En smuk tanke

Da jeg i sidste uge var på BogForum i København, kom der utallige mennesker og hilste på mig. Mange kendte jeg; en del ikke. En af sidstnævnte var Emmy Madsen fra foreningen Look Good...Feel Better. Når hun opsøgte mig, var det for at fortælle, at foreningen i 2008 fik foræret en rose fra Poulsen Roser, ligesom jeg får det i 2013  - ’Claus Dalby’-rosen. I en mail, som jeg modtog fra Emmy, da jeg var hjemme igen, skrev hun.

 

Kære Claus Dalby,

Det var så utroligt dejligt at møde dig i Forum i går på din smukke stand, som præcist udtrykker den varme og det engagement, som du lægger så meget i at formidle noget smukt og inspirerende, så det går rent ind. Også tak for, at du gav dig tid til en lille snak med mig om noget, som ligger mig meget på sinde, nemlig at fortælle om den rose, som Poulsen Roser i 2008 gav til foreningen Look Good...Feel Better som en anerkendelse af foreningens humanitære arbejde for kvinder i ambulant behandling for kræft ved at tilbyde gratis deltagelse i kurser i hudpleje og makeup på de otte hospitaler, hvor vi i dag afholder kurser.

 

At få foræret en rose, som du også selv har fået, har givet foreningen Look Good...Feel Better utrolig mange positive reaktioner og står som et symbol på foreningens humanitære arbejde, og det vil du helt sikkert også opleve, så jeg ønsker dig hjertelig tillykke med den store ære, det er, at få opkaldt en rose som en anerkendelse af din brændende interesse for naturens gaver, som du formidler på smukkeste vis.

Og nu glæder vi os til at fordybe os i Hemmelige Haver i den blå time.

 

De bedste hilsner

 

Emmy

 

VisBillede

 

Om rosen skriver Poulsen Roser på deres hjemmeside:

Look Good...Feel Better™ Poulcas034.” har fyldige mellem røde blomster, som har de populære antikke rosers "gammeldags" look med runde firdelte Thudor-blomsterhoveder. Rosen, som blomstrer fra medio juni og fortsætter lige til frosten sætter ind, er særdeles blomsterrig med en let og frugtagtig duft. Selve planten, som har mørkegrønt og skinnende løv, er tæt og busket med en god kompakt vækst. Som alle CASTLE®-roser er den meget hårdfør og sund og er derfor modstandsdygtig overfor de fleste sygdomme. Med en højde på 60-100 cm er den velegnet både til terrassens krukker og i havens bede.

 

Kræft er en frygtelig sygdom, men heldigvis erklæres mange i dag for raske efter overstået behandling. Det siger sig selv, at det er et chok at få stillet diagnosen, og i mange tilfælde giver sygdommen ar på både sjæl og krop. Derfor er det godt, at en forening som Look Good...Feel Better findes.

 

Jeg tror på, at vi blandt andet er sat på denne jord for at støtte, hjælpe og opmuntre andre. Vi får det altid tifold igen.

9 kommentarer:

 1. Mange kloke gode ord:) Viktige ting å huske på i hverdagen:) Og sikkert en fantastisk rose, som hittil har vært ukjent for meg. Men lengeblosmtrende roser er jo alltid en velkommen beboer i hagen:)Kanskje man skulle hatt en slik rose, for at den minne oss om hva som er viktig i livet:)

  SvarSlet
 2. Kæreste Claus.
  Din sidste sætning, ingen kunne have skrevet det mere sandt og præcist. Alle har et formål her på jorden, det er selve meningen med livet. Vi er små tandhjul som får det hele til at fungere, og står vi sammen, er der ingen grænser for hvad vi kan udrette. Jeg mindes min mormor´s vise ord, ´kan du ikke gøre et menneske godt, skal du heller ikke gøre det ondt.´ Desværre nåede jeg aldrig at lære min mormor at kende, da hun tabte kampen mod kræft, da min mor kun var 15 år.
  Sygdom følger os hvor vi går og står, nogle er mere heldige end andre, men så kan vi heldige give vor støtte og omsorg til de som rammes.
  Dejligt at der findes en så hjælpsom og engageret forening som ´Look good...feel good´. Tak til de mennesker som hver dag giver deres hjælp, støtte og medfølelse.
  En smuk rose som bestemt, og med rette, er velfortjent.
  Al min respekt.
  Kærligst,
  Iris.

  SvarSlet
 3. kaere Claus
  ja, sà kommer man lige ned pà jorden igen, efter alt det
  havedroemmeri.
  Det er utroligt, hvad mange skal
  igennem...og rart at fà af vide,
  hvor mange hjaelpsomme mennesker
  der er...

  hilsen Kia (fra Italien)

  SvarSlet
 4. Kære Claus,
  Det er vidunderligt, når mennesker vier noget af deres liv til at hjælpe andre, specielt fordi mange, som er ramt af sygdom, naturligt nok mangler ressourcer til at hjælpe sig selv.
  Og engang imellem er det såmænd ikke så meget, der skal til. Men et lille puf/spark i en eller anden form kan gøre underværker, for man orker ikke selv.

  Som ansat inden for sundhedsvæsenet gennem ca. 35 år - og nu selv patient - er det noget, jeg har oplevet gang på gang.
  Og tro mig, der er ikke noget så dejligt som at overvære, hvor glad et andet menneske kan blive for at blive "set"!

  Men er det ikke, som om vi mangler "tiden"?
  Eller hvad er det, der mangler i vort forjagede liv?
  Er det virkelig således, at alle - eller i hvert fald de fleste - har nok i deres eget?
  Er det ikke blevet et meget egocentreret samfund?

  Netop på den baggrund er det befriende, at en forening som "Look Good....Feel Better" eksisterer.
  Hvor mange af os har ikke selv haft kræften på tæt hold - og ja det ER en frygtelig sygdom, men vi må hele tiden huske på, at der også findes helbredelse, og det er da positivt.

  Hørte forleden, at i vor tid er de store dræbere ikke længere malaria, AIDS eller mæslinger - men derimod kræft, COLD og diabetes, type II.

  Tankevækkende, idet sidstnævnte faktisk alle rangerer under kategorien livsstilsygdomme.
  De gamle ægyptere kendte ikke kræft!!

  Hvor ville det være fint, hvis vi alle var ligesom CASTLE-roserne - hårdføre, sunde og modstandsdygtige over for de fleste sygdomme.

  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 5. En rigtig god organisation, som jeg lavede noget frivilligt arbejde for, da jeg boede i USA. De gør en forskel!

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Dejligt at du videregiver Emmy Madsens brev, så vi kan lære foreningen Look Good Feel Better at kende.
  Den rose MÅ man da anskaffe sig!!
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Jeg synes dette er et meget fint indlæg, og en god idé at videregive brevet fra Look Good Feel Better.

  Jeg mærker heldigvis mange venlige sjæle omkring mig, og selvom jeg lidt for ofte også mærker det modsatte, så vælger jeg at fremhæve de varme og kærlige mennesker omkring mig. Vi skal huske på det gode og glemme det andet - Kommer til at tænke på et fint kvad Suzanne Brøgger havde med i en bog, "Tone".
  Det lyder således: "Sorgen skal skrives i vand, glæden i sten".

  Kærlig hilsen Lisbeth K

  SvarSlet
 8. Jeg fornemmer at du er et dejligt og positivt menneske, som har tanke for andre mennesker - flere af din slags, tak!
  Vedkommende og væsentligt indlæg.

  SvarSlet
 9. andrew martin is most likely the author about this article and writes articles Since quite a distance a period of time For further about the icelandic sheepdog about and please please visit going to be the website.锘縒hen it comes for more information about since they will be fashionable and forever all over the style there are based on many people which of you search entirely for more information on Audrey Hepburn. For this reason there characterize many which of you meet him or her ageless design and style One relating to going to be the signature appearances that Ms. Hepburn sported was going to be the sporting an all in one pair to do with Chanel glasses allowing you to have an all in one plain sweater and black Capri pants. On account having to do with going to be the eternal elegance that this fashion in addition to the are made,a resource box is that big event wonder one of the reasons there signify all the same and thus many who settle upon Chanel for those times when element pertains for additional details on buying designer eyewear. isglasses.com

  SvarSlet