Virkelig værd at vente på

Når mange af os lige nu kravler rundt i haven - eller har gjort det – for at lægge forårsløg og plante nyt, er der uden tvivl en del, som ikke har den samme dybe havepassion, der anser os for at være småtossede.

 

claus_20100417_101940 claus_20100415_135245

 

Men når man sidder og ser på billeder som disse, giver alt dette sensommer- og efterårsbøvl pludselig mening. Dette er snapshots fra april, og før vi ved at det, er det forår igen. Er det ikke herligt at tænke på?

 

claus_20100415_140222

 

Tænk en gang at disse små spæde vækster gemmer sig nede i jorden og lige nu er i gang med at forberede næste års blomstring. Det er ikke til at fatte.

 

claus_20100425_131949

 

Som I ved, har jeg mange yndlinge, og en af dem er den lille botaniske tulipan, Tulipa violacea, som hvert år glæder med sine intense farveklatter. Det er en af de første tulipaner, som folder sig ud.

20 kommentarer:

 1. Kære Claus
  Dejlige skønheder du har fundet her. Man glæder sig helt vildt til forårets komme, hvor det hele begynder at springe ud, men også til alle de herligheder der venter på os i Bilka.
  Men i dag skinner solen og her stinker af gylle i store mængde, så det kræver lidt mod til at gå ud og få plantet lidt af det som stå og venter.
  Men det er nok også godt at vinteren kommer, så vi kan nyde din nye bog, der er lige om hjørnet, hvor jeg glæder mig.
  Knus herfra det gyllelugtene midtfynske Pia

  p.s jeg prøver nu lige, om jeg ikke kan kommer ud. Så må det stå på afvaskning af tøj og krop, senere.

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Den omtalte du vist sidste forår, men desværre havde jeg glemt alt om den. Den ligner en "must-have", så nu er jeg nok nødt til at gå lidt på jagt. Yndig ser den ud, og en tidlig botanisk tulipan af en sådan kaliber, er ikke at gå af vejen for :-) Tak for påmindelsen.

  SvarSlet
 3. Åh jo, så sent som i går aftes måtte jeg høre for at jeg var lidt småtosset, da jeg stod i Bilka og hamstrede løg. Men altså! De er da tossede, dem der ikke kan se, at det jo er anstrengelserne værd!! Glæder mig allerede ;-)

  SvarSlet
 4. Kære Claus,
  Ja, det giver i allerhøjeste grad mening. Og hvert forår undres jeg over, hvorfor i alverden jeg ikke har lagt flere forårsløg end tilfældet viser sig at være.
  Men, men der kommer trods alt flere og flere i jorden for hvert år der går.
  Det er så livsbekræftende at gå havetur hver dag i foråret og se, hvordan det pibler op alle vegne.
  Men først skal vi igennem en vinters mørke og kulde - grrrrrr!! Kunne egentlig godt bruge en grøn vinter i år. Det svenske meteorologiske inst. har forudsagt en mild vinter, men lad os nu se.

  Man skal i øvrigt være lidt varsom med oprydning i haven i denne tid.
  Ville fjerne en del afklippede grene og blade, men pludselig kiggede en stor tudse olmt op på mig, idet jeg jo havde forstyrret den i dens nyinstallerede vinterbolig.
  Der var en, som hurtigst muligt fik lagt blade og smågrene tilbage med et "Sorry mate"!
  Vi skal jo alle være her!
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 5. Ja lidt til en side er vi jo også når vi til foråret kravler rundt og kradser i overfladen for at se om de er på vej. De botaniske tulipaner er simpelthen så søde - ikke alle mulige krøller og dimser der stritter til alle side - men rene og enkle det er lige mig:D

  SvarSlet
 6. Ja det er så rigtigt.... vi skal huske at det vi molser rundt med her i det kolde vejr, er det vi skal nyde i foråret.
  Jeg skal også ud og sætte løg :-)
  Og sikke en smuk morgen det var - en rigtig dejlig måde at starte dagen på.
  Forsøgte at fange det med kameraet....
  Mange hilsner og fortsat go
  weekend.... Susan
  http://mylovinggarden.blogspot.com/

  SvarSlet
 7. Hej Claus
  Jeg plejer normalt ikke at lægge løg, da jeg glemmer, hvor jeg har lagt dem og derfor river dem op igen, når jeg luger med "germansk grundighed". Men fra og med i år er stilen lagt om, således at løgene får en plads i min forårshave (udover de mange krukker). Har også lagt botaniske tulipaner men den hvide sort "Turkestanica". Glæder mig, til de pibler op af jorden om bare nogle få måneder
  Kærligst Egtved-Pigen

  SvarSlet
 8. Uha, jeg får forårskuller når jeg ser de billeder ;o) Jeg er også igang med at lægge løg, det værste er at jeg aldrig kan huske hvad jeg lagde sidste år og hvorhenne - og kommer de overhovedet igen!!?? Måske jeg også lige skulle checke mine forårsbilleder og se hvad der viser sig.

