Nu med patina,

Da jeg for nogle år siden fik min søjlepavillon, flere urner og krukker og rekonstruktionen af gartnerdrengen her, var de skræmmende hvide.

 

20111025_133531 20111025_133523

 

Ja, de så alt, alt for nye ud. Jeg kender godt råd om at pensle med yoghurt, kærnemælk, hvidtøl og meget andet. Men har aldrig fået det gjort.

 

Nu begynder naturen at gøre en del af arbejdet, og den fugtige tid, vi går i møde, gør blot udtrykket endnu smukkere.

7 kommentarer:

 1. Kære Claus,
  Det er herligt, når naturen arbejder med og ikke mod én!
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Ja, det gælder om at værdsætte alle de tilfælde, hvor noget bliver flottere med alderen :-)

  SvarSlet
 3. Et af mine mottoer er: "Jo mere patina des bedre."

  Patina er smukt! (I hvert fald når det gælder ting... ;-))

  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 4. Lisbet - patina er ligeså smukt når det gælder mennesker! :o)

  Jeg elsker også den patina "gamle" ting får - det gælder både krukker, figurer, havemøbler, højbede - og altså mennesker! Har heller aldrig kunnet tage mig sammen til at smøre mine krukker ind i alt muligt - men heldigvis sørger det danske klima for en meget hurtig patinering, så det tager max 2 år før de har det "look" jeg elsker! Havefigurer har jeg ikke, det er haven for lille til - men synes din gartnerdreng her ser skøn ud Claus. Og når jeg nu får min store have engang skal jeg også have patinerede figurer placeret strategiske og overraskende steder.

  SvarSlet
 5. Det er da også langt federe at lade det ske helt automatisk. Tålmodighed kan jo være en dyd ...
  Jeg tror det er svært at få det til at se naturligt ud hvis man selv indsmører sine effekter.
  Mon ikke også de på denne måde bærer præg af solens gang? Altså, jeg forestiller mig at skyggeforholdet har spillet ind, og at det ville have set anderledes ud, hvis de havde stået et andet sted i haven måske?

  Er meget begejstret for dine skulpturer rundt omkring i haven. (Uanset graden af patina) - elsker specielt din flotte kogle:-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 6. Se där, tiden kommer, den går icke ;O)Och med tiden kommer en riktig fin patina på skulpturen.
  Mina skapelser i trädgården blev gröna av bara farten med all regn vi fick i 2011.
  Hilsen, Petra B.

  SvarSlet
 7. Hej Claus
  Jeg er helt vild med urnerne og deres udtryk. Har selv kørt forbi Haddonstone i Northamptonshire en del gange, men har aldrig fået taget mig sammen til at stoppe og se deres udstilling. Det hænger nok sammen med familiens "ikke flere haveting" udtryk:-)
  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet