Tak for jeres ønskesedler …

… og positive kommentarer. Ud fra dem kan jeg se, at vi er på rette vej. Mit samarbejde med Bilka er jo nyt, så det er først fra næste sæson, at jeg virkelig kan sætte mit præg på tilbehørssortimentet.

 

20111008_155338 20111008_155350

 

Jeg prøver lige at sammenfatte jeres ønsker: Heddie spørger på et godt og kraftigt rosenstativ. Ja, det mangler der virkelig på markedet. De, der findes, er så tynde og små, at de ikke kan bruges til noget. Så er det dejligt at kunne fortælle, at jeg allerede har ’bestilt’ et, og at I ser prototypen (tilfældigt placeret) på billederne her.

 

20111008_155437

 

Jeg husker, hvordan Ghita Nørby viste mig, at et af hendes rosenstativer var løftet op af jorden af en ’Lykkefund’. Det vil med garanti ikke ske med dette stativ. Det er lavet af 10 mm jern, er cirka 250 cm højt og med en åbning på omkring 180 cm. Åbningen er meget vigtig, fordi rosen jo også fylder en del. Det har man tilsyneladende ikke tænkt på med de stativer, man kan købe i danske havecentre.

 

Jeg er virkelig stolt over at være med til at lancere et kvalitetsprodukt som dette. Og jeg lover, at prisen bliver rimelig. Jeg lover også, at jeg som det første her på bloggen nok skal fortælle, hvornår varerne er ude i butikkerne.

 

I er kommet med mange gode ønsker, og de fleste er på vej: Træpriklepinde, drivpotter til rabarber, rustne metalstativer til støtte af stauder, damespader (og andre redskaber i ’engelsk´ kvalitet) og lyse terrakottakrukker.

 

Vandløsninger, bedafgrænsninger, højbede, figurer, små skure og små drivhuse har I også ønsket. Dette viderebringer jeg til indkøberne.

 

NB. Når I ikke har fået en video i dag, er det fordi, jeg i dag lige har været et ‘smut ‘i Lejre ved Roskilde for at holde et foredrag for Dansk Pæonselskab. De hjalp mig i forbindelse med udgivelsen af ’Bonderoser og pæoner’. Og nu ville jeg gerne gøre gengæld.

 

NNB. Det er dejligt med alle de nye kommentatorer, der pludselig kom ud af busken med ønsker. Håber, at I vil blive ved med at kommentere.

 

Nåh, nu skal jeg i gang med skriveriet. ’Hemmelige haver’ tager heldigvis form.

29 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Ligesom man sidder og skal til at logge af, popper der nyt frem- sig mig hvornår får du tid til at skrive:-).
  Skal lige have pandelampen på, jeg skal ud at måle:-)

  Engblomsten

  SvarSlet
 2. Hej Claus.
  Er lige inde og se, hvad der sker på din blog, efter et par dages fravær, og hvad ser jeg - den ene herlighed efter den anden. Jeg siger dig, bilen er startet og står klar - super, glæder mig sådan til det bliver forår - skal nu blot have overstået vinteren, og så skal der åbenbart handles ind i Dalbyske mængder - jernstativer, jernfade og alverdens andre lækre ting - puha, synes jeg kan høre mit dankort skrige i forfærdelse, men altså ... det bliver så dejligt. Søger land og rige rundt efter et lille 5-6 kvm drivhus i sort - det kan man tilsyneladende ikke få, men måske er der håb forude nu. Oh, hvor jeg glæder mig til den dumme vinter er overstået, men alligevel måske meget godt, så kan jeg forhåbentlig nå at spare lidt op, og så er der jo også lige en ny Dalby-bog at glæde sig til.
  Ha' en rigtig god aften.
  Anita

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Nu bliver det da endnu sværere at vente på foråret. Fortsat god weekend.

  SvarSlet
 4. Hoppas de fina sakerna till trädgården hittar till Sverige också!/Christina

  SvarSlet
 5. Kjære Claus. Din innvirkning på Bilka's vareutvalg vil nok føre til en ekstra Danmarkstur, eller kanskje to til våren. Vi gleder oss allerede :-)

  SvarSlet
 6. Hold op hvor er det dog sjovt pludselig at have en pipeline ind i Bilka. Fantastisk...
  Der er vist ikke længere nogen som brokker sig over din "forlovelse"

  SvarSlet
 7. Kære Josefine - jeg har nu aldrig følt nogen modvilje. Tvært imod.

  SvarSlet
 8. Neeeej, hvor jeg glæder mig til foråret, det er så skønt med gode ting til haven. Jeg mangler netop en kvalitets rosenbue, den jeg har nu rokkede så meget i en forsommer storm, at den clematis, der voksede op af den og netop blomstrede, knækkede lige ved jordoverfladen. ØV ØV.
  VH Lisbeth fra Silkeborg

  SvarSlet
 9. Kære Eva - du har fat i en rigtig god pointe, hvad angår afskæringsblomsterne. Jeg siger det videre ...

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Alle de fine varer, der nu kommer i Bilka i den næste havesæson, bliver det som uge tilbud løbene igennem sæsonen eller bliver det som fast sortiment i butikkerne, ved du det?
  knus herfra det midtfynske Pia

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Har lige været i fuld gang med at ommøblere i staudebedet og skal i Bilka i morgen på rosenjagt.... Og håber der stadig er løg på bud. Glæder mig til at se mere Claus Dalby i Bilka. Det ser virkelig lovende ud, det du viser på bloggen. Elsker kombinationen med Claus Dalbys stil til Bilkapriser. Og ja, mit bed bliver fantastisk til næste forår! Ikke mindst takket være inspitation i lange baner herfra, så tak for det.

  Kærlig hilsen Mette, Åbyhøj

  SvarSlet
 12. Kære Pia - det er planen, at de viste varer skal føres som et fast sortiment, der kan fås hen over hele sæsonen.

  SvarSlet
 13. Endelig en ordentlig rosenbue - tak for det :)

  SvarSlet
 14. Kære Claus.
  Lutter fine sager, du får Bilka til at sælge :-)
  Jeg har selv en rosenbue, som jeg har fået en smed til at lave for mig, netop af samme årsag, så den er stærk, høj og bred. I den gror på hver side Leander-rosen og clematis. Den holder nu på 8. år og roserne bliver bare flottere og flottere.

  SvarSlet
 15. Tror jeg må lave en opsparingkonto til haveindkøb - ligesom med julegaver!!!
  For det her - ja det bliver svært at holde pungen i tasken.....
  Jeg har selv ønsker til min have så som: Rund vand fontain med flere etager,
  Vand fontain til væggen med løvehovede,
  Urner i jern, beton eller fup plast.
  Vandkande med farvet emalje.
  Og jeg overvejer selv at bygge kopi bistader - for brugte kan jeg ikke finde nogen steder - ombygget til opbevaring af f.eks. hynder.
  Og espalierede platan træer i hollandsk stil som stammehække.
  Tilsidst overvejer jeg selv at bygge et hvidt hegn, med ornamentering i toppen - for pæne spændende udgaver, er heller ikke til at opdrive.

  :-) godt efterår Claus

  hilsen Havenmúsen Tenna

  SvarSlet
 16. Fint med nogle kvalitets-rosenbuer. Fik den lokale smed til at lave 10 stk i netop de mål for tolv år siden, da de tilgængelige er noget klein stads.
  De er flittigt brugt til armhævninger af drengene, en del er solgt og resten står stadigt solidt som portaler med slyngplanter på.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 17. Kære Claus Dalby
  Det lyder rigtig godt med de robuste rosenbuer. jeg købte to af slagsen dog meget spinkle i et byggemarked i sommer som støtte for mine fine klokkeranker. De blev så glade for dem at de totalt har overmandede dem med det resultat at begge buer flere gange er væltet og lige frem vredet i den kraftige blæst. Jeg er forundret over hvor tunge og kraftige klokkerankerne er blevet, så jeg glæder mig til at kunne udskifte mine buer med et par fra Bilka til foråret.
  De bedste hilsener
  Kirsten kiran

  SvarSlet
 18. Kære Claus

  Måske mit ønske også kan komme med til indkøberne hos Bilka.Fredag den 20. august 2010 bragte du et dejligt billede af to smukke havestole (Amerikastole) i sort træ. Hvis ikke det er en opgave for Bilka, vil du da fortælle, hvor jeg kan finde de pågældende stole.
  Venligst
  KL

  SvarSlet
 19. Kære Claus.

