Husk fuglene

Når frosten kommer, er det fuglefodringstid, og vi fodrer i rigt mål her i haven. Ikke kun de tamme hvide duer, men også skovens og havens vilde indbyggere.

 

20111009_082423

 

Det har ofte slået mig, at det var svært at finde noget så simpelt som et fuglehus. I hvert tilfælde, hvis det skulle være et helt enkelt og gedigent et af slagsen. Derfor har jeg (med hjælp fra en af mine medarbejdere) tegnet en galvaniseret model, som kommer til salg i Bilka i løbet af efteråret. Forestiller mig, at det kunne blive en fin indflyttergave.

 

Ja, som I kan se, er der gang i produktudviklingen.

33 kommentarer:

 1. Vilken vacker vit duva liknar mina, nu skall jag genast tvätta av vinterns fågelbräden och sätta ut ny mat. Önskar dig en fin dag/Gela

  SvarSlet
 2. Smukt lille hus
  Jeg "ønsker" mig nogle blomsterkummer - altså i bund og grund firkantede(aflange) krukker
  De er ikke til at opdrive, og dem der er, koster en formue...
  Kunne du ikke arbejde på at få nogle pæne kummer i sortimentet, ligesom de krukker der kunne købes i foråret?
  Keep up the good work, så vi alle kan få lækkert tilbehør i haven, uden at røve banken først :-D

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Ja, mange jern i ilden har du. Nu kan du både kalde dig produktudvikler, medindkøber, blokskriver, forfatter, udgiver og ikke allermindst havemand, ja kært barn har mange navne.
  Store knus herfra midtfyn, hvor vi har haft frost i nat. Pia

  SvarSlet
 4. Enkelt og fint hus til fuglene. Vi har mange småfugler her vi bor, men vi har også tre katter, så fuglemating kan meget lett endre seg til kattemating. Det vil vi unngå, så vi nøyer oss med å beundre fuglene når de oppsøker hagen for å finne bær og frø. Ønsker deg en fortsatt fin søndag.

  SvarSlet
 5. Hej Claus,

  Det ligner meget mit fuglehus - blot er det i træ. Et min svigerfar lavede for mange år siden. Det sidder på toppen af en pæl udenfor mit køkkenvindue, så jeg rigtig kan få fornøjelse af fuglene. Jeg har en constance spry plantet på den ene side, og just nu står den med hele 3 smukke udsprungne roser - et herligt syn at skrælle kartofler til. Og det skal jeg i stor stil i dag. Yngste sønnike har fødselsdag, så der skal flæskesteg på bordet. Godt jeg fik lavet en del i haven i går, for i dag blver det ikke rigtig til noget. Min engletrompet står nu - ikke i soveværelst - men i et værelse ved siden af, så det kan lukkes af.

  God søndag til alle på bloggen.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 6. Kære Claus Dalby
  Et super godt hus, som jeg vil købe, når det kommer på markedet. Fik købt et foderhus i foråret ganske vist i galvaniseret jern, men taget kan ikke holde vand,så det er nu blevet til et fuglebad.
  De bedste hilsener
  Kirsten Miran

  SvarSlet
 7. Kære Miran - lover dig, at dette hus er så kraftigt, at det nok skal holde vand.

  SvarSlet
 8. Hold da op en masse lækre sager du finder frem til os :0)
  Skønt nu at kunne finde både fine planter - og lækkert tilbehør i Bilka.
  Som altid en fryd at læse med her på din blog.
  God søndag

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  Lige sådan et hus, jeg mangler, fantastisk - er du tankelæser? (fnis)
  VH Lisbeth fra Silkeborg

  SvarSlet
 10. Kære Claus.
  Etfodderhus --- og som kan vaskes, en rgtig god ide--
  Samtidig ser det flot ud!
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 11. Jeg er rigtig glad for alt det fine tilbehør. Jeg synes mange af tingene er rigtig svære at finde og hvis man endelig finder nogen, så er det meget dyrt. Jeg glæder mig rigtig meget til "reolerne" med kvarte cirkler og rektangulære stykker. Dem kunne jeg godt bruge i vores have! Den grønne farve, du har valgt til de andre ting, er perfekt! Den passer til alt.

  SvarSlet
 12. Kære Claus.
  Du kan vist få min Bilka-skræk til at forsvinde! I hvert fald er jeg nødt til at tage derud - med alle de fristende ting, du får sat på sortiments-listen. Fantastisk at du gør de smukke og brugbare ting tilgængelige for os alle! Hvad med de rustne stativer til "ned"-binding af roser - kommer de også til salg?
  Kh Gitte M.K.

