Som sæbebobler

Lige nu er vi ved at lægge flere hvide allium – den skønne sort ’Mont Everest’. Dem holder jeg så meget af, fordi de nærmest ligner sæbebobler.

 

claus20110605_182359

 

De bliver lagt sammen med gule kejserkroner. Og vi fedter ikke med mængderne! Den kombination har jeg ikke set før, men jeg er ret sikker på, at det bliver brandflot.

 

I det hele taget er hvidt og gult meget distinkt sammen, og tilfører man yderligere gråløvede planter, bliver det helt sublimt.

 

claus20110605_182434

 

Det er da også derfor, at jeg har plantet nordens oliven – Pyrus salicifolius. Jeg ved, at en del af jer købte den i foråret i Bilka. Har I været glade for den?

 

claus20110530_174049

 

Som det vil fremgå, har mine træer ret tætte kroner, og det er fordi, jeg hvert år klipper noget af tilvæksten for at få flere skud. Jeg vil da også anbefale jer, der har købt et eller flere træer, at klippe grenene halvt ind i løbet af vinteren.

21 kommentarer:

 1. Tak for tippet med prydpærerne. Det har jeg straks noteret i min to do liste

  SvarSlet
 2. Hvor er det et smukt billede Claus, jeg tænker på det midterste: det ser helt fortryllende og poetisk ud :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 3. Har det samme effekt på alm. oliven?? har arvet 3 stk. i zink krukker, som jeg også tænker skal beskyttes om vinteren eller tages indenfor. Modsat prtd pærern so klare sig ude året rundt... dine er meget flotte tætte... VH pernille

  SvarSlet
 4. Hej Claus

  Har købt en af de vidunderlig forårsløg-sammenpakninger i BILKA, som anbefales af dig. Et lille hjertesuk. Som nybegynder udi have-indretning kunne jeg godt have ønsket, at beskrivelsen af løgene i pakken udover farve, udseende og navn også omhandlede: hvor høje planterne vil blive og hvor dybt og med hvilken afstand løgene skullel sættes.
  Jeg glæder mig til at kunne købe mini-drivhuse næste forår.

  SvarSlet
 5. Kære Claus.. smukke billeder af de hvide alium..Jeg har også en masser der skal plantes når det holder med at regne, har de hvide som dig Mount Everest, har også Alium Glopmaster, Alium Giganteum..Hvis jeg skal være ærlig har jeg vist købt for meget, men jeg skal prøve din teknik med at skrue ned..Jeg vil også fortælle at jeg ar været vildt glad for min Nordens oliven, som jeg købte i Bilka , købte den store, og har nydt den hele sommeren. Som du også har fortalt tidligere , har jeg også fået sjove bemærkninger fra folk om at jeg virkelig hade et oliven træ plantet i haven ..Tak for informationen om det med klipningen af træet, syntes ikke at det er vokset ret meget i det her første år, men som du sage , går det lidt langsom i starten..Nu ved jeg hvordan jeg får det til at buske sig..Pragtfuldt træ. Ps. Må man få lov til at sende en kærlig hilsen her på bloggen..? tager chancen . hi hi.. kære venner Inga, Tante Grøn, John, Jesper..Håber at i alle har det rigtig godt , hold da op hvor jeg savner jer..bliver helt rørt , for i er mine dejlige venner, ja Claus du river meget med på din vej, Tak for det.. ha en dejlig dag, med tørvejr i århus tror jeg , fra VÅDE København. Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 6. hej Claus,

  Smuk er det jo..træet er på ønskelisten til næste år...nu har jeg nemlig hittet en plads til det.

  mvh Signe

  p.s. glæder til til en god BILKA shoppetur til foråret.sikke en masse dejlige ting der kommer. :0)

  SvarSlet
 7. Kære Lone - du har helt ret. Det er en meget dum forglemmelse. Men hvis du mailer til mig, skal jeg sende dig den fortegnelse med de udbedre oplysninger, som ikke kom med i pakken.

  SvarSlet
 8. mon der kommer Nordens Oliven i Bilka igen? Nåede ikke at købe et sidste gang og prisen på planteskolen er lidt for pebret for mig især når der også skal være råd til alle de dejlige ting, som du frister med i Bilka.
  VH Lisbeth fra Silkeborg

  SvarSlet
 9. Kære Lone - ja, nordens oliven kommer igen næste forår.

  SvarSlet
 10. hej Claus
  ser da superflot ud !!

  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 11. Kære Pernille - var lige ved at glemme dig. Ja, du kan beskære oliven på samme måde.

