Tid til kål

Nu er det tid til kål – på mere end en måde! Dels i gryderne og dels i haverne.

 

20111003_145742

 

Vi såede for nogle måneder siden pyntekål vel vidende, at det først er, når nætterne begynder at blive kolde, at de rigtig viser farve.

 

20111003_145630

 

Der findes så mange smukke, som pynter i ethvert efterårsbed eller krukker. De står nu klar i drivhuset til at blive plantet ud.

 

20111003_145650

 

De pyntekål, man kan købe, bliver af logistiske grunde plukket langs kanten, så de ikke fylder så meget i transporten. Jeg kan meget bedre lide, når de udvikler sig og bliver tallerkenstore. Derfor sår vi selv.

15 kommentarer:

 1. For første gang købte jeg frø til pyntekål i år. Men jeg glemte at så. Det var dumt... Jeg nyder dine i stedet, de er skønne, specielt det sidste billede.

  SvarSlet
 2. Kaere Claus,
  ja, jeg mà indròmme, jeg er imponeret!
  Mens jeg nyder sommeren og ikke taenker pà andet, er I allerede
  "i gang" med efteràret! Utroligt!

  hilsen Kia (fra Italien)

  PS.Jeg "fandt" fòrst din blog her i
  august og er ved at blive "òr",
  for at fà det hele med!
  Det er helt fantastisk!

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Åhh, hvor er kålene flotte - sikke farver. Bare jeg havde sået de to poser, som stadig ligger og roder i drivhuset..suk! De ville se fantastiske ud i forhaven her hele efteråret. Nu vil jeg gå en tur ud for at plukke en buket, måske årets sidste, til min mor.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 4. Hej Mester.
  Så absolut en af mine ynglinge nu. Fik desværre ikke sået nogle selv, så har måtte købe dem, og de er så afgjort ikke så kønne som dine.
  Håber du har nydt endnu en flot dag i haven, har selv ligget syg siden i fredags, så har kun oplevet det dejlige vejr indefra...... ØV

  Efterårshilsner Bettina

  SvarSlet
 5. Super flot.
  Ligner næsten åkander...

  Knus Susi

  SvarSlet
 6. Neeeej hvor er de bare smukke i farverne.
  Det kunne være jeg selv skulle prøve, til næste år, at så pyntekål. Jeg er ret vild med dem.

  Efterårshilsen fra Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 7. Hej Claus

  Smukke farver i pyntekålene :)

  Jeg er simpelthen ved at læse op på alle dine indlæg og se dine videoer fra weekenden, da jeg har været hjemmefra i 5 dage og ikke kunnet følge din blog overhovedet. Suk.

  Kæmpe stort tillykke også fra mig med den fantastisk flotte omtale i haveblogs-undersøgelsen. Selvfølgelig har man da hørt om dig i udlandet og det er ikke spor for meget at udnævne dig til super-blogger. Du giver os alle så meget inspiration, underholdning og lærdom :) Som mange andre her på bloggen er min egen haveinteresse eksploderet i kaskader af ideer, ønsker, planer osv. Hvor er det skønt og tusind tak for din måde at være på. (her tænker jeg også på dit indlæg om "kaos").

  Kh Ulla

  SvarSlet
 8. Dette har været mit første år med køkkenhave, så jeg startede med et par små bede med ærter og bønner, men det gør det jo oplagt at gå videre til kål i de bede næste år (og så anlægge et par nye bede til ærter...). Hos mig bliver det nok mere old-school; jeg synes den klassiske grønkål er så utroligt smuk, især når den står rank og stolt langt ind i vinteren.

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  Jeg nøjes med at nyde synet af dine superflotte kål, for jeg magter ikke selv at holde kål fri for kålsommerfuglelarver. Kål i min have er ikke et smukt syn.
  hilsen Anne Marie Christensen.

  SvarSlet
 10. Åh ja, grønkålen er også klart en favorit her :-) Tænker på Kyndelmisse-sangen med gammelmor i klokkerne ...
  Den grønne kål holder lige til det bliver forår igen.

  Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 11. Kære Claus,
  Jeg kan vedblive med at forundres over, hvor pokker du gør af alle de nye planter, du har stående i kasser rundt omkring på matriklen. Folk som ikke kender Claus Dalby (jo, har faktisk mødt en!!), kunne nok finde på at sige: "Hvor er det synd for ham, at der er så mange planter i haven, der går ud, så han hele tiden må plante nyt!".
  Glæder mig i den grad til at se resultatet.

  Fantastiske farver du præsenterer - i både buketter, video'er og havebilleder. Tak for det.
  Efterårets farver får mig til at ønske, at jeg var strikdesigner.
  Hvilken inspiration der er at hente ude i naturen - brændt orange, diset lilla, karry, lys gylden, luende rød, etc., etc.
  Farver som en Kaffe Fassett sikkert ville kunne bruge på en ganske original måde.
  Nå - jeg er IKKE strikdesigner, så jeg må nøjes med at kigge mig rundt og nyde i fulde drag.

  Har lige læst, at den første sne er faldet oppe i fjeldene i midtsverige.
  Uha, uha!

  Kærlig hilsen
  Kare O.

  SvarSlet
 12. Så flotte. Dette er planter som til og med eg får til !!

  SvarSlet
 13. Flotte høstplanter:) Jeg prøver å lete meg gjennom innleggene her, men letet ikke godt nok og bestemte meg heller for å spørre, når kommer din neste bok, og hva er tittelen igjen? Det har vært så mye osm har skjedd her, så jeg er ikke oppdatert innen bloggeverden... Men jeg trenger å vite hva som skal ønskes til jul, om den kommer før jul da...

  SvarSlet
 14. Kære Linda - 'Hemmelige haver' udkommer medio november

  SvarSlet
 15. Kære Claus,

  hvor er de dog smukke. Fantastisk at have sådan et skatkammer med pyntekål, der peaker netop nu, hvor alt andet er ved at takke af for iår.

  Håber vi får skønhederne at se igen, når de er bliver plantet ud i krukker og bede. Det bliver et mageløst syn.

  Mange godnathilsner fra Ole Lukøje og TANTE GRØN

  SvarSlet