Høstfarver eller ej

Det er interessesant at se, hvordan nogle træer og buske fuldstændig skifter farve her i efteråret, mens andre stort set holder farven.

 

20111021_133252

 

Det gælder for eksempel de flotte blodblomme, som jeg har nævnt flere gange her på bloggen.

 

20111021_133322

 

De bliver ved med at være flot røde, til de forlader grenene. Læs mere om blodblomme her.

6 kommentarer:

 1. Blodblommer har nogle skønne bladfarver :-)

  SvarSlet
 2. juhu, her popper kodeordet op, så kan jeg sende.
  Ja det er nogle skønne efterårsfarver de har , parykbusken er osse rød hele tiden. Og vores troldnød er gulorange med røde og grønne kanter, flot,, men jeg syntes løvfaldet er senere på den iår?? eller er det bare mig der husker forkert.
  Hver årstid har sine skønne farver og højdepunkter. Det er godt du når at nyde det lidt midt i skriveriet. Bare det ikke er tegn på stress du kager rundt i månederne? uha.
  De lover lige så godt vejr i morgen, så du forhåbentlig osse der kan tage dig en puster i skriveriet.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 3. Jeg nyder også at se den forandring der sker hen over året. Blodblomme har jeg ikke i haven, men jeg har mange andre planter der skifter farve lige nu bla. vinget benved og spiraea som jeg slet ikke kan undvære i min lille have.

  SvarSlet
 4. Det kunne nu ellers være sjovt hvis den så blev grøn i efteråret...........:o))

  Jeg holder også meget af blodblomme - et lille graciøst træ i fantastisk farver. Men jeg holder nu også meget af de der skifter farve - lige nu står vores største træ - en birk - og skinner som det pureste guld, og det er bare med at nyde det for det varer så kort tid.

  Noget af det smukkeste på denne årstid er læbælter med blandede træer som changerer i guld, brun, rød og grøn. Efteråret er en dejlig tid - hvis bare dagene ville være lidt længere.

  SvarSlet
 5. Kære Claus,
  Det øverste billede er egentlig lidt pudsigt.
  For bortset fra at det er meget smukt, ser det ud som om, der er spændt et tylsnet ud bag blodblommerne!
  HVAD er det, der giver denne effekt?
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 6. Kære Karen - det er hængebirkens grene, som giver den effekt.

  SvarSlet