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Jeg tror det bliver et flot mix med gule kejserkroner og hvide allium, og hvor du har overstanderen med Nordens oliven, jeg glæder mig til at se resultatet til foråret.
  Her i huset diskutere vi lidt om kejserkronerne, for min mand er vild med dem og jeg er lidt lodden overfor dem, men jeg kan jo håbe at jeg bliver positivt stemt når jeg ser din kombination til foråret, jeg håber for husfreden skyld. Hi Hi
  Hvilke slags plante, er den broget som stå i zinkbakken?
  Knus herfra Midtfyn Pia

  SvarSlet
 13. Hej Claus
  Flotte billeder du viser, jeg har nogle få hvide allium, men ikke den flotte kugle runde Mount Everest, synes ikke rigtigt, at jeg er stødt på den i fx. Bilka. Derimod har jeg en lille prydpære, som jeg har været meget glad for. Den er blevet studset to gange og er ved at danne en fin krone.
  For guds skyld lov os at vise os billeder fra bedet med kejserkrone og allium til foråret - det bliver skønt!
  Giver min stemme til minidrivhus uden rust - hilsen Pia

  SvarSlet
 14. Kære Claus.
  Må Paw, så vil jeg også....

  Kære Paw. Tusind tak for dine søde ord. De luner på en regnfuld gråvejrsdag. Savner også dig/jer - men gør som mig: Gå ind under den mindeværdige dag hos Claus i Skagen, så går det lidt igen.

  Ellers må vi have dig, Jesper, på banen igen, så du kan finde en eller anden rekord, Claus nu har slået. Med den fart, han har på, må der da være noget under opsejling, så vi kan holde fest igen.

  Mine tanker går i høj grad også til TANTE GRØN og John i denne tid.
  De allerkærligste hilsner

  SvarSlet
 15. Ser lovende ud, glæder mig til at se resultatet! :-)

  SvarSlet
 16. Jeg købte et af de store prydpære i år, og har netop klippet det ind. Håber ikke det var for tidligt. Det er et skønt træ.

  SvarSlet
 17. For at undgå misforståelser i tråden og senere indkøb af Nordens oliven, så er det den hængende Pyrus salicifolia 'Pendula',Claus har i haven, og ikke den opretvoksende, som også er i handelen.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 18. Det bliver flot med de hvide Allium og gule kejserkroner:) Jeg har netop købt en prydpære i planteskolen i går og jeg glæder mig til den er så tæt som dine:) Jeg købte en af de små i Bilka i foråret og den er jeg ret glad for, den står på terrassen og giver middelhavsstemning ( i stedet for oliven som jeg ikke kan overvintre) sammen med mit figentræ.

  SvarSlet
 19. Kære Claus,

  denne blog har afstedkommet mangt og meget godt i min tilværelse. Her findes jo blomster af enhver tænkelig slags. Ja, sågar findes her de smukkeste blomster på TO ben:o)Jeg plukkede nogle af dem på en havevandring i DIN have, selvfølgelig...for det er jo der, alt det smukke findes. Den ene er rødlig i blomsten og dufter helt vidunderligt af godhed, sødme, betænksomhed og beskedenhed. Den ved slet ikke, hvor dejlig den er. Den anden er gul-blond i blomsten og den er som en lille, livgivende sol, der kaster lys og livsglæde på alle de planter, der er omkring den. Den spreder skønhed og har så megen karisma, at den altid vil fremstå som en solitær-plante, uanset hvor mange selskabsplanter, den elsker at omgive sig med.

  Den første hedder "Inga-nensis odoratus" og nummer to hedder Paw- atris multiflora sas-atlantica". Uhyre sjældne og dejlige blomster, som jeg kunne unde alle at have i deres have:o)

  Tusind tusind tak for jeres søde og hjertevarmende hilsner, kære venner. Også en hilsen til vores kære blog-statistiker Jesper. Det var nogle herlige rævekager vi fik bagt i Claus` flammebed. Godt de ikke brændte på i alle flammerne:o)

  De kærligste hilsner og tanker fra (s)øens folk,

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 20. Kære Claus,
  Ja, kombinationen af hvide, gule og grå planter/blomster er så yndig og poetisk, at man bliver lidt overvældet. Jeg gør i hvert fald!
  Det ses i øvrigt også med al tydelighed under dit indlæg fra i lørdags ("Flere lækre ting") i bill. nr. 3 til højre - bag bordet med kande og kurv.
  En meget harmonisk kombination, der er godt for øjet at hvile på.

  Haha - det lyder som om, Tante Grøn har lært en anden dialekt af latin end jeg - langt mere interessant synes jeg.
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 21. Hei Claus
  Du har vist oss mange fristelser i det siste og jeg er igjen lei av å være nordmann:) MEN, heldigvis er det kort vei med båt til Danmark så en weekend på hagetur, med innlagt Bilkashopping, gleder jeg meg til. Liker godt glasshusene uten rust og har veldig lyst på sinkbakkene til mitt drivhus. Det ville tatt seg pent ut.

  Hilsen Unni

  SvarSlet