Hegn haven ind

Mange klager over rådyr, harer og andet ’skab’, der æder havens vækster. Pyha – det problem har vi heldigvis ikke her.

 

20111015_121343

 

En løsning kunne være et hegne haven ind, men det lader sig selvfølgelig ikke gøre, hvis den er stor. Men hvorfor så ikke lave nogle små bede i haven og sætte et pænt hegn op omkring? Lad mig her foreslå kastanjehegn, som kan købes i Bilka til foråret. Hegnet er ikke kun praktisk, men også dekorativt.

22 kommentarer:

 1. Det er så fint. Glæder mig allerede til foråret, omend der lige er lidt der skal nåes inden..
  Håber at kastaniehegnet kommer i flere højder?
  Der bliver meget at komme i Bilka efter til foråret :) Tak!
  Regnvejrshilsener fra Majbritt

  SvarSlet
 2. Åhhh... de er SÅ smukke, disse kastanjehegn. Har selv overvejet at investere i dem flere gange, men har endnu ikke fundet ud af præcis hvor(!) i haven de kan tage sig aller bedst ud...!
  Må i Bilka til foråret! :-)

  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 3. Kære Majbritt - ja, hegnet kommer i flere højder.

  SvarSlet
 4. Et kønt og dekorativt hegn. Gad vide, om det foruden rådyr m.m. kan holde uønskede hunde og deres efterladenskaber ude af haven? Jeg har heldigvis ikke mange af den slags problemer i min by-have, der tillige er terrassedelt i det kuperede terræn i Egtved
  Kærligst Egtved-Pigen

  SvarSlet
 5. Skønt hegn. Hvor bliver det lavet? Vender det ikke forkert, for jeg mener, at det man ser, er spidst foroven?
  Kh Hanne

  SvarSlet
 6. Ha! Ha, Claus!
  De skal være meget høje. Idéen med hegn omkring bedene fik jeg også for nogle uger siden; men dem springer de da bare over, selv om de er en meter høje! Så japanske anemoner og floks og hvad, der ellers er tilbage af lækkerier, har de lige kappet hovederne af ... Suk! Suk! Men som jeg har nævnt før, synes jeg jo også, at rådyrene er så søde - især når de står lige på den anden side af ruden og kigger på mig (sådan ser det i hvert fald ud; men måske kan de i virkeligheden ikke se mig pga reflekser i ruden?)
  Og så en hjertelig tak skal du ha' endnu engang. Min computer har været i stykker i et par uger, så det er først nu, at jeg kan fortælle, hvor glad jeg blev for den løgpakke, jeg fik hjem fra Bilka. Jeg havde ærligt talt ikke forventet meget pga af den lave pris. 125 kr for 100 løg + 75 kr i forsendelse; det er 2 kr pr stk alt i alt! Men det er sunde, struttende løg i samme størrelse som småposerne i plantecentrene, så tak skal du ha' for 'kaos'.
  I morgen, når regnen er trukket østover, skal jeg ud at lægge narcisløgene i et par små cirkler i min forhave og tulipanerne i et par store potter, som skal stå i Orangeriet til foråret, for dér vover rådyrene sig trods alt ikke ind.
  Happy Wild Life Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 7. Nu til noget helt andet:

  Kære Claus
  Har du tænkt på en Claus Dalby APP? det må du da have?
  Fotografer en blomst med blade med din smartphone og den fortæller hvad det er for en art. Tast navnet på en plante/løg og du får muligheder oplistet over forhandlere.
  Skriv navnet på noget havetilbehør eller en lante og du får svar på om det får i Bilka og til hvilken pris?
  Eller ..... mulighederne er sikkert mange, kun fantasien sætter grænser for ideerne.

  mvh
  Mette

  SvarSlet
 8. Kære Hanne - ups! Du har helt ret i, at det vender forkert. Om igen ...

  Kære Jytte - hvis bedet ikke er så stort, tror jeg ikke, at de hopper over. Tak for roser omkring løgene.

  Kære Mette - uha! Der er så meget, jeg skulle gøre, hvis jeg havde mere tid. Tror godt nok, at der går mange år før en mobiltelefon kan genkende planteslægter, -arter og -sorter.

  SvarSlet
 9. Hej Claus... Hvor skønt. Dem glæder jeg mig også til.. og håber at kunne fine god brug af dem i haven.
  Jeg var i Bilka igår og købte en fin kasse løg :-) Nu skal der plantes :-) Men jeg kan huske den anden dag, at én spurgte efter plantevejledninger.... og du henviste til et sted her på siden. Kan jet mon få det gentaget? Kan ikke finde indlægget igen.
  Fortsat god dag.
  Susan

  SvarSlet
 10. Kære Susan - har mailet den til dig.

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Smukt hegn. God smag :-)

  SvarSlet
 12. Hej,
  jeg glæde mig til foråret i bilkas have-center men jeg synes at det hegne er ikke pænt..

  SvarSlet
 13. Ville ha foreslået dig det (eller har måske gjort det?), så fedt fedt at det også kommer i handlen til en overkommelig pris.