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  Hvor jeg glæder mig til foråret,en tur til BILKA !!!!! og købe helt vildt ind.Rart hvis det er fast sortiment.Men mest glæder jeg mig til gensynet med de 710 løg,jeg har lagt i jorden.(altså se dem i blomst,purpur,rosa,creme og hvid)
  STOR ROS TIL DIG FOR DIN GODE SMAG.

  KH. Margrethe

  SvarSlet
 14. Kære Claus... Ja så sidder jeg her og får den der fornemelse i maven igen..TUSIND TAK FOR DIG.. Lige kommet hjem , efter nogle dage væk..Der er sket meget på bloggen, og jeg læser ivrigt..Griner også, for ser dig som mange andre ,lægge i arm med trompet planterne i soveværelset..Bag duggede ruder..Dejlig at du skrev det, for har altid haft mine i gæstesove værelset også, uden dog at vide at det var en perfekt plads for dem , da jeg jo ikke hade andre pladser.. Jeg glæder mig også til at kunne komme i bilka næste forår, og købe mange fine ting der er valgt af dig..Elsker haven og blomsterne, men en have uden alle de små personlige ting , er for mig ikke en hel have, de er lidt som et værelse der skal møbleres..Fugle huset ser rigtig fint ud, Tror at jeg kan få SKRUET 3 rosenbuer ind på en lang række tæt ved siden af hinanden, lidt som en skillevæg..Glæder mig..også zinkbakkerne er rigtig fine, en sikker ting til min have er plantereolen..åhh det skal blive skønt og dyrt at hedde paw.. kære claus , hvis du da bare vidste hvad du gør ved mig..Tusind tak for det..Nu skal jeg en tur i haven og slå græsset , som nok bliver sidste gang i år, ingen stor opgave for græsplænen er kun 3m gange 6 meter , man skal jo ikke overdrive med alt det græs..Har ellers købt de fineste Narcissus/påskeliljer i usa, håber så ikke tolden læser det her..De er hvide og hedder Pink pride og Palmares ..100 løg i alt , må komme hurtig i jorden , da jeg læste at det er bedst at plante disse løg i september..så de kan nå at danne ordenlige rødder..købte også 100 Alium løg med navnet Drumstik, ligner også trummestikker, som dem fra tivoli garden.. nu skal der plantes.. mange tak for i dag , og god søndag... Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 15. kære Claus
  Mere til Bilka-listen !! - sådan et fugle hus vores fugle også have. Og rosenbuen vil jeg lave plads til allerede i næste uge, så det er godt du har skrevet målene. Der kan vist nemt skrues nogle af dem ned hos mig. Det bliver en dyr havesæson med alle de varer.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 16. Hej Claus.
  Ja, sådan et fint foderhus vil jeg også have. Kan nok finde plads til et mere. Fodrer hele året til stor fornøjelse for både os og børnebørnene.
  Claus har du prøvet at tage frø fra klokkerankerne? Jeg har en stor fin frøkapsel hængende, men ved ikke hvornår jeg skal plukke den.
  Mange hilsener Elsebeth

  SvarSlet
 17. Kære Elsebeth - pluk den bare nu og læg den indendøre i en skål, så den tørrer.

  SvarSlet
 18. Kære Claus,

  Sikke du finder på hele tiden! Gik lige i eftermiddags (mens jeg gravede tulipanløg ned) og tænkte på, om du mon var på speed. For dit engerginiveau kender da ingen grænser. Hvad bliver det næste? Hvad har du og Bilka-folkene ellers hittet på? Det er grufuldt at gå og vente på, at tingene bliver tilgængelige, for en del af dem kunne jeg godt bruge NU! :-))

  SvarSlet
 19. Kære Nette - jeg prøver blot at udnytte de vågne timer!

  SvarSlet
 20. Kære Claus.
  Kære ´Chaos-maker´... nu også i mit havebudget, tø hø. Tænk jeg tror minsanten også at jeg har et ønske, selvom der er så rigeligt med vidunderlige og spændende ´accessoirs´ til næste års udendørs-forskønnelse. Dine superdejlige og praktiske altankasser i zink, store og rummelige, så planterne har plads at røre sig på, og udvikle et anstændigt rodnet, så éns planter kan blive sunde og skønne at skue, er der en chance Søde ? OG, endelig et fugle-foderbrædt man kan forholde sig til, nemlig i et vejrbestandigt materiale, som heller ikke falmer eller tager skade af lidt rengøring. Enkelt, som passer til alle havetyper. Dét MÅ jeg eje, og et Flueskab. Jubiiii. Ja, du er en perle til at frembringe de nostalgiske minder. Og de store fade, bl.a. til løg. Der er vel drænhuller i dem. Havde engang en gl. grue-keddel som jeg fik boret huller i bunden af, men, den var tung som et ondt år at håndtere. - Hvad med et ´miniature´ spejlbassin ... nej, nu må jeg vist hellere holde inde for en stund.
  Rigtig god søndag aften.
  Kærligst,
  Iris

  Beundrer din iværksættertrang og din uforlignelige evne til at sætte gang i så mange projekter. Som Paw så sandt skriver, ´tak for dig, Claus´. Du er fantastisk.