  SvarSlet
 9. Kære fru Friis - det var da en rigtig god idé!

  SvarSlet
 10. Til fru Friis og andre med hukommelsesbesvær kan jeg anbefale Claus' meget lækre og smukke havedagbog "Et Haveår" fyldt med skønne fotos. Her noterer jeg årstal og stikord, så jeg f.eks. kan hitte rede i, hvor mange af hvilke løg jeg lægger hvor.

  Af mine noter i bogen fremgår det f.eks., at jeg sidste år havde frost i haven første gang den 17. oktober. Så frosten kom altså nogle få dage tidligere i år. Mon det er et varsel om en hård vinter igen? Jeg kan også heri se, at jeg sidste år åbenbart lagde løg pø om pø hele oktober måned.

  SvarSlet
 11. Kære Claus og alle I andre løglæggere:o)

  Jeg er lige kommet ind efter en lang og solrig dag i haven. Jeg har hørt om ammehjerne og shoppehjerne, men nu har jeg opdaget, at der også findes et fænomen, der hedder "løghjerne". Det må absolut være det, jeg har lige nu. Er totalt tanketom, overiltet og det føles som om, at den lille planteskovl er er naturlig forlængelse af min højre hånd, som jeg er født med.

  Man skal virkelig være en nørd for at kunne finde gnisten til at lægge alle de løg. Og jeg er ret sikker på, at folk der er ikke deler vores passion, bekymrer sig lidt om vores mentale sundhed.

  Nogle kvinder lyver om deres alder. Jeg er mere tilbøjelig til at trække nogle hundrede løg fra det antal, jeg i virkeligheden lægger, så folk ikke får tics og kigger lidt skræmte på een, når de hører det rigtig antal løg.

  Jeg havde ellers svoret, at jeg ikke skulle lægge så meget som et enkelt lille vintergækløg iår, men så kom der lige et supergodt tilbud fra Bilka....upz...og såhar man jo slet ikke råd til at lade være med at købe nogle kasser med CD kollektionen.

  Det har været en meget meget smuk havdag idag. Der har været det mest fantastiske flimrelys, som jeg elsker. Utallige formationer med vildgæs på træk og ikke en vind, der rørte sig. Den eneste oplevelse jeg gerne ville have været foruden, var da en duehøg, som et uhyggeligt lyn fra en klar himmel, dukkede ned og slog kløerne i een af mine elskede duer og fløj bort med den. Det var et grumt og gruopvækkende syn.

  Tulipa violacea er en rigtig lille lækkermås. Jeg har den selv og den bliver efterfulgt af Burgundy som er een af mine yndlingstulipaner.

  Karen, jeg holder absolut med de svenske vejrprofeter. Håber vi kan komme ud og rode i jorden i lang lang tid endnu.

  Rigtig god løglægningsweekend til alle.

  De kærligste hilsner og tanker fra BULB BRAIN a.k.a AUNTIE SPRING-GREEN

  SvarSlet
 12. Dejlige billeder og dejligt at læse liv om personen Claus i Politiken i dag ;)
  Tænk jeg vidste da ikke at du havde gået på Ålholm skole og været tryllekunstner i din ungdom ;)
  Fortsat god lørdag.

  SvarSlet
 13. PS: Claus, hvad mon den blå krokus du viser, hedder? Den er da for lækker. Den kunne jeg måske lægge nogle stykker af..............til næste år:o) Må vist hellere holde for iår, hvis ikke jeg skal ende som løginvalid.

  Pulitan-hilsner og nejtak til røvfugle fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 14. "Vi er ikke som de andre, vi er noget for os selv. På havestien, der vil vi vandre, til den dag, vi må sige farvel!"....tralalalala...:o)

  Tilegnet alle mine dejlige havetossede blogvenner og min blogkæreste Claus:o):o) :o) :o)

  Jeg sagde jo jeg havde "løghjerne"!!!

  Skøre hilsner fra TANTE G.

  SvarSlet
 15. Åhhhh, hvor jeg glæder mig til foråret. Jeg elsker tulipaner. Og krokus. Og allium. Og perlehyancinter. Og iris. Og. Og. Kan slet, slet ikke få nok, selv om det på, visse tidspunkter, der ultimo september, kan se ret uoverskueligt ud, for hvor skal de dog være, alle de løg? Specielt med de hersens moderne CD-kasser. Så må undskyldingen f.eks. være "Jamen det er jo mest narcisser, dem har vi jo ikke så mange af". Lige nu er alt nede her (men jeg tør ikke love noget - endnu :)

  Søde Tante Grøn, min egen Zia Verde. Må jeg tillade mig at spørge, hvor du dog har fundet Burgundy? Jeg har ledt neglene til blods og grædt mig i søvn... Kan 'kun' finde en Burgundy Lace - det er ikke den jeg søger jo...

