Udplantningstid

Pyha, jeg arbejder lige nu på højtryk for at nå at aflevere ’Hemmelige haver’ til trykkeriet på fredag. Men jeg når det!

 

20111021_133530

 

Og SÅ glæder jeg mig også til at komme ud og lave noget. Blandt andet skal vi have plantet en masse akelejer – nok et par tusind eller tre – ud i bedene. Lige nu står de i kasser og venter. Ih hvor jeg glæder mig til at se de skønne blomster akkompagnere forårsvæksterne.

 

 

Adskillige hundrede af den skønne ’Black Barlow’ er allerede plantet ud i Flammebedet, hvor den kommer i selskab med orange tulipaner og den farvemæssigt identiske tulipan ’Queen of Night’.

22 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig VILDT til din bog udkommer... og det er på min mors fødselsdag, så jeg tæller ned fra nu af... smiler... og sikke en skøn efterårsferie vi har haft, hvor min have har været højt prioteret, og nu er der ved at komme form på. Og jeg har virkelig brugt tid og masser af dine råd til at danne nogle grønne rammer. Tak. Og jeg kan mærke at det føles RIGTIGT... fortsat god arbejdslyst... hilsen Pernille.

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Jeg siger det gerne igen: Jeg glæder mig som en vild og vanvittig til Hemmelige haver, for jeg kan ikke forestille mig andet, end at det bliver en vidunderlig og ikke mindst inspirerende bog. Den skal helt sikkert være med til at dulme have-abstinenserne gennem den mørke og kolde tid.

  Dernæst vil jeg gerne pippe tak for et par dejlige videoer fra weekenden. Som novice er jeg undrende over, at der er så meget gang i formering af nye planter på denne årstid, men man skal som bekendt lære, så længe man lever :-) Det bliver (er allerede) en meget flot velkomst, man får, når man skal på visit hos jer :-)

  SvarSlet
 3. Kære Nette - når jeg har gang i planteformeringen på nuværende tidspunkt, er det ene og alene fordi, jeg er så heldig at have et vinteropvarmet drivhus med kunstlys. Ellers kunne det ikke lade sig gøtre.

  SvarSlet
 4. Kære Claus,
  Tusindvis af akelejer lyder helt forrygende - hvor må det blive smukt. Jeg har hængeparti med at nå at få mine småplanter af Jakobstige sat ud i bedene - den plante er jeg blevet så glad for som supplement til akelejerne.
  Hilsner fra Berit

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Hvis du skulle komme i bekneb for tid, kan du bare strø nogle Akelejefrø ud på jorden. De kommer helt af sig selv, hvad enten de er vilde eller kulturplanter. Og de er nærmest invasive, skulle jeg hilse at sige! Så hvis man synes, at det bliver for meget, er det bare med at få dem luget op i en fart, for de skal ikke være ret store, før de sidder pænt fast.
  Happy Aquilegia Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 6. Kære Jytte - nu er det jo bare sådan, at akelejer krydser sig utrolig meget, så jeg bruger kun frø fra planter, som er dyrket under kontrollerede forhold. Og de er altså for kostbare sådan at gå og kaste rundt med.

  SvarSlet
 7. Riktig vakker farge på den akeleien som er avbildet. Lykke til!!

  SvarSlet
 8. få nu ikke stress, og det blir' spændende at se akelejerne her til den kommende sommer :)

  SvarSlet
 9. Hej igen Claus
  Det jeg bare ville sige var, at man behøver ikke at bruge tid og plads indendøre på at få akelejer.
  Også Barlows kontrollerede frø kommer helt af sig selv, når de bliver støet ud på jorden. Det har jeg erfaret flere gange, og det er altså ikke nogle små skravl, der kommer ud af det.
  Happy Barlow Gardening.
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 10. Kære Claus.
  Selvom du har rasende travlt, ang. akelejefrø, vil det sige at selv om man samler frø fra ex. ´blå´akelejer og frø fra `hvide´ akelejer og sår dem hver for sig, kan/vil der komme andre farver ud af resultatet ? Jeg véd desværre ikke så meget om krydsformering, vil dog gerne lære det. Så måske du synes mit spørgsmål er dumt. Tog en del frø fra nogle creme/rosa pastelfarvede stedmoder, men nu véd jeg ikke helt om det er værd at så dem. Er meget i tvivl om resultatet.
  De dobbelte ´Black Barlow´, orange tulipaner og ´Queen of Night´, wow det bliver et flot syn.
  Kan desværre ikke være tilstede ved udgivelsen af din længe ventede ´Hemmelige Haver´, men håber at være så heldig at kunne få fat på et eksemplar ´first edition´.
  Knus, Iris.

  SvarSlet
 11. Hold op hvor er Black Barlow smuk! Kræver den særlig pleje i form af speciel jord eller lignende?

  SvarSlet
 12. Ooops, kom ved en fejl til at skrive ´krydsformering´ mente naturligvis ´krydsbestøvning´´.
  Iris.

  SvarSlet
 13. Kære Piskeris - nej, den er ganske nem.

  SvarSlet
 14. Hej Claus
  Nem, billig og fantastisk flot! For planters vedkommende nogle rigtig gode egenskaber. Men flere hundrede, det lyder vildt.
  Jeg må indrømme, at jeg er en af dem, som ikke får styret akelejerne helt så fint. Det har resulteret i bl.a. nogle langsporede sådan nærmest i en fløjlslilla farve, krydset af en almindelig blålilla og den lysegule. Men jeg kan nikke genkendende til, at akelejer kan blive en plage. Jeg tror jeg har millioner af akelejefrø i jorden, som blot venter på, at den mindste chance skal byde sig.
  Nu ikke noget med at rode for meget rundt derude, vi er efterhånden mange, der venter med længsel på den bog ;OD
  Hvornår er den i boghandelen - også den 12.?
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 15. kære Pia - 'Hemmelige haver' er i boghandelen omkring 16./17. november

  SvarSlet
 16. Det er slår mig her er, den frække farvekombination af dyb lilla og orange! Det er jeg da vildt spændt på at se! De blir' da helt sikkert en »eye catcher« og lur mig, om ikke andre gør dig kunsten efter...!

  SvarSlet
 17. Barlow er smuk, men jeg er overbevist om at bogen bliver endnu smukkere ;)
  men jo...hjertesuk - Wow et super smukt billede Claus.
  Den vil jeg også prøve. Mon nogle har den som "plugs"? For jeg kan da næsten ikke vente når jeg ser hvor smuk den er her.

  Pøj pøj med bogen.

  kh
  Eva

  SvarSlet
 18. Hej Claus
  Først i boghandelen adskillige dage efter messen! Måske jeg er nød til at kigge forbi...
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 19. Altså Black Barlow sammen med Queen of Night og den orange bliver en aldeles sikker Showstopper - det ser fantastisk ud.

  Jeg har noteret denne mørke akeleje-skønhed på min liste også - den er ved at være alenlang :)

  Glæder mig enormt til din bog udkommer selvom jeg måske er nødt til at vente med at ønske mig den til jul. SUK.

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 20. GLÆDER MIG SOM ET LILLE BARN TIL JULEAFTEN :0)

  Jeg modtager et KÆMPE læs løg fra min løgpusher i Flade på torsdag ;O) Så jeg klipper og klipper og graver i et væk i håb om at min have kommer til at ligne din!(UMULIGT!)Men tro flytter som bekendt bjerge og sådan som jeg graver lige nu, føles det lige sådan.

  Til alle jer havenarkomaner derude, og til dig Claus, Ha' en skøn dag!

  Kh Marlene

  SvarSlet
 21. Den mørke skønhed må osse gerne komme i min have, pragtfuld. Men jeg har været lidt tilbageholdende med at købe nye akelejer, for jeg har været bange for de "druknede" i den faste bestand, fordi som en skriver ,akelejer kan være innvasive, selvom de er smukke så kan der osse blive for mange, især når de skal klippes ned for at give plads til andre planter. Akja havefolk vil have både i pose og i sæk.
  Det blæser en halv pelikan her, modvind i morges ,rygvind hjem, så er der tid til en hurtig havetur, skønt.
  pøjpøj med skriblerierne, nu varer det ikke så længe før indholdet kan nydes.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 22. Den er simpelthen fantastisk. De mørke akelejer er klart mine favoritter, men jeg ville nu ikke undvære de rosa og mere sarte også.

  Er meget taknemmelig for at de nemt spreder sig med frø. Jeg kan med stor tilfredshed konstatere at der er kommet tre akelejer i mit lille bed. Jeg har ikke selv sat dem, for jeg sætter ikke noget jeg ikke kan bære at se blive ødelagt (du ved vist godt, at mit bed bliver nedtrampet gennem det meste af sæsonen, så det er altid lidt et sats).
  Men til min store fornøjelse har jeg konstateret tre nye planter, og det er sørme akelejer! Er meget spændt på hvordan de kommer til at se ud. Det er virkelig en gave at være så heldig - jeg blev helt glad, somom jeg havde vundet i lotteriet. Nu skal der hæges om dem på bedste vis, så jeg krydser fingrene :-)
  Heldigvis blomstre de som regelt før stedets "gartnere" går for meget i gang med nedbarberingen af hækken. (Gartner er vist lidt for fint et udtryk til de folk!)

  Spændende bliver det i hvert fald.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet