Pottemuld

Ikke så få gange er jeg blevet spurgt om, om jeg kommer frisk muld i alle vore potter hvert år. Og hertil kan jeg svare: kun delvist.

 

20111021_134422

 

Vi tømmer nemlig krukkerne for muld (hvis der ikke er planter i). Meget af mulden bliver kasseret, men vi gemmer alligevel en del. Det bliver brugt til at drøje med næste år. Man kan jo godt være lidt omkostningsbevidst! Den nederste tredjedel af krukken fyldes med genbrugsmuld, og derefter kommer der frisk muld i.

5 kommentarer:

 1. Go' idé Claus. Nu har jeg ikke så mange potter, og jeg køber kvalitetsmuld i Sverige. 4 sække for det en koster på planteskolerne herhjemme. Ja det er den samme muld.

  Hvornår udkommer den næste bog egentligt?? Jeg har været lidt fraværende pga manglende tid :-)

  Ha' nu en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 2. Kære Madam Bæk - 'Hemmelige haver', som jeg netop nu sidder og skriver færdig, skal af sted til trykkeriet på fredag. Den udkommer så fredag d. 11. november i forbindelse med Bogmessen i Forum.

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Sådan gør jeg også med mine krukker, 1 del leca kugler, 1 del gammel jord og 1 del ny jord + gødning,og hver 2-3 år skifter jeg så alt jorden i krukken. Dette er opskriften som jeg bruger til mine sommerblomster, men hvis det er noget specialt er det helt ny jord, gode betingelser skal tingene have.
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Jeg er også for genbrug af pottemuld og bruger ca. halvt nyt og gammelt med langtidsvirkende gødning. Skønt vejr idag - nu skal resten af potterne ind og imorgen skal der plantes løg.
  Kærlig hilsen Anne Marie Christensen.

  SvarSlet