulle. Har hatt flere av dem, men måtte gi opp da jeg ikke hadde lagringsplass til dem.

  Hilsen fra Unn :)

  SvarSlet
 16. Kære Trine - det kommer an på, hvilke det er!

  SvarSlet
 17. Kære Claus,
  Håber da ikke, at du ved daggry bliver vækket af trompetfanfarer!
  Nå - spøg til side.
  Ideen er jo glimrende, og de skaber sikkert endnu mere hygge/atmosfære i dit sovegemak.
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 18. Kære Claus.

  Dette er sikkert en skrøne, men historien går på, at grunden til at blomsten hedder engletrompet er ikke blot formen, men også det at den er så giftig, at man blot ved at indånde duften kommer op til englene - så måske er sovekammeret ikke det rigtige sted!!!

  Mange hilsener Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 19. hej claus.Jeg har selv haft Engeltrompet i mange år,jeg tror du skal overveje om du vil have planten i soveværelset,det er en giftig plante,jeg havde 3 stykker i min stue ,som jeg måtte flytte ud igen,da jeg ikke kunne klare lugten...

  SvarSlet
 20. Kære Claus.
  Mon det er det store træ på billedet til venstre, du sætter i dit værelse!
  OK det kan jo været dekorativt, min søster har en stor palme i sit soveværelse, --- så hvorfor ikke et træ!
  forøvrigt en sød blomst, den minder da vist lidt om Klokkerankerne, som blomstrer utrolig flot hos mig.
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 21. Hej Claus
  Jeg fik i maj som indflyttergave en flot engletrumpet med mange blomster, nu er den afblomstret og vokser og vokser men ikke en eneste blomst.. Den står på en lukket altan, men varme og sol - får masser af vand og gødning... Gør jeg noget forkert???
  Hilsen
  Winnie

  SvarSlet
 22. har haft mange trompeter den jeg har nu er 5år men ak i år mange blomster men alle blade bliver gule og falder af hvad fejler den?
  hilsen anni

  SvarSlet
 23. Jeg har flere engletrompeter ALLE er købt lyserøde blomstre hvert år, men i år er 3 af englene blevet gule??? Meget mættet gul fantastisk flot, jeg har aldrig købt en gul. Venligst Vinnie Arnholtz

  SvarSlet
 24. Engletrompeterne er kendt for at kunne skifte farve i løbet af de første tre leveår. Jeg har også oplevet at duften kan skifte med alderen.
  Gule blade kan skyldes flere ting. Dels er planterne meget udsat for spindemider og hvide fluer, men det kan også skyldes for lidt eller meget vand og ditto gødning.
  Vi har en god gruppe på Facebook hvor vi hjælper hinanden, den hedder Engletrompet - Brugmansia. Jeg har også skrevet lidt om dyrkning på min egen blog: www.min-have.dk


  SvarSlet
 25. Kære Claus. Hvor i Tyskland købte du din engletrompet. Hvilken sort er det? Det er præcis den farve jeg leder efter! På forhånd tak. Med venlig hilsen Lena

  SvarSlet