Video d. 1. oktober 2011

 

Weekendens første video. Værs’go!

12 kommentarer:

 1. Hej Claus..(eller andre ..)
  Jeg ved godt, at du er travlt optaget af dine skriverier m.v. men jeg ville blive meget glad, hvis du kunne afse tid til at besvare det her. Jeg er nemlig blevet lidt forvirret, og skal lige have det skåret ud i pap: - siger du, at du klipper dine stauder ned her om efteråret?? Jeg synes jo altid at have lært at man ikke skulle klippe dem ned før om foråret, fordi de beskytter planten i frostvejr..?? Jeg har f.eks. en del silkepæoner, som jeg egentlig godt kunne tænke mig at klippe ned nu, men har altid undladt det, fordi jeg troede det var bedst...??? Og iøvrigt tusind tak for en vildt inspirerende og spændende blog..
  Hilsen Susan Schriver

  SvarSlet
 2. kære Susan - ja, jeg klipper ned nu. Men du kan jo gøre, som du vil. Mange venter med dette ...

  SvarSlet
 3. Tak for endnu et dejligt video-kig. Bare det var mig, der lige havde fået gjort rent i haven :-)

  Mht. nedklipning plejer jeg at vente. Jeg er afgjort ikke nogen ekspert, ejheller har jeg den helt store erfaring, men i år har jeg bemærket at flere stauder og et par pæoner ser ud til at have fået lidt svamp af det meget fugtige vejr, vi har haft hele sommeren. Selvom jeg spøjter mine roser i maj måned, har også de fået lidt af diverse sygdomme i år. Derfor er logikken vel at ændre vaner og komme ud med saksen dette efterår, så dårligdommene ikke ligger og hygger sig i bladene og smitter planterne næste år. Håber jeg når det hele.

  Håber sandelig også at du når det hele, og at det går godt med skriveriet, for jeg glæder mig meget til Hemmelige Haver.

  SvarSlet
 4. Kære Claus,

  tusind tak for dejlig weekendvideo. Man kan jo ligefrem gå og glæde sig til "Dalby-dogme-dag" hele ugen:o)

  I ser ud til at være rigtig godt med dette efterår. At være på forkant, er godt for ens mentale velbefindende:o)

  Jeg klipper også ned hvert efterår. Jeg hører ikke til dem, der finder den store prydværdi i vintervisne planter, heller ikke selv om de har fået en gang glasur i form af sne eller rimfrost. Jeg nyder tværtimod tanken om, at alt det hårde nedklipningsarbejde ER overstået, og at scenen står klar til de første vintergækker og alle de efterfølgende løg-darlings gør deres entre. Jeg elsker at disse kærkomne forårsbebudere får scenen helt for sig selv, så de kan få al den fokus de fortjener. Det er ikke min erfaring, at planterne bliver mere vinter-sårbare af at blive klippet ned.

  Her til morgen fik jeg endnu et bevis på, at havefolk ER noget særligt:o) Nede ved indkørslen stod den flotteste zink-vandkande, fyldt med lækre narcisløg. Blandt løgene lå en seddel, hvorpå der stod: "Hav en rigtig dejlig solskinsdag i haven!" Sikke en pragtfuld overraskelse at vågne op til:o) Jeg tror, jeg har gættet, hvem den søde og generøse giver er:o) Hvor bliver man glad over sådan en venlighed og betænksomhed:o)

  Håber muserne stadig flyver om ørene på dig Claus, så skriveriet går som en leg. Og husk: KUN ET GENI BEHERSKER KAOS!!!

  De kærligste løvfaldssommerhilsner til alle fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 5. Hej Claus, jeg kan se du har rigtig mange løg der skal i jorden. Bliver de løg også lagt i lag oven på hinanden? Jeg syntes selv det kan være lidt svært at få plads til allium, tulipaner og korkos imellem alle stauder.
  Rigtig god søndag :-)
  K. Gro

  SvarSlet
 6. Kære Tante Grøn - angående nedklipning kan jeg kun sige, at jeg gør dine ord til mine. Tak for den smukke formulering. Og sikke en sød tanke med narcisløgene. Der skal ikke så meget til at glædes/glæde andre.

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Dejlig video, nu er jeg ikke i tvivl om hvor langt ned mine stauder skal klippes ned.
  Med hensyn til det såkaldte "kaos"
  Bliv ved med det.Hvis man kører efter devisen vi plejer!!!så dør man,der skal fornyelse til og det skal jeg love for du skaber til fulde RIGTIG MANGE TAK FOR DET.
  NÅ er på vej i haven 400 løg venter på at komme i jorden.
  Rigtig dejlig have dag til alle.

  KH: Margrethe

  SvarSlet
 8. Hej Claus
  Tak for endnu en video hvor du jo mere med ord en billeder formår at friste svage sjæle - man ser jo allerede for sig, hvordan kejserkrone og tusindvis af tulipaner står på spring!
  Selv venter jeg nu med at klippe ned til om foråret, på dette tidspunkt af året længes jeg nemlig sådan efter "at gøre noget" i haven.
  Planteskolen er for mit vedkommende nærmest opgivet i forhold til spændende ting og sager, dog går jeg alligevel en tur, for at kigge og snubler måske over noget af særlig interesse. Derimod er internettet helt oplagt, når bestemte sager skal støves op, ofte sager set her på bloggen eller i bøger. Ja, det må da være enhver planteskoleejers drøm, at så mange haveejere kigger her forbi og inspireres til at spendere penge på haven?
  Til sidst en lille opklaring omkring TANTE GRØN, jeg mener du engang har skrevet, at TANTE GRØNs rigtige navn er Jytte, men nu kan jeg se, at TANTE GRØN hedder Karin? Er der her tale om samme tante? Har TANTEN en tante? Eller har Jytte været til numerolog?
  Tja... bare du har billeder med fra "den gamle tantes" have i "Hemmelige haver" går det nok!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 9. Kære Pia - ja 'tantens' rigtige navn er Jytte, og I kommer til at møde hende 'sådan for alvor' i Hemmelige haver. Hvor har du det med Karin fra? Er det mig, der har bidraget til forvirringen? Måske! Jeg er altid sådan lidt småforvirret.

  SvarSlet
 10. Hej Claus og to tanter?
  under indlægget "Claus Dalby skaber kaos" skriver Karin Grøn "hilsen Tante Grøn" under sit indlæg, og da man efterhånden synes, at man kender TANTE GRØN lidt fra bloggen, blev jeg nysgerrig efter at få opklaret dette lille mystrerium. Hvem er hvilken tante?
  Så denne gang Claus er det altså ikke dig, som sådan går og skaber kaos, men et par tanter!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 11. Kære Pia - ja, den havde jeg ikke lige fanget. Det går nogle gange lidt hurtigt. Der er kun een Tante Grøn, ligeså vel, som der kun er een Dronning. Det skal jeg nok hjælpe til at præcisere.

  SvarSlet
 12. Ja, lidt kongelig har man jo lov at være... og TANTE GRØN er bestemt en blog-indlægs-dronning!
  Tak for opklaringen ;O)
  Hilsen Pia

  SvarSlet