Vi arbejder på sagen

Flere af jer har ønsket minidrivhuse i Bilka, og vi arbejder på sagen.

 

0600082_cd_hp 0097_drivhuse

 

Her ser I forskellige modeller, og vi er ved at afsøge markedet for, hvad der findes af færdige produkter.

 

0508626_cd

 

Måske udvikler vi dem selv. Og i den sammenhæng vil jeg spørge, om I synes, at de skal være rustne eller evt. galvaniserede.

 

0501044_cd

 

NB. Jeg har lavet en video i dag, men har haft problemer med at få den publiceret. Så den må I have til gode.

58 kommentarer:

 1. Waou hvor er de skønne:) jeg kan best li' den hvid med rust. Anne Gine

  SvarSlet
 2. Og jeg er helt klart mest til den galvaniserede :)
  Hav en dejlig aften - hilsen Trine

  SvarSlet
 3. Det store hvide med rust er det flotteste, men det grønne er heller ikke tosset.
  Skønt med alle de flotte ting (fuglehus, Dalby stativer, reoler, rosenbuer mv.), lige min smage. Glæder mig helt til at komme i Bilka næste år og det gør jeg ellers normalt ikke.
  Bliv bare ved. Jeg begynder at sparre op allerede nu.
  mvh Lotte

  SvarSlet
 4. Det lyder som et rigtig spændende projekt. Personligt er jeg til der rustne look. Glæder mig til at se hvad i finder på :o)

  SvarSlet
 5. Dem vil jeg glæde mig. De er skønne :-)
  Kan bedst lide de hvide med rust.
  Esther

  SvarSlet
 6. Jamen hvor er det fantastisk med alle de lækre ting, der er på vej. Jeg har længe ønsket mig et sådant
  drivhus og er meget forelsket i det hvide med rust.
  Hvor er jeg glad for at jeg fandt din blog, Claus, der er vildt spændende at følge med i.
  VH Lisbeth fra Silkeborg.

  SvarSlet
 7. Masser af rust til mig - tak! ;o)

  SvarSlet
 8. Jeg ønsker mig også sådan et minidrivhus, men det skal være dejligt og derfor køber jeg ikke dem jeg ofte finder både det ene og det andet sted. Drivhusene på det øverste sæt billeder ville helt klart kunne friste.

  Normalt er jeg ikke rigtigt til "færdig rust" eller anden færdig patina. Jeg elsker ting der har fået patina naturligt men ville nok ikke købe et færdigt rustet drivhus. På den anden side er galvaniserede ting nogen gange lidt triste. Måske ville jeg nok foretrække et hvidmalet der så efterhånden kunne få lov at ruste sig smukt i min egen have.

  SvarSlet
 9. Den hvide tak.... Bliver altså flået, Claus. Med alle de ting, der allerede står på min indkøbsliste fra Bilka.

  Har forresten tænkt på at jeg en gang så sådan et færdiglavet natur-hegn af afbarkede hasselkæppe samlet med metaltråd. Det kunne købes i metermål. Husker desværre bare ikke hvor det var. Men ville helt klart være aftager af det. Har nemlig havehøns. Og det er ikke helt foreneligt med en blomsterelsker som mig. :)

  SvarSlet
 10. Kære Marianne - det hedder et kastanjehegn, og det kommer også. Har netop fotograferet det i dag.

  SvarSlet
 11. Uha man er væk en uge og så er der overskrifter som Kaos og Ønskelister!
  Er det for sent at ønske noget til Bilka? Så vil jeg ønske Ben og Blodmel. Slæber Benmel hjem fra Sverige til mine "bolcher". Og så nogle flere spændende Iris til plantelisten. Tak Santa Claus ;)
  Har du overvejet at udgive dine haveprogrammer på dvd box? Det ville være en dejlig Julegave!
  Knus

  SvarSlet
 12. Hej Claus.
  Tak for de ny postkort. Det er helt perfekt.
  Kærlig hilsen
  Inge-Lise

  SvarSlet
 13. Jeg er helt klart til det rustne look - det passer så godt til mig ;)

  SvarSlet
 14. Kære Cendie - jeg bringer dine ønsker videre. der er ingen planer om DVD, men det kommer måske på et tidspunkt.

  SvarSlet
 15. Jeg vil ligesom mange andre fortrække det rustne look. Efter en hård dag i haven med efterårsgravning, kan jeg allerede nu se frem til forårets komme. Glæder mig til Bilkas mange nye, spændende ting til haven
  Kærligst Egtved-Pigen

  SvarSlet
 16. Kære Claus

  Kan næsten ikke vente på de dejlige "sager" du har præsenteret i dine sidste indlæg. Lige et lille fif eller ønske. Har for år tilbage købt verdens bedste havehandsker hos Haveselskabets shop (men den eksistere jo desværre ikke mere) nemlig de engelske "Gold Leaf - Tough Touch garden gloves", de er bare så fine. Bedste Hilsner Fru Krull

  SvarSlet
 17. Hej Claus,de er jo super flotte.:-)

  Jeg elsker de hvide med rustlook..passer bedst her på landet..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 18. cher Claus
  j'aime ces petit serres! J'ai deja achété le modele N° 2 en Italie et je pense que galvanise est une tres bonne idee!
  simonetta

  SvarSlet
 19. Galvaniseret!
  Og det fine fuglehus i indlægget længere nede er også så fint. Jo der bliver nok at bruge penge på:)

  SvarSlet
 20. Jeg er både til det rustne og det grønne :-)
  Jeg har personligt oplevet et trist eksempar hvor "glasser" var plexiglas :-/ øv - det var også grimt lavet!
  K. Gro

  SvarSlet
 21. Kære Claus. Altså sikken en masse skønne ting. Der er helt sikkert dejlige sager der skal med mor hjem :) Det bliver dyrt, men skønt. Jeg er både til det grønne og rust. Mange løvfaldshilsner herfra og tak for de skønne ting du finder til os. Lise Lotte

  SvarSlet
 22. Jeg er bestemt til det galvaniserede look, så ....

  SvarSlet
 23. Kære Claus Julemand Dalby :-) Jeg har også længe kigget efter de smukke drivhuse, men de hvide med rust passer ikke ind i min nye have sammen med mit næsten nye hus, så jeg er helt vildt begejstret for dem på det første og det sidste billede. De er mere "stilfærdige" og det synes jeg ville være meget smukt i mit gule-hvide og grønne bed, som mærkeligt nok hele tiden skal udvides!

  Mange hilsener fra Karin på Fyn

  SvarSlet
 24. Kære Claus.
  Glæder mig meget til spejlbassinet og de andre fine ting. Glæder mig især over at de bliver en fast bestanddel af Bilka´s sortiment, og ikke kun for en uge eller en måned. - Rust og patina er smukt, især den hvide med rusten, men galvaniseret holder og forlænger dermed glæden, ligesom fuglefoder-brædtet. I starten ser det frygteligt nyt ud, men dét får også en smuk patina med årene. Måske ét af hvert ...! Zinkaltankasser behøver ikke ´nøjes´ med at pynte under vinduerne, de kan placeres andre steder og i andre sammenhæng, på en lidt kedelig havemur fx. og udgøre en slags ´hanging garden`, netop fordi de er så rummelige. Beslag kunne man nok få lavet dertil.
  Engblomsten´s idé om Primula-Auricula theatre er super. Småforelskede mig i dine, og ledte straks på nettet efter dem. Tabte dog pusten, da de jeg fandt i England, kostede mellem 400 og 500 ... £ altså! Håber du kan trylle frem, en lidt ´blidere´ pris.
  Kærlige hilsener,
  Iris.

  ...mine kommentarer kommer fra hjertet. God havedag.

  SvarSlet
 25. Kære Claus
  Ih........ hvor lyder det altså godt, at vi kan købe alle disse skønne ting i Bilka til foråret. Jeg glæder mig virkelig, og du må sørge for at der bliver varer nok. Der bliver virkelig rift om dem, er jeg sikker på.
  Jeg vil helst have drivhuset i rust. Husker du også, at vi meget gerne vil have jernstativer til vores slyngplanter, clematis osv. Det er også skønt, at vi kan købe zinkbakker, dem har jeg simpelthen ikke kunnet finde nogle steder. Jeg håber også, du vil fortælle lidt i god tid, når varerne er i Bilka, jeg får ingen reklamer.
  Mange hilsner

  Mette Marie

  SvarSlet
 26. Jeg er også mest til de rustne.... de er altid smukke og meget klassiske i deres udtryk :-) Efter min mening.....
  Hvor bliver det skønt.... heldigvis har jeg kun 7 min til Bilka... det er snarre et spørgsmål om mit Dankort vil MED mig derud :-)

  SvarSlet
 27. Foretrækker den smukke mørkegrønne der er vist. Ellers ren rust eller galv.
  Eller måske den marehalmsgrønne du viste i anden sammenhæng...
  Ingen hvid med rust her, tak, enten gennemfarvet eller ikke.
  Tak at du gør dit, til at gode produkter bliver til at komme i nærheden af for menigmand (- og kvinde) :)
  De bedste have hilsener fra Majbritt

  SvarSlet
 28. Kære Claus. Det er da helt vidunderligt, at du bare spørger om, hvad vi ønsker og så får du fat i tingene eller endda lavet! Ja, jeg er vildt imponeret over din entusiasme og inspiration du spreder her i blogland. Personligt ville jeg foretrække det hvide drivhus, som er mere klassisk og smukt. Kan godt se, hvad der mere skal stå på ønskesedlen, og så må jeg hellere spare op med alt det der skal købes ind i Bilka. Der bliver jo trængsel på motorvejen, smiler, med alle dem der kommer med trailere fulde af lækre sager fra Claus Dalby.
  Efterårshilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 29. Kære Claus,¨

  dine seneste Bilkabasker-indlæg, får mig næsten til at føle mig som en lille pige igen. En lille pige, der sidder på skødet af Santa Claus - og Santa Claus spørger: "Hvad ønsker du dig så til haven til jul (forår), lille ven?"

  Mit svar ville have været: " Små victorianske drivhuse!" Yeeeeeha, hvor er det dejligt, at du/I er lydhøre overfor vore ønsker:o) Jeg tror ,det er den eneste vej "frem". Jeg hylder princippet: "Skønhed til alle!".

  Jeg synes de hvide er langt de smukkeste og rusten skal nok komme helt af sigselv. Den naturlige patina er den kønneste. Og skal jeg være yderligere ubeskeden så gerne i 2 - 3 forskellige størrelser.

  Lige et lille tilbagemeldende pip til Nette: Ja, små lækre havehuse, pavillioner, drivhuse etc til haven ville bestemt ikke være at kimse af. Lysthuse a la hollandske Riets, små hvide victoriansk-inspirerede trædrivhuse med spir og krummelurer etc etc etc. Sikke et smukt alternativ, der kunne skabes til byggemarkedernes brændeskure og drivskure. Har selv et driv"skur"!!! Skønhed og æstetik må meget gerne sættes i masseproduktion, og blive hvermands eje - det har jeg det aldeles fint med.

  Tror du, vi strammer den lige tovlig meget nu, kære Nette?:o) "Når Santa Claus rækker os en lillefinger".........etc:o)

  Ønsker alle en rigtig dejlig uge.

  De kærligste hilsner fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 30. kære Claus

  Viktoriansk drivhus med rust er en selvmodsigelse. Det skal være gennemlakeret (grøn, hvid eller sort)for det klassiske look eller galvaniseret for et moderne udtryk. Og så skal det iøvrigt ikke være for lavt, for planter fylder som bekendt.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 31. De drivhuse du viser, findes allerede i handelen men det ville være fint med et galvaniseret drivhus a`la`dit fuglefoderhus -til os der ikke er til det victorianske!
  Kh Hanne

  SvarSlet
 32. hej Claus,
  helt klart det grønne - hvor er det fint :D

  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 33. Hej Claus
  Det grå/grønne på det allerførste billede er lige det jeg går efter.
  Rust ser pænest ud når man selv får det lidt efterhånden.
  Tislutter mig Iris der efterlyser aurikkel-teatret.
  Der blir trængsel i Bilka i foråret..
  Mette

  SvarSlet
 34. Kære Claus,
  Er nu alligevel glad for, at Bilka ligger så langt væk.
  Tror, banken ville spærre mit dankort, hvis jeg gjorde en Bilka-udflugt!
  Synes egentlig, at det er svært at vælge, hvilken form for minidrivhus, der skal sættes i produktion/importeres. Kommer jo lidt an på, hvor det skal anvendes, ik'?
  Er det til vindueskarmen, er det til urtehaven, skal det fungere som udelukkende dekoration eller skal det fungere som en slags drivbænk.
  Som en skriver i et indlæg, det skal jo nok have en vis højde, da planter har en tendens til at vokse!!
  Det nederste billede viser et fint lille udedrivhus - så vidt jeg kan se et af minidrivhusene i Anne Just's have - eller?

  Det primære må nok være KVALITET. Juks kan vi alle finde rundt omkring.
  Det springende punkt er så - kan man få kvalitet til en billig penge. Hm - jeg spørger bare!
  Ved dog godt, at ting lavet i vore dage ikke er lavet for at holde i evigheder!

  Det ender da med, at du også om føje tid modtager en pris for produktudvikling eller sågar en designerpris udi havetilbehør!

  Må beundre din ildhu for at gøre Danmarks haver smukke.

  En våd men kærlig gråvejrshilsen fra det sjællandske.
  Karen O.

  SvarSlet
 35. Kære Mette - fin idé til priklepind. Tak.

  Cirkelhakken er et rigtig godt værktøj. Jeg nævner det!

  SvarSlet
 36. Må knibe mig i armen, -
  kan næsten ikke tro det!
  At flere og flere af "dine" produkter
  bliver mulige at erhverve sig. Kvalitet og æstetik side om side,
  det er lækkerhed.
  Stor hilsen

  SvarSlet
 37. p.s.
  Kære Claus - endnu en grund til at sige tillykke.
  Du har rundet 1000 faste læsere!
  Superflot!
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 38. Er mest til den stort hvide med rust, det ser super godt ud.

  SvarSlet
 39. Hej Claus

  Håber ikke dette lyder alt for gentagende, jeg har droppet at læse mig igennem de mange svar der er gået forud.
  Vil blot give min personlige smag og mening til kende: Både de hvide og mørkegrønne er smukke. Klart en favorit - er nok allermest til det hvide fordi det giver et nostalgisk udtryk og fremhæver selve drivhuset meget smukt.
  Absolut ingen rust, det kommer jo nok af sig selv (!)
  Jeg køber aldrig noget der med vilje er gjort rustent eller skal se ud som patina, det virker alt for tilstræbt og wanna-be til mig.

  Men hvor er det dejligt at høre at der bliver arbejdet for sagen :-)

  Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 40. Kære Claus og alle i andre.. København mandag kl 14 45. Regn Regn Regn..Det er godt at man har et godt tag over hovedet. Jeg har lige lavet en kop the og tændt lidt starinlys..og er nu i Clausdrømmeland..Jeg vil lige sige at jeg holder med Cendie , jeg ønsker meg rigtig meget "havedrømme på DVD, tænk engang hvor en fin gave ide det ville være ,og en oplagt pause til hjemmehygge til vintereren, det gode ved de programmer er at man kan se dem igen og igen..Så Cendie og jeg opfodere alle til at ønske sig Havedrømme på DVD er.." helst også med fra klip" bib . bib. bib. hi hi..Hvis det er for meget at forlange ( HVAD DET IKKE ER..)kunne du jo lave lydbånd . Du har jo aldrig problemer med at tale.. altid meget rat at høre din dejlige stemme, jeg lærere altid en masse når du fortæller, og det er altid fuld af humor.. Jo Claus vi ønsker os Have drømme på DVD er.. Flotte billeder af mini drivhusene, og når man ikke kan få sig et stort kan man vel få et lille . Jeg syntes rigtig godt om de hvide, og de skal nok få patina... Det lover Tante Grøn og jeg.. Vi lover i virkeligheden dig også meget andet Claus. For vi elsker dig, og kan aldrig sige dig tak nok. Nu skal jeg videre på bloggen i Clausdrømmeland.. ønsker alle en rigtig god dag , og ber alle lige at tænke over det der med DVD er..smil..og kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 41. Det galvaniserede eller det grønne. det rustne bliver efter min meing for chappy-chic - det holder ikke i længden stilmæssigt. Så det klassiskee engelske look til os please.

  E

  SvarSlet
 42. Skønt , så er der ingen lagt op til den "kaosforargede" :-))
  Rusten og rustikt til mine 5.500kvm.naturhave. Men derfor nyder jeg i fulde drag din side, den er et must hver dag!! Stadig imponeret af dit MEGA arbejde med have, hjemmeside, indkøb,rejser og bøger! Hvordan overkommer du alt dette, det er den opskrift jeg som er en gammelpige (65 år) gerne vil have!! Her er så meget der skal beskæres og klippes ned samt fældes. For ikke at tale om alt det der gik ud i frosten, hvor der nu er tid til nyplantning og revurdering af modstandsdygtighed så vi gen kan få lidt læ her på åben mark!
  Derfor er det skønt at drømme til dine dejlige indlæg. TAK fra Beth

  SvarSlet
 43. Hej Mester.
  Hvide eller creme med rust (patina) så afgjort, magen til det øverste.
  Holder med Paw og Cendie, selvfølgelig skal vi da også have en Dvd box, med alle dine DRØMME...... :-)

  Efterårshilsner Bettina

  SvarSlet
 44. Kære Karen - ja, 1000 medlemmer i vores lille 'klub'. Det er da flot!

  SvarSlet
 45. Det galvaniserede eller det grønne !
  Sjovt så attraktiv Bilka lige pludselig bliver....

  Hilsen Helle W.J

  SvarSlet
 46. Kære Claus.

  Jeg er til rust.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 47. HØRT HØRT Paw, Cendie m.fl!!:o) Jeg er bestemt også liebhaver til Claus Dalby dvd`er. Men det skal være den rene vare...altså ren Dalby-dope:o) Tænk at kunne sidde midt i en snestorm eller isvinter og varme sig ved Claus` brændende blomsterpassion og suge al den livgivende nektar til sig. Det kunne varme nogle vinterforfrosne havehjerter noget så gevaldigt.

  Godnunatogsovnurigtiggodtzzzzzzzz

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 48. Heldige dere dansker som har Claus Dalby og Bilka! Min neste Ferie går til Danmark for å handle:)

  SvarSlet
 49. Kære Claus
  Gad vide om man må komme med endnu et ønske? Du har nogle firkantede borde i haven, jernstativer der lige passer til en almindelig haveflise. I forskellige højder. Det ville være rigtig dejligt, hvis vi kunne få lov at købe sådanne, da de er så enkle og praktiske. Og det er en rigtig god idé med haveflisen.
  Endnu en gang tusind tak fordi du deler ud af alle dine superskønne idéer og lader os få lov til at købe det til rimelige penge. Det vil jeg bare glæde mig til.
  Rigtig god dag.
  Mange hilsner

  Mette Marie

  SvarSlet
 50. Jeg er enig med tante Grøn - ikke for meget af det pjat DR lavede med at skifte rundt hele tiden, lad os få en fortsat tale hvert sted på DVD-en
  Mette

  SvarSlet
 51. Hvis det endnu ikke er for sent at ønske: Så ønsker jeg kobberringe til snegletiltrækkende planter. Jeg har et sæt til mine dahliaer og pupursolhat, og jeg synes de hjælper, jeg ville gerne have nogle flere, men kan ikke finde dem i Danmark mere (købte mine via Haveselskabet). Har fundet dem i England, men de ville ikke sende dem til DAnmark Øv
  med venlig hilsen
  Jytte

  SvarSlet
 52. Hej Claus D., i sandhed en rigtig julemand!
  Jeg er allerede begyndt at spare sammen til næste års indkøb, der er mange skønne ting, nogle af dem vidste jeg end ikke, at jeg absolut havde brug for!
  Ang. de små drivhuse, så er de dejligste for mig de grønne og de rustne. Størrelsen er også vigtig - jeg mangler altid et lidt højt hus til at beskytte planterne , der vokser hurtigt. Måske dit sidste foto er et sådant hus.
  Mvh
  Hanne P.

  SvarSlet
 53. Hej Claus

  Åh hvor dejligt med de små drivhuse, men kan man ikke ønske sig begge to i sortimentet :-), som flere skriver syntes jeg at de er til forskelligt brug, netop pga. højdeforskellen.

  Jeg er allerede ved at skrive ønskeseddel til min fødselsdag i april - Dalby produkter fra Bilka og intet andet. Er det ikke kommet i butikken, så er det gavekort til Bilka have center. Uhm et forår vi går i møde med lækre produkter.

  Hilsen Anne B.

  SvarSlet
 54. Hej Claus

  de to øverste er de flotteste modeller uanset om de er galvaniserede eller hvide med rust... eller helt rustne

  dejligt at være tilbage og surfe lidt

  Susanne ,Nivå

  SvarSlet
 55. Jeg er nok en af de eneste, der IKKE bryder mig om grøn i haven.. Altså udover det naturligt grønne, som der jo er så meget af i forvejen! ;-) Men hvid og galvaniseret er rigtig flot. Og glem ikke sort, så fremstår det støbejernsagtigt og gammelt, hvilket jeg rigtig godt kan lide..

  SvarSlet
 56. jeg klapper i mine hænder over dit tiltag Claus....så fornemt godt, tror planterne vil kunne li! det.Så der bliver rift om stativerne på SØNDAG...tak for god info.
  hav en dejlig dag...og pøjpøj med skriveriet ;-)

  SvarSlet