Åh, hvor vi venter ...

Gør vi ikke? Selv jeg på ingen måde lider af vinter depressivitet, gør det alligevel et eller andet ved mig at sidde og kigge på forårsbilleder.

 

claus20110411_123609

 

Billederne her er fra d. 14. april i år. Nuvel, der er længe til endnu, men er det ikke skønt at vide, at det kommer til at se sådan ud igen?

 

claus20110411_124005

 

 

Når jeg ser disse billeder, kan jeg både høre fuglenes sang og mærke den helt særlige stemning af forår. Åh, hvor vi venter ...

23 kommentarer:

 1. Ja, der er aaaalllt for længe til..

  Hilsen fra (næsten) ny på bloggen

  SvarSlet
 2. Det er næsten ikke til at forstå hvor hurtigt tiden er gået, siden det sidst var forår, hvor du tog disse billeder og vi spændt gik og kikkede efter første udspring af både træer, forårsløg og blomster i vores haver, tiden går så stærkt. Jeg har først modtaget mine tulipanløg nu så lige nu er mit fokus på at få dem i jorden, men jeg glæder mig virkelig til at se dem til foråret. Jeg har det dog fint med en vinterpause hvor jeg får bedre tid til at læse lækre havebøger:O)

  SvarSlet
 3. Hos mig blomstrer kejserbusken, lidt før tiden, jeg plejer at sige den skal blomstrer til nytår. Den hører med i nytårsdekorationen..
  Meen der ikke så længe til forår, jeg måtte nødgrave e sted i dag, og narcisserne havde fine spier lige under jordoverfladen. Så om et par måneder så eksploerer det igen. Men lad os nu lige nyde julen og vinterens ro, dvs læsning af diverse bøger, især dine hihi.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 4. Vi venter ja... på din nye bog. Det er det næste have-højdepunkt og jeg synes den ser overordentlig lovende ud. Du er en frister Claus ;)

  Jeg ved hvor meget hjerteblod, du lægger i dit arbejde, så det bliver godt at se, hvad du nu disker op med af lækkerier i øjenguf -delikatessen.

  Knus
  Eva

  SvarSlet
 5. Jeg længes sammen med dig Claus. Heldigvis er vi jo en del, der venter og længes. Så mon ikke vi kan stå vinteren igennem sammen...Mon ikke vi finder et par lyspunkter undervejs alligevel?

  kh Anne Mette

  SvarSlet
 6. Åh hvor har du ret... :)
  Jeg kan også bruge uendelig lang tid på at kigge forårsbilleder når savnet blir for stort :)
  Og så har jeg lige fundet mig julegaveønske nr. 1 - jeg elsker den lille snas vi har fået af din nye bog, så den må jeg bare eje :)

  Ha en dejlig aften...

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Du bor jo lige klods op ad en af Danmarks smukkeste skove, så glem nu ikkedismugyr at 'gribe dagen', som det hedder, og glæde dig over den fantastiske farvepragt både der og på din egen matrikel - eller har du klippet det hele ned for at få plads til at forberede foråret?
  Happy Autumn Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 8. Kære Jytte - ja, det meste af haven er 'pelset'. Men skoven står da endnu!!!

  SvarSlet
 9. Kære Claus
  Ja, der er stor spænding til det nye haveår, som venter os.
  Med alt det nye, som du har tilført os her i det gamle haveår. Det er blevet til 21 Engelske Roser, flere forskellige stauder og såning af klokkeranker og andre sommerblomster, udvidelse af flammebed og sådan kunne jeg blive ved.
  Det har i hvert fald givet rigtig mange glæder i dette år, mange ting skal så vidt det er muligt, gentages i det nye år, hvor der helt sikker ventes flere store haveoverraskelser i form af bilka
  køb og forhåbentlig nye overraskelser fra dine dejlige bøger.
  Men det sidste store havepunktum, bliver om små 14 dage, hvor "Hemmelige Haver" udkommer, uh, hvor jeg glæder mig, især de sidste billeder du har lagt ud, er jo en kæmpe lækkerbisken, som får tænderne til at løbe i vand. Det er jo mad, til meget sulte løver, som har slukne maver.
  Tak for den iver, du lægger for dagen, den er meget lærende og givende.
  KÆMPE KNUS herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 10. Jow vi gør. Er spændt på at se de nye løg og andre ting og sager der har sneget sig ind i haven. Har dog endnu meget at gøre, inden frost og sne gør alt umuligt.

  SvarSlet
 11. Der går heldigvis ikke længe, førend vi kan nynne: Det er i dag et vejr, et solskinsvejr, åh søde vår, så er du atter nær.
  Glæder mig til foråret og til at se alle de løg, som jeg - inspireret af dig - har lagt i et utal af krukker og i bedene. Tak for inspirationen
  Kærligst Egtved-Pigen

  SvarSlet
 12. Kære Claus.
  Gik hundeluftetur kl. 05 og bemærkede den lette lune brise fra Vesterhavet. Tænker at det er utroligt med dette milde vejr, som tilsyneladende agter at vare ved nogle uger endnu. Dejligt, så vil vinteren måske ikke føles helt så lang, når den melder sin ankomst.
  Næste år, så snart vejret igen tillader at jeg kan sidde i hyggekrogen med overfrakke, tæppe og et krus varm te, dér begynder mit forår. Lægger altid mærke til lyset, sollyset, dét er helt specielt om foråret. Lyset giver en helt egen og særlig stemning, som jeg ikke oplever på andre årstider. Men det gør godt.
  De sidste år har det været så dejligt fra midt marts og hele min yndlingsmåned april.
  At se billeder fra foråret er bare vidunderligt. Tænk engang, uanset hvad der sker her på kloden, så bliver det atter forår, hvor alting vågner, rejser sig, og starter op påny. Tænk at naturen er så vislig indrettet. Fra vinter til forår er der en verden til forskel.
  Kærlige hilsener,
  Iris.

  SvarSlet
 13. Slike vakre vårlige bilder er til for å nytes :). Foreløpig gleder jeg meg over hvor mild og snill vinteren er i forhold til i fjor. Da har det vært sne og frost en stund allerede på denne tiden, så hver dag med regn og plussgrader tas i mot med stor takknemlighet. Våren virker så fjern, først i januar begynner jeg å kjenne på vårlengselen. Men da slår den også ut i full blomst :)

  SvarSlet
 14. Kære Claus
  Uh, det er da godt at skoven fik lov at blive stående, man kan jo aldrig vide med dig.
  Dejligt at blive mindet om hvad vi har i vente, her på en diset og mørk morgen.

  Engblomsten

  SvarSlet
 15. Du har ret... jeg savner allerede foråret.

  SvarSlet
 16. Kære Claus,
  Forsøger af al magt at lægge mærke til nuet. Farverne, formerne, det svindende lys, fugle og dyr.
  For der sker jo store ændringer i naturen just nu.
  Men du har så evig ret.
  Jo, vi venter og længes.
  Det er som om, det er det eneste saliggørende her mod vintertide - at længes mod forår.
  Men det ligger nok i den menneskelige natur at længes. Aldrig er vi helt tilfredse. Altid kan noget blive bedre/anderledes.
  Men jeg tror, vi nordboere skal være glade for de skiftende årstider, der levner tid til ro og fordybelse i den mørke tid - hvis man altså ikke vælger at gå totalt i hi.
  I øjeblikket fryder jeg mig over de mest fantastiske efterårsfarver udenfor. Og det må meget gerne lade vente på sig med regn og rusk, for så er der ikke flere blade tilbage på buske og træer.
  Det er som at gå ind i et gyldent tempel, når man går over mod skoven.
  Og vinteren - ja, den er forhåbentlig stadig laaangt væk.
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 17. Ja, jeg måtte grine lidt over kommentaren fra Engblomsten. Jeg kan lige se for mig, at du klipper hele skoven ned, for at lægge forårsløg der også :-D Ja, altså ikke træerne selvfølgelig ;-)
  Vi er samme generation, for jeg bruger også ordet 'pelset' :-)
  Men ja, vi må vænne os til længslen i maven de næste mange måneder. Men lige nu udskyder jeg den med at nyde efteråret, som jeg først lige er nået til mentalt, og så kommer julen, og så skal vi så vores frø... og inden vi ser os om, så er foråret der igen, juhu :-)

  SvarSlet
 18. Kaere Claus
  Jeg ELSKER vintermànederne, men det er om foràret man virkelig maerker
  den fornemmelse af "liv" nàr alt "vàgner" op igen...
  Det er nogle utrolig smukke foto fra din have og jeg glaeder mig rigtig meget til at fòlge med i din blog fra starten af det nye àr !

  Hilsen Kia (fra Italien)

  SvarSlet
 19. Kære Claus

  Foråret begynder jeg først rigtig at vente på efter nytår. Jeg er bange for at få det som et barn, der begynder at glæde sig for tidligt til juleaften - hvor hyggeligt det end er, så kan man også blive for fokuseret på det der ikke lige er her og nu. Det skal jo også opleve og glædes over!
  Men når det er sagt, så er den 14. april altid en ualmindelig dejlig forårsdag, for da har jeg fødselsdag :-)Sjovt at du lige valgte et billede fra den dag!

  De bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 20. Jeg tænker i roser lige nu. Har netop bestilt 10 stk. Ghita, fem stk. Willestrup og fem stk. Queen of Sweden på bilka.dk. Ghita har jeg i forvejen og den elsker jeg. De andre er nye for mig og jeg glæder mig meget. Bilka skriver ikke noget om kvaliteten men jeg tror og håber på at det er A-kvalitet. Du har jo en finger med i spillet og vil helt sikkert ikke gå på kompromis med plantekvaliteten:-)

  SvarSlet
 21. Hej!
  Ja, nu längtar vi både efter din nya bok och efter våren.
  Kanske blir det lättare att hålla ut med boken i hand, jag gissar att den kommer först?!
  Allt gott,
  Eva

  SvarSlet
 22. Heldige meg som har hagen full av stemorsblomster og krysantemum, de siste sansynligvis til ungarernes forundring, de bruker dem jo bare på kirkegården.
  Kan jeg få slippe kuldegrader og vind (som vi ikke har mye av her) så er også høsten fin. Må ut og fotografere trær i høstfarger når solen går ned. Og når disen ligger og solen er hvit er hele landskapet et akvarell-maleri. Jeg vil slett ikke bytte bort denne tiden men vinteren kan vi godt hoppe over, høst også vår hadde vært bra.
  Skal ut og potte inn alpeviolene som har hatt sommerferie ute, nå kommer de til å blomstre inne i hele vinter. De har også frødd seg og laget mange nye planter, det blir spennende å se fargen.

  SvarSlet
 23. Hej Claus
  Først glæder jeg mig altså til jul!Hænge tingeltangel op i vinduerne og lave juledekorationer...
  Når det så har været nytår kan det ikke gå stærkt nok med det forår!
  Kom i panik til at købe lidt ind hos Staudemarken forleden - flere purpur solhat og de gulhvide ranunkler + det løse, som skal plantes i weekenden.
  Kvaliteten af roserne i Bilka har jeg været ganske tilfreds med, både i år og William Sheakspeare købt for en del sæsoner siden.
  Hilsen Pia

  SvarSlet