Minder om maj

Nu hvor mange af os er i gang med at lægge forårsløg, eller måske er færdige, modtog jeg for at par dage siden et nyhedsbrev fra Keukenhof, den fantastiske hollandske blomsterpark med løgvækster.

 

claus20110502_091116

 

Nogle af jer vil måske huske, at jeg var dernede først i maj, og det var en meget stor oplevelse. Jeg tager med garanti derned igen næste år.

 

claus20110502_090751

 

Billederne her er netop taget under mit besøg, og jeg lærte en del nye tulipansorter at kende. Flere af dem har jeg nu inddraget i mit eget sortiment.

 

claus20110502_091958

 

Det går hurtigt – meget hurtigt, når der lægges løg i Keukenhof. Men de skal også have lagt 7 millioner! I kan se, hvor tjept det går her.

15 kommentarer:

 1. Men så vackert ! Tulpanen längst ner var helt underbar.
  Skoj att se planteringen av lökar, hi hi, sådär ser det inte precis ut när jag gräver ner lökar :-)
  Ha det gott !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvarSlet
 2. Smukt syn :-)

  Må sige de mennesker på klippet er hurtige på hænderne til at sætte løg, men syv millioner løg........ så skal der altså også ske noget.

  Ingen tvivl om, at de har prøvet det før, fint at se hvordan de griber sagen an ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg besøgte Keukenhof tilbage i 1995, mens jeg boede i Belgien. Dengang var jeg ikke synderligt haveinteresseret, men hold da op, hvor blev jeg imponeret over alle de fantastiske løgvækster (i industrielle mængder) i parken. Helt bestemt et besøg værd, hvis man er på de kanter i foråret!

  SvarSlet
 4. Dejligt link til Keukenhof, - superteknik med løglægningen. Desværre kan man ikke bruge den i min have. Der er simpelthen for meget i min jord...I wonder - hvor jeg dog får det fra? ;) Har du forresten gevind på dine tulipaner?

  Min første buket tulipaner står på bordet nu. Du ved et bundt for en tyver hos Magasin. De er så flotte.
  Hvis du har tid til se dem, kig forbi på bloggen ;)

  knus fra
  Eva
  evigglade.blogspot.com

  SvarSlet
 5. hihi der er godt nok fart på , sjovt at se.
  over 1000 faste læsere godt gået.
  Ærgerligt man skal ha` en "konto" for at komme ind. Men du er lagt på som favorit hos mig.
  Endelig er der hul i kommentarboxen, kodeordene har ikke ville komme frem. Så nu prøver jeg at sende. Og gemalen er siger at jeg skal komme og hjælpe en pindgris ud af stalden. jeg skynder mig
  kh Gunvor

  SvarSlet
 6. Kære Claus,

  tusind tak for de vidunderlige billeder og den herlige video.

  Det er lige sådan en omgang pep-talk-billeder, vi har brug for i disse løglægningstider, hvor man opdager værkende og hidtil helt ukendte muskler i hele kroppen. Billeder som disse styrker virkelig ens moral og motivitation....og så kan man liiiige klare 100 løg mere i morgen.

  Kan dog se, at jeg er nødt til at arbejde lidt med min løglægnings-teknik, der ikke helt kan måle sig med de hollandske løglæggeres, - hverken i hurtighed eller kunstneriske udtryk:o)

  Come on Paw, Nette, Margrethe, Preben, Ana og alle I andre hårdtprøvede løglæggere. WE CAN DO IT!! YES, WE CAN!!!!

  Den sarte douce lavendelfarvede tulipan på billedet, må meget gerne komme og bo hos mig. Den er da guddommelig.

  Moralsk opbakkende tanker og støttende hilsner til alle I andre halvinvaliderede tulipanfreaks derude.......

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 7. Njøøøø hvor er de tulipaner flotte og sikken en sjov video.

