Forårsforberedelser

Nej, jeg har ikke skrevet forkert, for det er forberedelserne til foråret vi er i fuld gang med. Man kan gøre så meget her i efteråret, som gør tingene nemmere i foråret.

 

claus20111011_140344

 

Før jeg tog af sted til Frankfurt, gravede vi flere af hostaerne op og savede bogstaveligt de store klumper i mindre ’lagkagestykker’ med en sav.

 

claus20111011_140348

 

Disse mindre stykker replantede vi i krukker og kar med 25-30 cm mellemrum. Hostaer er nemlig uforlignelige i beholdere, og delingen skal helst foregå i efteråret, for i foråret beskadiger man nemt de små nye skud.

 

NB. Sidder i Frankfurt lufthavn og venter på et fly til Billund. Det bliver dejligt at komme hjem igen.

7 kommentarer:

 1. Det har jeg faktisk tænkt mig at jeg snart skal gøre. Nu har de stået i de samme potter i 3 år uden at jeg har gjort noget....Fy - Eva

  Og de trænger virkeligt til at blive delt, og få lidt ny jord. Så bliver de endnu flottere til næste år.

  God tur hjem Claus
  og god weekend.

  SvarSlet
 2. Hei Claus
  Godt å vite for jeg skal også i gang å dele noen av mine, nærmere bestemt Elegance. Jeg skal ta avleggere og plante dem rundt en ny sirkelformet uteplass i gråmix, belegningsstein. Tror det blir pent sammen. Godt tips med sagingen:):) Det skal jeg prøve. Ha en fin dag videre, og kos deg med dine nye varme "stellebord" for plantebabyer.
  Hilsen Unni

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Håber for dig at du får tid til at være lidt i din have den kommende weekend, hvor vejret skulle blive fantastisk efterårsvejr :-)

  Jeg har en havenabo, som er ved at lave 4 bede på sin arbejdsplads, som er i en gammel stor villa. Vi har talt lidt om, hvad disse bede skulle fyldes med, men da jeg jo slet ikke beskæftiger mig med farvetoner i den brændte del af skalaen, forslog jeg hende at gå ind på din blog og søge på "flammebed". Det har hun så gjort her til formiddag, og jeg har netop fået følgende sms fra hende:

  "Jeg har lige været inde hos guruen - hold da fest hvor skal vi til Bilka mange gange i fremtiden :-) og så i to biler eller låne en lastbil i Bauhaus -..-"

  Og det tror jeg, at hun får ret i :-)

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Apropos forårsforberedelser: Lige et stort opråb herfra: "Skynd jer ud og køb 'Claus's løgkasser, det er ikke kun for de smukkeste sammensætninger men løgene er så STORE og super kvali-varer"!!
  Jeg har selv "snuppet" 8 kasser ;-) Kram Fru Krull

  SvarSlet
 5. Kære Fru Krull - tak for reklamen. Ja, nu hvor løgene (100-110 stk) er på udsalg til kr. 124,50, er det et superkøb.

  SvarSlet
 6. Kære Claus
  Tak for det gode råd, mht til Hostaer, det vil jeg benytte mig af.
  Håber din tur gik godt,
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet