Den gyldne mellemvej ...

... er ikke rigtig mig. Det skal se ud af noget - ikke kun i haven. Men også når jeg laver buketter, kokkererer eller noget helt tredje, skal der være en vis skala over tingene. At gå på kompromis er ikke rigtig min stil.

 

20111109_141103

 

20111109_141124 20111109_135954

 

I dag var jeg ude for at købe ind til et bar buketter, der skal pynte på vores stand i BogForum de næste dag. Og de skal ikke virke ’forkølede’.

 

20111109_140008 20111109_135931

 

På standen er bøgernes forsider så farverige, at jeg ofte beslutter mig for hvide blomster suppleret med en del grønt.

 

20111109_135922 20111109_140050

 

Nogle vil måske tænke, at det er lidt tidligt med tulipaner, og det er det også, men jeg lod mig alligevel friste, fordi de var rigtig flotte. Jeg piller bladene af, klipper det nederste af stænglerne, ruller dem stramt ind i en avisside og stiller dem dybt i vand et par timer eller tre.

 

Når jeg fjerner tulipanbladene, er det fordi, jeg synes, at de distraherer. De nøgne stængler er meget smukkere. Den stramme indpakning gør, at stænglerne holder sig pænt oprette, når de er vandtrukne.

 

Blomsterne er, fra oven: Helichrysum petiolare fra haven, hvid hjorterøst, hvide franske anemoner, perikon og hvide papegøjetulipaner.

 

20111109_140204 20111109_140211

 

Blomsterne her vil jeg arrangere i et par store urtepotteskjulere, fordi jeg godt kan lide den store åbning, der hindrer at blomsterne kommer til at virke korsetterede, som de ofte gør i en vase.

 

I dette tilfælde er der så mange blomster, at skjuleren bliver fyldt helt ud, og derfor holder de hinanden i spænd. Havde mængden af blomster været mere sparson, ville jeg have lagt et stykke kyllingetråd ned i underlaget og stukket stænglerne gennem hullerne for at holde dem på plads.

Da skjuleren er ret dyb, lægger jeg ofte en lille skål ned i bunden for at skabe lidt niveauforskel.

15 kommentarer:

 1. Skal der være fest, så lad der være fest...! Ønsker jer nogle rigtig gode dage på BogForum.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Jeg kom til at le, da jeg så overskriften, for jeg nåede at tænke "sludder og vrøvl det er ikke Claus", inden jeg fik læst videre. For selvom vi kun er blog-bekendte, får man jo et klart indtryk af, hvad det er for personage, som gemmer sig bag billeder og tekst :-)

  Det er smukke - ja elegante - planter du har valgt. Jeg har tænkt mig at komme i Forum på fredag for at tage dem nøjere i øjesyn.

  SvarSlet
 3. Nydelige buketter =) Lekker farge!
  Blir nok kjempe fint på stand.

  SvarSlet
 4. Det bliver simpelthen stilfuldt og elegant.

  Jeg ønsker dig nogle gode dage i Forum, desværre får jeg ikke selv mulighed for at komme, så derfor må jeg vente helt til næste uge med at få din nye bog med en lille hilsen i.

  Glæder mig til at få den :)

  Mange hilsner, Ulla

  SvarSlet
 5. Hei Claus
  Ja nå er boken bestilt, og siden jeg bor i Norge ble det en dyr fornøyelse, men en "Må ha". Koser meg med bloggen din og oppdaterer meg etter flere dager uten, pga jobbing døgnet rundt. Håper du får en koselig helg på Forum, så lykke til. Og ja, jo flere bøker jo bedre, og snøklokker er jo selve vårtegnet her jeg bor.

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 6. Glæder mig til at se dem live! Hvilke dage er du på standen, Claus?

  SvarSlet
 7. Kære Cendie - jeg er der alle dage, fredag, lørdag og søndag. Håber, at se mange af jer.

  SvarSlet
 8. kære Claus
  Desværre har jeg ikke mulighed for at komme og besøge dig og din sikkert helt flotte stand, den kan ikke blive andet med de flotte blomster du har valgt. Men i stedet vel jeg glæde mig til at få "Hemmelige haver" sendt med en hilsen, når du kommer hjem igen. Den er blevet bestilt her først på ugen.
  God arbejdslyst i de tre dage.
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 9. Kære Claus,

  "På det jævne på det jævne" og "Ved jorden at blive, det tjener os bedst" er HELDIGVIS ikke sangtekster du nynner med på og gudsketakoglov for det. Det sublime, som du mestrer i mange forskellige discipliner, kræver kompromisløshed.

  Det bliver en elegant og udsøgt blomsterudsmykning uden så meget som antydning af "forkølelse", du får arrangeret på bogmessen. Ja, nu kommer tiden snart, hvor man begynder at længes efter knitrende tulipaner og duftende hyacinter i stuerne.

  "Don`t compromise yourself. You are all you`ve got!"

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 10. Kære Claus,
  Som altid - der er virkelig stil over dig!
  Og de franske anemoner er til at falde i svime over.

  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Jeg glæder mig så meget til at se dine fantastiske blomsterbuketter, hilse på dig/jer og ikke mindst købe 'Hemmelige haver'(beklager meget Claus, men bogen tildeles størt andel af forventningens glæde lige p.t. :)

  Jeg skal dog desværre vente heeeelt til søndag, fordi jeg skal deltage i arrangement hos DR. Suk. 2 ekstra dages ventetid på bogen. Overvejer stadig at bestille, svært at vente. Jeg håber du har bøger nok med så du ikke får udsolgt, det ville udløse en mindre krise :)

  Igen må jeg lige udtrykke min beundring over at du er der alle 3 dage, det synes jeg er ret imponerende.

  Vi ses - kh Anne Mette

  SvarSlet
 12. Kære Claus.. Jeg er sikker på at det bliver nogle flotte buketter .. og også noget af en oplevelse for mange menesker at kunne komme forbi og sige hej..Jeg HÅBER virkelig at jeg når at komme forbi. Der er jo lige det der med jobbet, sommetider syntes jeg at det er noget opreklameret.. Hvis Jeg skulle bestemme, skulle alle selvfølgelig have fri til at kunne komme ind og støtte op og sige tillykke med den lille nye ....Jeg vil, Jeg vil , Jeg vil...Jeg håber at vi ses..kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 13. Så ses vi! Jeg sørger for blodsukkeret ;)

  SvarSlet
 14. Aj, hvor bliver det en flot bod du kan diske op med! Lov os at vise et billede af blomsterne når de er sat frem :-)

  GOD TUR og hav en dejlig weekend i Forum!

  Kærlig hilsen Lisbeth K

  SvarSlet
 15. Ser super lækkert ud - vis endelig de færdige buketter ;0)
  Go' fornøjelse på standen.

  SvarSlet