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Tak for en sjov video, -- så lærte vi lige, hvordan man lægger løg i en fart.
  Også smukke tulipaner--
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 9. Woaw. Gemalen her på matriklen ville dog også gerne have set, hvordan løggene blev så fint placeret. Med hånd, maskine? Større løg er nemlig hans ansvarsområde - altså at få i jorden, det er mig, der er indkøber :) Naturligvis kommer han med masser af forslag - nogle bedre end andre :)
  Han dummede sig dog i lørdags. Vi kom tilfældigt forbi Bilka og jeg råbte "STOOOP. Jeg skal bare liiige ind og kigge, bare hurtigt, så kan du tage en lur eller noget". Det var en aftale. Øjnene blev dog noget store, da jeg kom slæbende på en kasse CD-løg i hvide nuancer og jo, jo lidt kejserkroner. For vi havde jo købt de løg, vi skulle have. Længe siden. Men altså, i den hvide kasse "er der der jo mange narcisser - og dem har vi jo, ikke. Kan du nok forstå...."

  Men han fik dem i jorden i går, med sin langskaftede løglægger. Og vi glæder os begge til foråret.

  Den lilla der, med de hvide kanter, den er da forrygende...

  Forårsblomsterhilsener Anne Mette K

  SvarSlet
 10. Kære Claus. Tænk at de lægger 7 milioner løg.. det er fantastisk og en rigtig sjov video..Jeg har selv haft fornøgelsen af at besøge Keukenhof sidste år, blev meget imponeret, og nød hele dagen dernede, anbefaler det til andre. Der går en bus fra Shipol lufthavnen ( Amsterdam)direkte til parken.Der er en rigtig fin plantebutiklige uden for parken , og inde i parken kan man bestille alle de løg man vil, så kommer de til plantnings tid..Jeg er sikker på at min vej skal gå derned igen næste år..Flyve tid fra København er kun 50 minutter. Det var vel nok dejlig at gense lidt fra parken , det giver også energi til at se væk fra de vabler jeg har fået, og bare plante flere løg. Mange tak for en dejlig dag på bloggen . kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 11. Kære Claus Det var da en helt vild sjov video om løglægning, smiler, men det skal da også gå tjept, hvis de skal nå at lægge 7 millioner!!! Deres teknik er jo imponerende og skuet bliver ikke mindre til foråret, når så mange tulipaner blomstre. Teknikken kan dog ikke bruges i min lille have, hi-hi, for har ikke så meget jord, men tak for en sjov video. Gad vide om alle løg bliver lagt med spidsen opad?
  Efterårshilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 12. Kære Claus.
  Du altforbarmende. Sikke et løglægger-tempo. Men 7 millioner !
  Jo, har set billeder fra Keukenhof. Den er i særklasse, unik simpelthen.
  Bliver løgene så også taget op igen, eller plantes der nye hvert år ?
  Det nederste tulipaner i indlægget er fantastisk smukke. Billedet ligner et maleri. Hvor er de flotte. Er det mon den sort som hedder `Ballade´? Tror lige jeg kan knibe nogle af dem ind i bedene, hvis jeg altså kan få held af at finde dem på den lokale planteskole ..... eller i Bilka?
  Kærlige hilsener,
  Iris.

  SvarSlet
 13. Kære Claus,
  Må beskæmmet vende blikket bort fra alle disse underdejlige tulipaner.
  Det er PROPUMULIGT at have den slags yndigheder her på matriklen - selv de få gange jeg har lagt løg i krukker og stillet dem ved hoveddøren. "Man" hiver dem da bare op med blade og stilke und alles!

  Helt fint at se tulipanløgslægning i Keukenhof. Og hold da op en jordkonsistens - man kan jo næsten stikke armen i til albuehøjde.
  Det er bestemt ikke den slags jord, der findes her på stedet.
  Det er mere end hårdt arbejde at lægge løg her - har dog (på din anbefaling) fået indkøbt løglægger i ståhøjde.

  Her skinner solen fra en blå himmel (fødselsdagsvejr)- så sender lidt din vej.
  Kærlig hilsen
  Kare O.

  SvarSlet
 14. Kære Karen - er det din fødselsdag i dag. Så vil jeg og givetvis også mange andre af dine medkommentatorer ønske dig tillykke. Det er så dejligt, at du er tilbage? Jeg har et spørgsmål til dig. Er du lige sød at sende mig en mail?

  SvarSlet