Et smukt forfald

Sidste år på denne tid skrev jeg en del om skønheden i efteråret, hvilket fik flere til at nævne, at de lærte at sætte pris på efteråret på en hel anden måde end tidligere. Det var og er jeg rigtig glad for.

 

20111003_144811

 

Man behøver ikke at se sig meget omkring for at lægge mærke til, hvordan løvet nu ændrer sig fra dag til dag, og hvor stor forskel der er på forfaldets fremadskriden. Nogle blade er stadig grønne, mens andre er blevet helt gyldne.

 

20111003_144815

 

Det gælder blandt andet de imponerende bronzeblad, som nu mere end nogensinde lever op til deres navn.

10 kommentarer:

 1. Jeg elsker efteråret, duften af muld, farverne og de kolde klare morgner med glimtene spind.

  Hav en dejlig dag.

  SvarSlet
 2. Uha Claus,efterårsfarverne er ikke mindre smukke end alle andre årstider...det hele bliver næste gyldent og der kommer nogen form for mystik over naturen, jeg elsker efteråret..jaa alle årstider faktisk :) de har hver sin charme :D

  Knus og kram herfra

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Jeg glæder mig dagligt over de gyldne farver på løv og også i sollyset. Det er ligesom nogle planter bliver helt selvlysende i øjeblikket.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 4. Efteråret er absolut én af mine yndlingsårstider i haven. De brændende farver varmer og oplyser i en tid, der går mod mørke og kulde. Faktisk besøger jeg planteskolen allermest i efteråret, så jeg kan få planter med flotte efterårsfarver.
  Tillykke emd titlen som superblogger, Claus. Din blog er så absolut den mest besøgte hos mig!
  Kh Gitte M.K.

  SvarSlet
 5. Du har helt ret i at der er så mange smukke efterårsfarver. Dem nyder jeg også - men var alligevel lidt ærgerlig over at konstatere dem allerede i midten af august på træerne i vores parkeringsgård. Nu er ca. halvdelen af bladene allerede blæst af - det går ligesom hurtigere der, end ude i skoven. Der står det hele så flot endnu.

  Bronzeblad er virkelig så smuk! Kan godt forstå du er glad for den.

  Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 6. Efteråret er min favoritårstid netop pga de smukke farver. Og sikke et smukt bronzeblad!

  SvarSlet
 7. Hej Claus
  Jeg elsker også efterårsfarverne både i haven og ikke mindst i skoven. Skøn årstid, nu glæder jeg mig bare til at komme ud igen i haven.
  Kærlig hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 8. Hei Claus. Lekkert og friskt! Jeg synes høsten er en skjønn årstid, hvis det bare ville holde opp å regne:( Her regner det veldig mye hver eneste dag og i morgen er det meldt flomvarsel:(
  Jeg nyter dine flotte bilder istedet:) Klem Ellen.

  SvarSlet
 9. Hej Claus,

  Skønne efterårsfarver. Også en herlig tid, hvor naturen og mulden dufter kraftigere og mere gennemtrængende en nogensinde før. Vi har en række kastanietræer langs vores perron - og de står med efterårsfarver fra midt sommer. For et par år siden blev de invaderet af en eller anden baltisk møl (ankomsten af disse møl er vist klimaforandringsrelateret - ifølge oplysninger, vi har fundet på internettet). Træerne springer flot ud - og står med lys og grønt løv. Men medio sommer begynder de altså at tage efterårsfarve og krølle lidt sammen. Lidt ærgerligt, for man går jo ikke lige hen og fælder sådan en pragtrække af træer.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet