Rettidig omhu

Flere af jer har skrevet, at I har svært ved at huske, hvor forårsløgene er lagt, og det forstår jeg til fulde.

 

claus20090505_164906

 

Men hvad så med hostaerne? De forsvinder jo helt fra jordens overflade i løbet af blot få uger, når bladene rådner. Mon ikke de fleste af os i det tidlige forår har prøvet at køre en kultivator eller lignende gennem bladspidserne i jordoverfladen? Gør man det, mærkes de for resten af sommeren, idet de beskadigede blade ikke kan erstattes. Derfor går vi i disse dage rundt og stikker plantepinde ned, hvor der er hostaer. Så husker vi placeringerne til foråret, hvor bedene rengøres. Det samme kan man jo for øvrigt gøre, hvor man har lagt løg.

12 kommentarer:

 1. Ja måske med pind - har ihvertfald lige hentet 2 kasser af "dine" løg i Bilka - de må i jorden i morgen ;0)

  SvarSlet
 2. God ide' å merke Hostaene. Trodde jeg var ferdig med hagen for i år, men nå ser det ut til å bli en runde til. Har forresten ikke sådd valmuen "Claus" enda heller, det blir gjort til uken, da har metereologene lovet solskinn. Fortsatt god høst til deg og lykke til med skrivingen, gleder meg til den nye boken kommer

  SvarSlet
 3. Det er da klart, ellers er man jo på herrens mark ;.)
  Jeg vil lige huske den med Hostaen, for jeg har plante to stk. og de skulle jo nødig ødelægges :-)
  Rigtig god Fredag Gro

  SvarSlet
 4. Det er en rigtig god ide, at markerese sine planter og løg, det har jeg gjort i mange år, men vores dejlige lille springer spaniel hvalp har kastet sin kærlighed på markeringerne og hiver dem op - allesammen. Han ser tilmed ud til at være stolt af det :-).
  Mange havehilsner
  Anna

  SvarSlet
 5. blandt mine hostaer er haveredskaber TABU... jeg gør gerne dette at jeg lægger kompost blandt mine hostaer her til vinter, og til foråret fjerne jeg kun lige det værste med hænderne :)

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Blandt mine hosta´er, rhodo´er o.lign. er haveredskaber ligeledes uvelkomne. Jeg må passe på rodnettet. Nu har jeg heller ikke ret mange redskaber, jeg luger ... Så længe knæ og hænder kan holde til det, skal mine planter klø´es kærligt i nakken og jorden håndkultiveres, og en god kniv, udover klør fem, er uundværlig. Men nu har jeg heller ikke megen bar jord i mine 7-800 m2.
  Apropos´ plantepinde. Kan fint nikke genkendende til Anna´s hvalp´s ´sjove´ leg med plantepinde/skilte. Jeg løste selvsamme problem ved at lade min handy-man ´klippe´ nogle strimler ca. 1x30 cm, af en tynd stålplade. Når de bliver sat 20-25 cm ned i jorden, er de umulige for min ´store´ hvalp at få op og rende med, endsige at få fat på dem i det hele taget. På hver ´pind´ har jeg skrevet navn på HVAD der gemmer sig i jorden. Et must til bl.a. løgene. En CD-pen eller plast Dymo-tape er yderst anvendelig. Og lidt diskret kan det godt anrettes ...
  Rigtig god dag.
  Kærlige hilsener,
  Iris.

  SvarSlet
 7. jeg vil fluks gå ud og sætte pinde ned hvor mine hosta står, tak for fif...

  SvarSlet
 8. Hej.Tak for den gode ide.
  Skyndte mig også at få sat pinde ved alle mine hostaer i dag mens solen skinnede. Selv om jeg helst håndluger, vil jeg gerne være på den sikre side. Skulle egentlig have fjernet klokkeranker i dag, men der er stadig flotte klokker, så de får lov at vente nogle dage endnu. Mange hilsener Elsebeth

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  God ide med afmærkning.
  Vh Lisbeth fra Silkeborg

  SvarSlet
 10. Det var da jammen ett godt tips.
  for prøve å huske det til neste år,, rekker det jo ikke i år
  God fredag til deg

  SvarSlet
 11. Bliver helt glad når jeg ser dit billede. Har lige plantet gulbladet tvetand ved siden af mine hostaer (fra idehaven), og jeg håber at de bliver fine sammen med mine gulrandede hostaer

  SvarSlet
 12. Det er noget tid siden indlægget om hostaer blevet postet, men jeg vil videregive en idé til plantepinde. Brug en gammel metalpersienne og klip lamellerne af i passende længder. Skriv med sprittusch eller anden vejrbestandig tusch på dem eller brug dem uden tekst til at markere hvor hostaerne ligger og sover vintersøvn.
  Med venlig hilsen
  Sis

  SvarSlet