  Jeg har havehøns, og det er ikke altid foreneligt med smukke staudebede og køkkenhave. Så regner med at aftage et par ruller! :)

  SvarSlet
 14. Fint hegn, - men kan ikke lige genkende planten/blomsten lige bag ved ??? - som var det der fangede mig mest :)
  Kan det mon "opklares" ?
  På forhånd tak !
  Mange hilsener
  Helle

  SvarSlet
 15. Kære Helle - det er såmænd en randblomstrende hortensia.

  SvarSlet
 16. ums, kastanjehegn til Bilka priser ? - det gad jeg godt :-)

  SvarSlet
 17. Kære Claus

  Jo men så en simplere version. Skriv et plantenavn og få at vide Om den er i Bilkas sortiment.

  Mvh
  Mette
  Det må DS'es IT folk da kunne klare

  SvarSlet
 18. Kære Claus. fin ide med kastanjehegn i Bilka, er sikker på at der er mange der kan bruge et sådan hegn..Kender godt hegnet ,har dog ikke selv brug for det i min lille have, men en af mine naboer har det, og det ser rigtig fint og naturligt ud, det er så smukt om sommeren når stauterne kikker ud og byder velkommen . Jeg har i dag trodset vejret ,og fået vasket mine have møbler af og pakket ind og væk for vinteren. Dejlig at få gjort.. og fik da også plaseret ca 15 krukker med tulipaner under havemøblerne, så kan de stå i fred ro og læ til næste forår..plejer at virke rigtig fint.. Snart er jeg vinter klar i min lille have , der er dog lige lidt løg endnu der skal skrues ned... Sidder lige og tænker på hvor glad jeg er for bloggen her, jeg glæder mig altid til at kikke forbi og se hvad der sker, og nu når sommeren er forbi bliver mit kikkeri ikke mindere..Claus du er med til at føre os alle igennem vinteren, du er med til at gøre den meget kortere..Mange tak for det..det er for mig fantastisk.. mange tak for i dag, kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 19. Nej, Claus!
  Hvis bedet ikke er så stort, springer de ikke ind over. Det behøver de nemlig ikke. Så strækker de bare hals; og tro mig, de kan strække rigtig langt. Og for resten generer de sig da heller ikke for at springe ind og lande midt i det hele (stort eller småt). Så ser der altså ud, som om en orkan var gået igennem.
  Still, Happy Wild Life Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 20. Kære Claus.
  Sikke et smukt og æstetisk hegn.
  Jeg handler ikke i Bilka, men jeg kan fornemme at jeg skal dertil i foråret:)
  Glæder mig til min daglige inspirationstur på din side. Så gennemført!
  Kh Christina Wejlemann

  SvarSlet
 21. Der breder sig et stort smil på mit lidt aftentrætte ansigt, når jeg læser Jyttes indlæg vedr. hegn kontra rådyr. Og det skyldes naturligvis ren og skær genkendelse af de beskrevne situationer.
  Hegn mod dyr skal være mindst 2 meter højt for at det batter noget.
  Men jeg tror, at jeg efterhånden har fundet en modus vivendi for både dyr og mennesker her på matriklen.
  Jeg HAR lært ikke at putte noget i jorden, som rådyrene evt. ville tænkes at kaste sig over.
  De KAN skifte smag, men jeg tager chancen og forsøger at holde mig til div. rådyrsikre planter, og jeg tror, det er begyndt at fungere.
  Nævnes skal dog lige, at de i foråret for første gang i 12 år lænsede et bed for kertepileurt.
  Håber dog, at de næste forår finder andre "græsgange"!
  Så er det straks værre, når jeg observerer, at kronhjortene har været på besøg. Lige mht. dét problem gælder kun hegn!
  Men i øvrigt er den store, gamle kronhjort nedlagt på første tilladte dato og klokkeslet af det nærliggende gods' skytte.
  Men det var vel kun ment som rent jagttrofæ, for kødet kan da vist ikke spises så tæt på brunstperioden.
  Bare tænk på at sætte tænderne i en gammel orne!!!!!!!

  Men, men - hegnet her er meget smukt, Claus - og hjertelig tak fordi du sender tanker til os "dyreramte".
  Det ville se rigtig kønt ud omkring min mini-urtehave i stedet for det grønne trådhegn, der bruges aktuelt.
  Må gå lidt i tænkeboks - men har jo også hele vinteren!

  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 22. Kære Claus,

  Når jeg nu laver et blogindlæg med dit navn i overskriften, så mangler det da bare, at jeg også gør dig opmærksom på det, så du rent faktisk kan se hvad jeg gerne vil vise dig. Nogle fantastiske kastanjehegn, der helt sikkert kan holde råvildt og andet ude og holde indonesiske hængebugsvin inde. Jeg havde aldrig hørt om kastanjehegn før, nu er det et must have. Tak for inspirationen.
  MVH
  Dorthe

  http://dannerstableauer.blogspot.com/2011/11/kastaniehegn-claus-dalby-se-her.html

  SvarSlet