Et lille pust

Ja, et lille pusterum skal der til ind imellem, når man som jeg i disse dage sidder inde det meste af tiden, fra tidlig morgen til sen aften, for at få de sidste ord på papiret.

 

20111027_130258

 

Efterårsfarverne bliver bare flottere og flotterede uden døre. Og det er da klart, at de skal nydes. Derfor gik jeg en lille tur med kameraet i haven i eftermiddags. Er de ikke smukke de gule lind?

 

20111027_130414

 

Lige nu er der talrige bunker fra manus til ’Hemmelige haver’ på mit bord. Er ved at kontrollere rettelser. Der er mange tråde, som skal knyttes, og mange ting, der skal tjekkes en sidste gang.

 

Alt dette kan kun lade sig gøre, fordi jeg har et stort meget kompetent, flittigt og engageret team bag mig. Jeg sidder blot her i min ’kommandocentral’ og prøver at styre det hele. Og det går rigtigt godt. Melder, at planen holdes!

18 kommentarer:

 1. Meget smukt og harmonisk - uden at det bliver kedeligt. Syntes at jeg kan huske, at der var kirsebærtræer i din indkørsel i slut halvfemserne. I slut halvfemserne nød jeg din have hver dag - når jeg gik tur med barnevognen.

  E

  SvarSlet
 2. Jo den er smuk. Det se ud som om solen kommer fra
  alleen! Det lyser jo helt op. Jeg har sådan en gul farve på min desktop pt. fra din »send en hilsen« - smalle blade med røde stilke, ved ikke hvad planten hedder men det blir' jeg glad for, hver gang jeg tænder min Mac!
  Herligt!

  SvarSlet
 3. Ja, du har en usædvanlig smuk have, og dine lindetræer er som alt andet meget smukke.
  Mindst ét lindetræ bør der være i enhver have. Det er der så ikke lige i min! for næsten alle naboerne heromkring har disse træer, der fungerer som en slags 'borrowed views' for mig, og jeg får tilmed lov til at plukke af blomster og blade midt på sommeren, så jeg kan brygge en af mine yndlingsteer om efteråret, når de har tørret.
  Sådan en te på en blæsende regnvejrsnovemberdag sparker til de sjunkne livsånder, som Proust beskriver det så malende i sin berømte roman 'På sporet af den tabte tid', hvor han dypper Madeleinekager i den varme bryg og hengiver sig til nostalgiske erindringer.
  Det er lige før jeg glæder mig til en sådan sur novemberdag - med 'Hemmelige Haver' i skødet naturligvis.
  Men det er stadig havevejr, og i dag har vi bl.a. flyttet min store hvide stjernemagnolie om foran Orangeriet, så jeg kan sidde dér og nyde den til foråret, så
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 4. Kære Jytte - 'borrowed views' er et dejligt udtryk. Meget smukkere end det danske 'lånt landskab', som lyder lidt fladt.

  SvarSlet
 5. Jeg elsker gult løv både sommer og høst. Naturen er vakker om høsten med sine fargesparkende blader. Jeg skal si du er superflink som overholder fristen med boken din! Du har jo ikke akkurat flust med ledige timer, fritidsproblemer er et fremmedord fra en annen verden for deg :). Hemmelige haver blir nok en flittig lest bok i mørke vintermåneder. Det gjør mørketiden lettere å komme gjennom når man kan drømme seg bort i en overjordisk vakker havebok (ja, det er jeg selvsagt sikker på at den blir )).
  Lykke til med innspurten og bokfødselen!
  Klem fra Ninni

  SvarSlet
 6. Smukke smukke eftrårsfarver.

  Glæder mig til din bog og håber at tiden giver mig lov til et hurtigt smut i forum.

  Ha' en dejlig aften i skrivehulen :-)

  SvarSlet
 7. Hej og dette er en fantastisk blog! Jeg kan lide det, og jeg ser mere rent bestemmes. Hilsen fra Tyskland, Christine

  SvarSlet
 8. Lindealléen er meget, meget smuk. I det hele taget er farverne fantastiske her i oktober, og hvor har vi dog nydt dem her i flere uger.

  Du kan snart komme på et velfortjent arbejdsophold ude i din dejlige haver når nu "Hemmelige Haver" går i trykken. Jeg tænker at du glæder dig ligeså meget til at se det færdige resultat som alle vi, der venter med længsel.

  God barsel...

  Ulla

  SvarSlet
 9. Ser fram emot din bok. Så vacker färg på dina lindar, klart man måste ta en paus och gå ut. Fast jag går in när jag tar en paus :-)
  Lisa/Lisas trädgård

  SvarSlet
 10. Kære Claus.

  Ville sådan ønske, at jeg kunne slynge "Hemmelige haver" ud, da gemalen idag spurgte til, hvad jeg ønskede mig på min runde dag i næste uge... Men så må jeg håbe, at han spørger igen inden jul ;) (glæder mig bl.a. stort til at læse om Tante Grøns have). Tak for de smukke syn og fortsat god kommando!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 11. åhja lind har nogle af de skønneste gyldne efterårsfarver. I har haft godt vejr derovre her har det været den gyseligste tåge. Men skidtpydt jeg kunne ikke nå i haven alligevel i dag.
  Din nye bog er skrevet på min juleønskeseddel, meen jeg lusker på om jeg selv skulle bestille den i utide,. der er så længe til jul. Og dine bøger er bare de rene lækkerier for havesjæle.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 12. Det var godt, at du fandt tid til en velfortjent pause. Det er så smukt 'derude' lige nu. Alt ændrer sig fra dag til dag, det kan vi jo ikke sætte på pause.