  Mange oktober-sol-hilsener
  Anne Mette K

  SvarSlet
 16. En anden god idé til os med løghjerner = svækket hukommelse, er at tage billeder i foråret af alle de steder, hvor der står blomstrende forårsløg - OG ikke mindst hvor der MANGLER at blive lagt forårsløg.
  Man er jo så vældig optimistisk og mener bestemt, at man kan huske, hvor man lagde hvad!!
  MEN DET KAN MAN IKKE!
  Så frem med kameraerne til foråret - til stor hjælp i efteråret.
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 17. Den er lige noteret til brug næste år , jeg prøver at hplde mit løfte om ikke at købe flere løg i år. Og jeg er lige kommet i tanke om at jeg ikke har købt nye krokus,uha uha
  Det er nu dejligt at høre at der er andre løg/havetossede end mig, der bruger mere end bugedet til løg mv. hihi
  Jeg har et par salemander der er flyttet ind i mit drivhus, så jeg skal passe på hver gang jeg flytter en kasse eller potte, besværligt men hyggeligt. De er så søde.
  forsat god weekend, det gode vejr forsætter lover de, hurra.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 18. Kære bella donna Cugina K:o) Jamen Mamma Mia, bella bambina....jeg kan da slet ikke holde ud, at tænke på, at du skal ligge og græde dig i søvn med sønderrevne, blodige negle, uden så meget som en enkelt Burgundy i haven! Så derfor gik jeg sporenstregs ind og forsøgte at google mig frem til din ulykkelige kærlighed. Men nej, primadonnaen ER, som du skriver, ikke til at opdrive i webshops i DK.


  Mine Burgundy købte jeg sidste år hos min lokale løg-pusher. Mine yndlingstulipaner er de liljeblomstrende.

  Håber virkelig, at der derude i cyberspace er en anden, der kan hjælpe dig, så du kan blive glad igen. Burgundy Lace er jo en hel anden sag - og vi køber ikke den med "Får man ikke den man elsker, må man elske den man får", vel?:o)

  Ciao <3

  God lørdag aften til alle fra æ Løgwoman ZIA VERDE/ TANTE GRØN

  SvarSlet
 19. Kære Tante Grøn og Claus selvf!
  Tak for begrebet løghjerne! Det er præcis det jeg lider af selvom jeg synes jeg er nok så omhyggelig. Har også prøvet at trække et par hundrede løg fra når folk spørger hvor mange jeg lagt. Nu har jeg opgivet for folk himler alligevel. Efter 5 år med løgmania griner folk og siger de kommer til Maj og ser. Som regel stopper de allerede ved havelågen med åben mund. En buket og nogle gange et par løg med hjem lukker munden effektivt på folk.
  Jeg lå og lugede i hækken da en hvæssen begyndte. UPS jeg havde snuppet taget på et pindsvinehus. Tilbage med det og som fredsofring lagde jeg æble og brombær foran hulen. Håber den bliver boende trods forstyrrelsen.
  Til gengæld er der jo også løg der skal ind - har haft mine amaryllisløg til opfedning i haven og nu skal de drives så de kan bidrage til julehyggen :) Mine smukke buskede julestjerner har også fået lov at overleve som grønne og nu skal de i mørkekammer så de kan blive flotte julerøde. Der er altid noget at gøre for en havealf :)

  SvarSlet
 20. Kære Claus

  Jeg håber du tilgiver, men jeg må lige sende lidt ro til mia zia preferita. Og du har så faktisk også en lille finger med i løsningen :)

  Kære Zia Verde

  Tak søde Zia. Nemlig nej, ingen steder at finde på det ganske, danske google net. Heller ikke hos min yndlingstulipan-mand i Holland. Men i UK og Tyskland, der vælter de sig til gengæld i de små skønhedsbomber, men så vil de skisme ikke sende til DK?? Hallo, altså. Så er det gemalen siger "Du MÅ finde dem, så tante ikke bekymrer sig - og du ved jo at Claus f.eks. ALDRIG ville ta' et nej for gode varer"....Nå ja, på den igen.

  Google, maile, google lidt mere, maile. Og bingo. En venlig man i Tyskland. Nu vil jeg jo gerne lige se dem i hænderne før jeg jubler hæmningsløst.

  Wuuuhuuu, indtil andet er bevist, så glææææææder jeg mig nu endnu mere til foråret 2012.

  Tak for "sparket", tante Grøn!

  Burgundy-wundy hilsener Anne Mette K

  SvarSlet