Sikke nogle skrubsakker!

Mon I før har set sådan nogle skrubsakker som dem på billederne?

 

20111017_092801

 

De ligner store døde edderkopper, men faktisk er der liv i dem.

 

20111017_092818

 

Det er ’kroppen’, som indeholder noget spændende, og på billedet nedenfor ser I, hvad den vil åbenbare til foråret.

 

product_gallery_medium_1310010438__4c15ba8b-d8a7-ef9f-15d3-3040cd4242c4[1]

 

De flotteste orange spir ... Nu er der nok nogle af jer, der kender dem. Eremurus hedder væksten på latin og på dansk Cleopatras nål. Den fås i flere farver. Denne orange sort bærer navnet ’Pinokkio’, og det kommer vel ikke bag på nogle, at den får plads i mit flammebed? Her får den en masse sol, som der skal til, for at den vil trives.

15 kommentarer:

My Vintage Home sagde ...

Smuk smuk smuk :-)- tænk hvad en lille " edderkop " dog kan blive til .... ak den moder natur ..

Anonym sagde ...

Uf, jeg har bare noget med rødder som jeg skal overvinde med jævne mellemrum! Min fantasi er helt klart lidt for livlig :-)

Kh. Lisbeth K

Jytte Due sagde ...

So ein Ding muss ich auch haben!
Men den/de skal være hvide, og de er hundedyre helt bortset fra, at de ikke er til at få fat i - de hvide altså. Suk! Jeg har imidlertid ønsket dem i flere år, så nu er det vel på tide at kaste sig ud i det - finanskrise eller ej.
Happy Eremurus Gardening
Jytte
P.S. Hvornår kommer Hemmelige Haver? Vi kan jo næsten ikke vente.
www.danishknitdesign.com

Claus Dalby sagde ...

Kære Jytte - 'Hemmelige haver' udkommer og bliver præsenteret på Bogmessen i Forum fra d. 11. til 13. november. Håber, at mange kommer og hilser på. Jeg er der alle dage.

CuginaK sagde ...

Jeg er vild med nålen.... Det er virkelig imponerende at den kan vokse sig så stor og flot på så kort tid. Har(/havde?) en i lyserød, så smuk, så smuk. Den blomstrede dog ikke i år, der kom kun med blade. Men jeg var blevet oplyst om at den er en smule sart. Hvis du har gode råd, så lytter jeg meget gerne? Ift hele Burgundy-affæren, så hoppede nemlig præcis den orange op i min kurv i går. Jeg som påstod at alle løg (+) var i jorden....

Ang. Bogforum, så ses vi helt sikkert - og jeg glæder mig til Hemmelige Haver! Tænk at du igen er der alle dagene, hele tiden (næsten måske). Det er der ikke mange andre forfattere, der er - eller ejere af forlag, tror jeg.

Oktober-sol-hilsener Anne Mette K

Gro sagde ...

Smuk og smuk, nok mere speciel efter min smag :/
Men som helhed bliver det sikkert flot i flammebedet :-)
K. Gro

amstrik sagde ...

hej
ja jeg ville da lige tænke mig om en ekstra gang om jeg købte sådanne "død ederkopper"
sikke flotte de bliver til foråret..

det er nu lidt mærkligt at tænke på at sådanne noget som ser mærkligt og lidt sjovt ud kan komme med sådanne en flot blomst. Hvor er haven da spænde

Anonym sagde ...

"SKRUBSAKKER" det er dog et fantasktisk ord, det kender jeg ikke. Planten derimod har jeg læst om, flot.
VH Lisbeth fra Silkeborg

Fru Friis sagde ...

Naturen er da forunderlig... tænk at gennemleve et liv fra edderkop, til skrupsak og så ende med at blive et flammende spir, endda på et forholdsvis kort liv. Fantastisk!!

Helle Mikkelsen sagde ...

Sikke en sjov forvandling, fra grim ælling til flot svane ;o) jeg havde ikke gættet hvad det var hvis du ikke havde skrevet og vist det.

Anonym sagde ...

skønt,at der er andre end vores familie der kender og bruger skøre ord, hi hi . men nålerødderne passer præcis til skrubsak, herligt.
Det er liige det det med masser af sol der kniber i min have, ellers stod den meget højt på ønskelisten.
kh Gunvor

Anonym sagde ...

Hej Claus.
Ja, hvor bliver de "skrubsakker" dog flotte, og specielle, --
tak for oplysningen om hvornår din bog "Hemmelige Haver" udkommer, så ses vi sikkert--
mange hilsner
jmn

blomsterhatten sagde ...

Hej
Fik sådan et par stk. sendt fra hollanske blomsterløg sidste år de var så store at han ikke kunne finde en kasse der kunne passe, så jo kender dem gpdt . De er guddommelige.Dejligt med skønne år er selb god til dem.
Glæder mig ogdå til bogen.
Hilsen Helle

Paw.. sagde ...

Kære Claus.. Elsker når du skriver SKRUBSAKKER...hvilket et dejlig ord.. du kan bare det der , du er fuld at dejlig humor..Kender ikke planten , men vil ønske mig dem i hvide, så nu må jeg på jagt i havebøgerne.. skal vel slå op under Skrubsakker...kærlig hilsen Paw..

Paw.. sagde ...

Kære Claus.. Elsker når du skriver SKRUBSAKKER...hvilket et dejlig ord.. du kan bare det der , du er fuld at dejlig humor..Kender ikke planten , men vil ønske mig dem i hvide, så nu må jeg på jagt i havebøgerne.. skal vel slå op under Skrubsakker...kærlig hilsen Paw..