  Når bladene så er faldet, så høster vi 'Hemmelige haver', tak Claus, som altid, perfekt timet.

  Efterårshilsen fra Anne Mette K

  SvarSlet
 13. Kære Claus,
  Det er dig så velundt med disse små pauser i din selvvalgte indetilværelse - og et gøremål, der snart er fuldbragt.
  Var det i morgen bogen blev sendt til trykkeren!?

  Din lindealle er ganske, ganske smuk.
  Oplevede i sommer at parkere bilen på en grøn parkeringsplads og pludselig stå omgærdet af den mest vidunderlige duft.
  Kiggede forgæves efter evt. kaprifolier - men opdagede så, at P-pladsen var kranset af lindetræer.
  Havde jeg haft en lille feltstol, havde jeg sat mig ned midt i det hele og bare nydt!
  Heldige du, at du har din egen "Unter den Linden" - dog i lidt mindre målestok end i Berlin.

  Ønsker dig en god nats søvn.
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 14. Kære Claus. Rigtig dejlig med en tur ned af din alle, og sikke dejlige farver, nyder det selv her i København, hvor der er mange træer der viser alle farverne til fulde..Det er en rigtig dejlig tid, og jeg syntes altid at luften er fuld af energi på denne årstid , trods at det hele falmer...Jeg har ellers haft travlt i dag , har planter mine fine roser som jeg har købt i Bilka , syntes at det virkelig var et godt køb, og en fin kvalitet på roserne. Købte i alt 3 pakker, det vil sige 15 roser i alt. Så er det lige at man skal til at skrue dem ned.. smil... nej det går nu fint, man rykker jo altid rundt ved du. Købte god rosen jord og gav dem en kærlig hånd med på vejen ..Det er nu sjovt at tænke på at min have hele tiden ændre sig, i takt med alle dine dejlige ider..Jeg syntes nu altid at min have har været fin, men nu snakker alle naboerne om lille Versailles...ja, det er der jeg bor. Jeg skal også lige fortælle at jeg virkelig glæder mig til at købe hemmilige haver, det er et perfekt tidspuknt den udkommer, lige til at drømme hen i forand pejsen , med en kop the og et par uldne sokker...Håber i får en lille skål her i aften, og får den sendt godt afsted i morgen... vi er mange der venter spændt... Har tænkt lidt over titlen..." Hemmelige haver" det er virkelig en tittel der får fantasien i gang. Min fantasi fortæller at der jo kan komme mere end en bog med denne tittel. "Hemmilige haver 1 . 2 . 3 .. Ja fantasien fejler ikke noget her kan du høre.. Kære claus mange tak for i dag og flot styret i komando cenjtralen, du skulle have lånt min kasket.. PS . lige en kæmpe hilsen til mine have blog venner, tænker på jer meget... kærlig hilsen Paw

  SvarSlet
 15. Hej Claus.
  Jo, det er nogle smukke farver og nogle flotte træer du har.
  Godt du "holder planen" -- nu er du jo snart færdig---
  men du har vel straks et nyt projekt!
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 16. Efteråret er klart min foretrukne sæson, specielt pga af farverne. Smukke, smukke lindetræer!

  SvarSlet
 17. Det ser virkelig fint ud Claus! Så smukt. De kommer mere til deres ret her i efteråret, når der ikke står blomstrende væksten og løber med al opmærksomheden! Lindetræer er smukke og din allé er også hér et eksempel på det overdådige væld af den samme plante :-)

  Godt at høre om Hemmelige Haver - glæder mig også til at se om den ikke skulle ligge under jultræet!

  Jeg havde ellers tænkt at NU skulle jeg afsted til bogforum i år, men så blev jeg inviteret til sølvbryllup to gange i slutningen af november og starten af december. Så bliver det nok lige i overkanten at tage til hovedstaden tre gange inden for ca. 3-4 uger ... desværre.
  Ville ellers have købt Hemmelige Haver på stående fod til bogforum. Det ville have været SÅ hyggeligt at købe den selv af dig og lige få en sludder med på vejen, men det bliver så ikke i år :-(

  Pøj pøj med de sidste strabadser inden trykkeriets overtag!

  Kærligst Lisbeth K

  SvarSlet
 18. Kære Claus,

  jo din lindeallè er helt guddommelig med de næsten overjordisk smukke gule nuancer.

  Sikke et pragtfuldt efterårsvejr vi har haft iår. Som nabo til både fjord og hav, bor jeg i et meget vindomsust (udkants)område, så den allerstørste vejr-luxsus for mig er STILLE vejr. Og det har vi haft i rigt mål her i oktober. Det har bevirket, at løvet ligeså stille har fået lov at skifte farve, uden at blive FLÆNSET ned af træer og buske. Det er som nordvestjyde og øbo en fantastisk dejlig fornemmelse, at gå ude i havens totale STILHED og pludselig mærke et løvfaldsblad ligeså stille drysse ned om ørene på een. Løvfaldsfarvernes magi og mystik er som fra en helt anden verden.

  Nu vil jeg bevæge mig ud i den farvestrålende og intense oktoberstilhed, hvor den eneste forstyrrende lyd igen vil være min egen stønnen og pusten, iblandet nogle få eder og av`er ........ skal nemlig ud og lægge forårsløg igen igen.

  God dag til alle derude. Håber at I alle kan snige jer til et par timers havelykke denne weekend.

  Oktoberhilsner fra den løgbegærlige havebums
  TANTE GRØN

  PS: Tusind tak for din søde hilsen, Paw....din hyggefis i uldsokker:o)

  SvarSlet