  Det er min opfattelse at du følger mest med i dagens emner, derfor kommer dette "suk" her.
  Det ville være dejligt med nye fotos på "postkort", noget der passer til årstiden - ja, duerne kunne også være smukke.
  Er flittig bruger, så derfor. Og tak for muligheden for at sende i det hele taget.
  Kærlig hilsen
  Inge-Lise Thomassen

  SvarSlet
 20. Kære Claus
  Det lyder rigtig godt med den rosenbue - tusind tak, jeg glæder mig.
  Mang hilsner fra Heddie

  SvarSlet
 21. Kære KL - de stole kan man da købe alle steder i dag. Jeg har mine fra Haveselskabet. Forskellen på de gængse hvide og mine er blot, at jeg valgte at male dem sorte.

  Kære Inge-Lise - hvor er det godt, at du kan holde mig i ørene. Det går lidt stærkt her, og jeg blev noget forundret/ærgelig over, at det stadig var forårsbilleder, der lå under postkortene. Nu er det mere tidssvarende billeder, jeg har fået lagt på (sådan noget skal jeg have folk til at gøre for mig). Er du sød at huske mig på, når det er tid til at skifte igen?

  SvarSlet
 22. Hej Claus

  Det bliver dejligt at kunne købe rosen buer.Jeg har bygget en i træ til min lykkefund i kæmpe dimision.Men vil gerne have flere ind i haven for de små man kan købe de holder bare ikke og min mand hader rio net.har lavet nogle små stativer i haveforeningen men ingen rigtig bue. Håber den bliver til at betale.
  dejligt med noget og se frem til.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 23. Hej Claus. Det er dejligt med en så stærk medspiller som dig til at frembringe flere kvalitets produkter til vores danske haver. Man føler tit at den ånd der hersker er noget i retning af, Jamen kunderne vil gerne købe dette plastik bassin/rosenbuen/træbænk...Ja det er jo fordi der ikke er et bedre alternativ til det junk de år for år prøver at prakke især nye haveejere på, og skal det være bare lidt bedre, så er det lige pludselig TripTrap osv. der gerne koster et års bidrag til pensionen...Tak fordi du prøver, og faktisk gør en forskel.
  Forresten du har snart 1000 faste læsere.
  Henrik

  SvarSlet
 24. Jeg vil gerne udtrykke min tilfredshed med de smukke potter jeg købte sidste år i Bilka, lavet efter din anvisning. De var store og jeg købte dem til min to citrusplanter, som de passer smukt til!
  Nu har jeg så et ønske om tilsvarende potter, men i små størrelser til bl.a. mine pelargonier.
  Hold nu op et forår vi går i møde, med alle de lækre ting, vi nu kan få fingre i!!!
  TAK er kun et fattigt ord....

  SvarSlet
 25. Til Claus. Er det for sent at ønske? jeg vil foreslå at Bilka skaffer nogle cirkelhakker, både med langt og med kort skaft. Sådan en er fantastisk at luge mellem planterne/stauderne med, man kommer nemt rundt uden at ødelægge noget.
  Mens I venter på prikle-pindene i træ: Tag en gammel rund træ-pensel og sav penselhovedet af, derefter kan man nemt fikse spidsen til en priklepind. Dyp den evt i en gang lak.

  Mette

  SvarSlet
 26. Så ble jeg medlem nr. 1000!
  Har nok fulgt med lenge likevel.Så flott at du deler din haveglede og kunnskap så raust!
  Høstlige hilsener fra Norge.

  SvarSlet
 27. TAK - hvor bliver det godt! Og jeg noterede mig til min store tilfredshed at man kan erhverve disse herligheder løbende gennem sæsonen:-)

  Så kommer jeg nemlig ikke til at smide alt hvad jeg har i hænderne for at drøne omkring Bilka den ene dag tilbuddet kommer, og måske alligevel gå forgæves ... Godt arrangeret af dig!

  Bedste hilsener Lisbeth k

  SvarSlet
 28. Det enste jeg ønsker mig er at du har det godt, og er lykkelig ,Så er jeg sikker påat alle vi andre nok skal få masser også.. tak for dig.. Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 29. Kære Elisabeth - tusind tak for din tilmedling. Hele 1000 - det er da flot!

  SvarSlet