Husker I Holger og hans have?

Ja, det tror jeg, at der er rigtig mange af jer, der gør. Han er en af hovedpersonerne i ’Hemmelige haver’, og jeg talte med ham i telefonen i går for at fortælle, at nu har jeg skrevet teksten om ham, og at jeg sender den til gennemlæsning.

 

claus_20100609_145738 claus_20100609_153931

 

Jeg var noget spændt på at høre, hvordan Holger havde det, for han er i dag 97 år! Det var dejligt at tale med ham, for han lød nøjagtigt ligeså frisk, som sidst jeg talte med ham. Nuvel, hørelsen er ikke, hvad den har været og bentøjet ejheller, men intelektet er i aller højeste grad i behold. Holger fortalte mig, at han havde læst de bøger (nogle af mine egne), som jeg havde med til ham sidst. ’Og hvor er de altså gode,’ sagde han. Det glædede mig virkelig.

 

claus_20100609_154043

 

De af jer, der lige skal have genopfrisket hukommelsen eller vil se/gense lidt mere Holgers eventyrlige univers, kan trykke her.

21 kommentarer:

Merete sagde ...

Imponerende ...

Nette sagde ...

Drømmedejligt! Jeg glæder mig MEGET til at læse og se mere til Holgers univers. Tænk hvor vidunderligt at der findes sådanne haver i Danmark! Hvad mon du ellers disker op med?

Frk. Anemone sagde ...

Jeg glæder mig rigtigt meget til at læse mere om Holger i din nye bog :)

Anonym sagde ...

Kære Claus Dalby
En eventyrlig have,fantastisk syn. Jeg glæder mig til at læse mere om Holger og hans fine have i din nye bog.
De bedste hilsener
Kirsten Miran

Ninni sagde ...

Å, han ja! Han og den skjønne haven husker jeg godt. En eventyrhave hvor man venter at Hans og Grethe skal dukke opp på den idylliske broen :) Eller kanskje Tommelise kommer seilende på et vannliljeblad?
Nydelige varme høstfarver i headeren din!
Ha en skjønn helg, Claus

Karen Olesen sagde ...

Kære Claus,
Ja, mon ikke vi husker lykkelige Holger langt ude i skoven!
Er overbevist om, at det er havens skyld (eller i hvert fald en del af årsagen), at han er blevet så gammel og har bevaret sit intellekt intakt.
Grønt er ikke kun godt for øjnene....!
Det må blive en fantastisk bog, når den er færdig - og gudskelov er der ikke længe til at vi kan holde den i vores små nussede havehænder!
Kærlig hilsen
Karen O.

Anonym sagde ...

Kære Claus
Ja, jeg kan godt huske du skrev om ham, det bliver spændende af få lov til at læse lidt mere om ham, i den bog som vi ventet på med stor spænding og længsel, den næste måned bliver ikke nem, vi får det vist være end børnene til juleaften.
Forsat god skrivelyst til dig Claus
Kæmpe Knus herfra det midtfynske, Pia

P.s Jeg lige læst den enormt flotte arktikel om dig i politikken, det er lige det positive billede man får af dig, både når man læser dine bøger og blokken, men også når man høre din stemme på dine videoer og mini foredrag til dine åbne haver.
Stor ros til dig Claus, du giver mig rigtig meget til det liv, som desværre har ramt mig.

Karen Olesen sagde ...

p.s.
Smukt, smukt blogbanner du har på i dag.
k.h. Karen O.

Pia Kbh. sagde ...

Hej Claus
Joo...jeg måtte dog lige kigge tilbage i teksten. Med alle de eventyrlige haver du har præsenteret for os, kan det godt være svært at holde styr på!
Men helt eventyrligt ser det ud og det bliver spændende at læse mere. Der melder sig allerede en masse spørgsmål bl.a om historien bag haven men også, om hjemmehjælperen på Fyn passer have? Har Holger en "Preben"? og hvad rummer den efeubevoksede bygning på siden af huset?
Solen skinner og jeg må spekulere videre i haven...
Hilsen Pia

Skt.Helena sagde ...

Dejligt livsbekræftende!

Mette sagde ...

Imponerende smukt er ikke NÆR nok til at gøre den have retfærdighed!!!

Anonym sagde ...

Kære Claus.
Ja, det er godtnok imponerende. Og så i den alder, hvor er det altså bare dejligt. Tror også på, at jo længere man holder sig selv igang og beskæftiget med noget rart, havearbejde især, jo bedre har man det. Glæden ved at se et frø spire, gro og vokse til, det er noget af det dejligste der findes. Frisk luft og frit løb for kreativiteten. - Glæder mig bare sååå meget til `Hemmelige Haver´ udkommer, og til at læse mere om Holger og hans dejlige have. Dét billede du har lagt på, jamen det er da eventyrligt smukt. Smukt.
Kærligst,
Iris.

Cendie sagde ...

Jo du kan tro jeg kan huske Holger i Skoven. Fik gåsehud da jeg så billederne dengang - jo også nu. Det er SÅ SMUKT! Min farmor var havemenneske med store bogstaver og blev 96 år, rask og frisk. Der er altså noget i det! Glæder mig til bogen og til at hilse på dig i Forum :)

Anonym sagde ...

kære Claus,
hvor fantastisk - og så langt ude i skoven, ikke i skovbrynet som dig :O)
Du har da vist lidt travlt, hvis den bog skal være klar til BogForum :D
Jeg skal da godt nok på messebesøg så .....

kh Mette (i Horns Herred)

Anonym sagde ...

Fantastisk have.........Tænk at noget så gennemført smukt findes i vore tider.......det er da SÅ fint :-)
Tak fordi at du deler alle disse vidunderlige haver med alle os andre.

Hilsen Lone

Ellen sagde ...

Kjære Claus. Jaa jeg husker Holger:)) Bildene fra hans hage er som i ett eventyr. Så godt at du fikk møte ham igjen og at han likte bøkene dine:) Det må ha vært en stor glede for deg. Jeg er sikker på at en hage og gode mennesker rundt oss, er det mest livsberikende vi kan ha:) Klem Ellen.

Anonym sagde ...

Føler at jeg har kommet inn i en annen verden, etter at jeg begynte å lese din blogg, Claus. Å åpne din blogg side er som å åpne en liten gave hver dag:)Å se Holger sitt hus er som du skriver :et eventyrlig univers, og jeg gleder meg stort til å følge dere begge.
Tusen Takk!

Mvh Cathrine E:

Claus Dalby sagde ...

Kære Cathrine - tak for dine søde ord.

Mette Marie sagde ...

Kære claus
Jo jeg husker også Holgers have og glæder mig helt vildt til at læse om hans underskønne have og se de skønne billeder derfra. Det er bare en eventyrhave.
Fantastisk at han kan holde den så flot - gad vide om han har hjælp til det. Og huset er jo også helt fantastisk. Det er bare så harmonisk og så smukt, både huset og haven. Jeg glæder mig bare til den bog!!!
God dag.
Mange hilsner
Mette Marie

Anonym sagde ...

Kære Claus

Dejligt at Holger oplever, at du skriver om hans have, den er virkelig eventyrlig---
mange hilner
jmn

Henning sagde ...

Og jeg kan hilse fra en dejlig dag hos min farbror Holger og hilse at han har det godt og trives:-)

mvh Henning,

(vælger at være anonym pga efternavn!)