Video d. 29. oktober 2011

Efterårsstemning!

9 kommentarer:

 1. Kære Claus
  Dejlig video fra drivhuset og teltet, godt du ikke blæste ud af drivhuset, med den helikopter du har fået der.
  Med ham Preben tror jeg, at du har gjort et godt kup, med den ordenssans, som den mand behersker, er han guld værd.
  Håber du får plantet alle de fine digitalis småplanter, som du har stående.
  Det virker som om I er er rigtigt godt med i år, både med oprydningsarbejde, plantning og hvad der er ellers er af arbejde der skal gøres inden kong Vinter sætter ind.
  Jeg kan godt forstå, at du er en glad mand nu hvor du har fået afleveret "hemmelige haver" til trykkeriet, men jeg glæder mig rigtig meget til den udkommer, den vel blive studeret ligeså meget som de andre bøger du har skrevet, det er jeg et hundrede procent sikker på.
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 2. YES! Tak kære Claus! Selvfølgelig skal jeg da ud og have fingre i stilladset, som står hengemt og uvirksomt det næste halve år alligevel. Eller er det Preben, jeg skal takke? ;)

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Du skal have mange tak for dine indlæg af både skrevet og visuelt art. Det sparker mig i den grad ud af den komfortabel sofa i havestuen med brændeovnsild, så også jeg måske kan nå at blive færdig i haven inden vinteren. Jeg nyder i år at være rask og rørig (og at kunne trække vejret selv), lagde mig sidste år liiige 2 måneder fra uge 42, så alle de bestilte roser fra Rosenposten måtte min mand nødnedgrave, til jorden tøede op igen i foråret og alle hortensiaerne, der skulle flyttes, også måtte vente. Nu glæder jeg mig over det store røverkøb, jeg nyligt gjorde på løgkasser med dit kontrafej på fra Bilka, og de skal i jorden denne weekend. Men bortset fra en enkelt bekendt, der er ude med motorsaven, er jeg vist den eneste, jeg kender, der er ude og rode i jorden. Når folk undrende spørger, hvordan jeg stadig kan binde blomsterbuketter fra haven, må jeg jo blot sige, at haven er lagt an på at kunne binde buketter fra april til november og at det blot drejer sig om at have planter nok i haven. Til gengæld lever den resterende smule græs en kummerlig tilværelse. Jeg må nok snart til at omtænke græsstierne til et andet underlag.
  Mange hilsner, Annette Halling

  SvarSlet
 4. Vilka enorma mängder av plantor du har, underbart!
  Enormt vackert staket klädd av klätterväxter i höstens färger.
  Underbara växthus, jag är full av beundran.
  Tack för att jag fick följa med på trädgårdsrundan.
  Önskar dig en trevlig helg!

  SvarSlet
 5. Kære Claus. Tusind tak for forrige indlæg der rørte mit grønne hjerte. Det slog mig at flere gav udtryk for, at de i deres omgangskreds er ganske ene om at være glade for deres have, planterne og hele det grønne blomstrende liv derude. Jeg har også ofte savnet have "kolleger" at dele erfaringer, tips og gode ideer med. Måske kunne vi her på bloggen lave en liste med navne og postnumre så vi lettere kunne finde hinanden i vores lokalområde ? Kunne det tænkes at haveglæden også ad den vej kunne spredes til flere? venlig hilsen Lise i 8270 Højbjerg

  SvarSlet
 6. Hej Claus.

  Lige hjemkommet fra maleferie i Sydfrankrig med sol og sommer (14 dage)skal man da nærmest sparkes igang, men da jeg kun har rykket de aller sarteste planter ind, inden jeg rejste, må jeg nok hellere komme igang - så er det jo altid en hjælp at høre din energiske stemme med gode råd og vejledning.

  Hilsen Jette Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 7. Kære Lise - supergod idé. Måske skulle man ligefrem lave et datingfirma - blomsterdating.dk?

  Nej, jeg synes, at du har fat i noget af det rigtige. Brug endelig bloggen her som 'kontaktannonce'. Skriv lidt om jeres have, særlige interesser etc., nævn jeres postnummer og en mailadresse, som I kan træffes på. Håber, at der bliver gang i skriverierne.

  SvarSlet
 8. Kære Claus,

  ....nu med egen helikopter og muligvis snart også et blomsterdatings-bureau:o) Tusind tak for dejlig og livsbekræftende video.

  Hvor skønt at se noget slow-gardening, apropos dit forrige "Opråbs"-indlæg. Tålmodighed og langsommelighed er ikke værdsatte dyder i dagens fortravlede samfund.

  Hvis man så den generelle og mest fremherskende danske havekultur lidt ovenfra i fugleperspektiv, ville man se et temmeligt ensartet goldt og dødt havelandskab præget af sten, grus, granit, græsplæner, trampoliner, Weber-grills, hoveddørs-udsmykning i form af krukker med årstidens vækster, lanterner og andet nips. Jeg har sågar set, at flere kirker er blevet udstyret med en krukke på hver side af indgangsdøren eller lågen. Så indgangs-kukkefænomenet har virkelig sat sig fast i den danske bevidsthed.

  Jeg tror, at manglen på haveinteresse om efteråret delvis skyldes, at vi hardcore nørder jo ER i stærkt mindretal.(Jeg kender folk, hvis motto er "Kun en tåbe frygter ikke haven") Jeg fornemmer også, at med det fortravlede, hektiske og stressede liv folk lever idag, så er der simpelthen hverken tid eller overskud til at dyrke slowgardening. Heller ikke selv om de ønsker det, og f.eks har investeret i alle Claus Dalby bøger, for at synke ned i det æstetiske blomsterunivers, som de selv drømmer om. Bl.a derfor er de føromtalte krukker ved hoveddøren blevet næsten obligatoriske og meget populære. Det er overskueligt, det er ikke tidskrævende og man kan se resultatet med det samme i form af vækster i blomst og noget stedsegrønt omviklet med en lyskæde i julemåneden.

  Haveudsendelser med urealistiske "have-på-en-dag" koncepter har bestemt ikke gjort noget godt for havesagen. Idag kan man f.eks også købe hortensia og dahlia i fuld blomst om foråret og det er med til at udvande og udviske sæsonerne og blomsternes naturlige cyklus og formåen - så ikke-have-nørder får helt urealistiske forventninger.

  Det er kun os nørder, der finder fornøjelse ved at gå ude i klamt og koldt vejr og blive beskidte og forkølede. For mange slutter havesæsonen meget tidligt. Ikke- havetosser drager et lettelsens suk, når græsplænen er slået for sidste gang og havemøblerne er sat ind = Endelig pause fra alt bøvlet....= frigivelse af kostbar tid. På nuværende tidspunkt er der jo allerede gået totalt juleged i den.

  Os havenørder har planteskolerne, havecentrene og netbutikkerne jo allerede godt fat i. Vi er konstant villige til at bruge penge på nye blomsteroplevelser. Men Hr og Fru Danmark er straks vanskeligere at kapre som evt. kunder. Jeg forestiller mig, at deres behov er mere udsmykningsorienteret...også om efteråret og vinteren. Smukke og smagfulde garden-accessories, færdiglavede æstetiske krukkebeplantninger, kvalitetsdekorationer, smukt udendørs julepynt lavet af naturlige materialer etc etc etc. Man må ikke undervurdere folks kvalitetssans og smag. Tror det er vigtigt at have Hr og Fru Danmarks hoveddørs udsmykningsområde for øje i salgsøjemed. Jeg tror ligeledes at det er vigtigt hele tiden at tænke 1 til 2 mdr frem i tiden. Folk er tilbøjelige til at hige efter plante- og blomsteroplevelser som først er på vej hos dem selv. Det er et mentalt behov. Jeg kunne f.eks ikke selv drømme om, at købe en krukke udsprungne tazetter, når jeg selv har dem i haven. Mit købebehov opstår p.g.a en inderlig og utålmodig længsel efter at se mine egne.

  Jeg er bestemt IKKE købmand, så det er blot nogle af mine fornemmelser og strøtanker, jeg har nedfældet her.

  Herligt med en god debat om et emne, vi så inderligt brænder for.

  Mange søndagshilsner fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 9. Kære Lise fra Højbjerg og alle I andre. Jeg vil bare informere jer om, at der på facebook er en gruppe,der hedder "plante bytte centralen". Her snakker vi om planter og bytter frø og planter med hinanden på kryds og tværs af landet.
  Mange hilsner Helle

  SvarSlet