  SvarSlet
 21. Kære Iris - ja, du er virkelig i stand til at sætte ord på!

  Jeg ser et problem i det med zinkaltankasserne, fordi det jo er meget individuelt med vinduers størrelse. Men jeg vil diskuetere det med indkøberne.

  Et spejlbassin/fuglebad er der planer om!

  I går foreslog Engblomsten også et primula/aricula-teater. Heller ikke en tosset idé. Vi får se.

  SvarSlet
 22. "Jeg prøver blot at udnytte de vågne timer". Den er god med dig. Ja muligvis, men det med at have 24timer til rådighed hver dag er jo ret ligeligt fordelt i denne verden. Nogle forstår så at udnytte dem en hel del bedre end andre :-)) Selv bliver jeg en træt og irritabel heks, hvis jeg får mindre end 7 timers søvn, og jeg tør vædde med, at jeg ikke når så meget som du i de vågne timer.

  Jeg kan dog blive helt euforisk og speedet på dine og Bilkas vegne, når jeg tænker på næste sæson :-))

  SvarSlet
 23. Kære Nette - jeg skal have otte timer. Mindst! Og det får jeg også ...

  SvarSlet
 24. meget fint foderhus sådan et må vi have i haven.
  hilsen michael og anne-mette

  SvarSlet
 25. Kære Claus.
  PRØVER PÅ AT UDNYTTE DE VÅGNE TIMER... Jeg vil så sandelig sige, det lykkes dig overmåde fint.Jeg er da ved at blive helt svedt af bare at læse om, hvad DU bedriver.

  Uha, hvor har du da vist mange lækre ting, de sidste dage. Der er i hvert fald muligheder nok til indretning af min nye altan på ca. 12 kvm, når den bliver lavet til foråret.

  Over døren derud, tror jeg der skal stå: "Mit Claus Dalby univers".

  Jeg holder også med Paw: Hvad skulle vi da have gjort uden dig, vores træk-lokomotiv!
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 26. Hej til Claus og alle fuglevenner.
  Håber der lidt huller i bunden af fuglefoderhuset, ellers er det jo et fuglebad i regnvejr.
  Hilsen Ing.er

  SvarSlet
 27. Virkelig fint fuglehus!
  K. Gro

  SvarSlet
 28. Ang. fuglefoderkroen kunne jeg godt tænke mig lidt flere tremmer så de store fugle såsom råger ikke kan deltage.
  hilsen Lene A

  SvarSlet
 29. Puh hvor kan man sidde og blive ærgerlig over, at der er så langt fra Schweiz til DK. De er så flotte alle de ting og sager til haven, man snart kan købe hos Bilka. Fuglefoderhuset er også en rigtig god ide. Hvis jeg må, har jeg et lille forbedringsforslag. Det ville være en god ide, hvis taget på langssiderne kom længere ud, Jeg har et lignende hus, hvor taget sidder som på jeres, og det regner og sner meget let ind på foderet, der så ligger og bliver vådt og snasket.

  Mange hilsener
  Helle i Schweiz

  SvarSlet
 30. Kæere Helle - god pointe med taget, men der er enkelte huller i bunden. derfor skulle det ikke blive noget problem med vand.

  SvarSlet
 31. Jeg vil gerne sende en anbefaling vedr. fuglefoderhuse. Jeg havde længe ledt efter et pænt og enkelt hus, som jeg kunne grave ned i min græsplæne (Dem på fod vælter som ingen ting, når vi har en strid østenvind). Jeg fandt mit hus på hjemmesiden www.andehuset.dk. Jeg købte det i zink. Det er utrolig smukt, og flot håndværk.
  mvh. Annette Rasmussen fra Lolland

  SvarSlet
 32. Hej Claus,

  du skriver at fuglehuset "kommer til salg i løbet af efteråret" - er det 2011 eller 2012?
  Mvh Peter

  SvarSlet
 33. Kære Peter - det kan fås fra uge 48.

  SvarSlet