Jeg æææælsker digitalis ...

.... og heldigvis har vi en mængde, som vi er ved at plante ud i disse dage. En skønhed helt for sig er ’Pams Choice’, som har den fordel, at den kommer true from seeds. Den krydser sig altså ikke med andre digitalis.

 

DI40493_big[1]

 

Når jeg især holder af den, er det på grund at det mørkplettede svælg i den mest luksuriøse tone. Kongelig purpur!

 

38039-1__03783_zoom[1]

 

Vi har plantet en masse mellem Allium atropurpureum. Det tror jeg, bliver en smuk kombination.

18 kommentarer:

 1. hej Claus
  Jo det tror jeg også :det er da en skøn allium, har den ikke, men Pams choice lavede jeg sidste år og den er da smuk, delte gladeligt ud af den til andre som også syntes den er dejlig.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 2. Hehe, ja jeg ææælsker også digitalis og kan ikke få for mange af dem. Nu er det jo ikke alle de nye sorter, der er såå pæne, men denne her er rigtigt fin, måske ville den også passe fint til salvie patens med dens vidunderlige blå farve.

  Hilsen
  Helle i Schweiz

  SvarSlet
 3. Kære Claus,

  jeg elsker også digitalis. Det er en af mine absolutte kæledægger og jeg plejer at have en hel skov af dem.

  Det bliver et match made in Heaven med Pam`s Choice og Allium atropurpureum. De får det bedste frem i hinanden.

  Jeg har lige siddet og trøstespist med øjnene. Hele Thompson & Morgan`s frøsortimentet er blevet pløjet igennem fra A-Z. Sikke et skønt udvalg de har i digitalis,- de frækkerter. De leder mig jo fuldstændig i fordærv. Der er kommet en ny, (?) - "Pam`s Split" og den er bestemt heller ikke særlig grim, for at sige det på vestjysk.

  Og så lokker de også mig arme havetosse med engelske bluebells.....suk, it`s hard to be a havewoman!!!

  Nå, inden jeg går helt i frø, må jeg ikke glemme, at jeg først har en aftale med med en hel masse løgskatte, der gerne snart skulle i jorden.

  Hav en rigtig dejlig havedag i Risskov og i alle andre dele af landet / Skandinavien.

  De bedste havehilsner til alle I derude med jord under neglene og ømhed i musklerne

  SvarSlet
 4. Kære claus

  Åh hvor er de smukke,farver lige efter mit hjerte.
  Knus fra Margrethe

  SvarSlet
 5. Meget smuk - den må jeg da også eje, den fingerbøl. Så google google......
  Ha´en God havedag.

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  De skønne Digitalis, er de mage til de, som jeg lige har spottet i ´Hemmelige Haver´ ? De vil blive et perfekt match til de purpur farvede Allium. Endnu et pletskud!
  Har netop modtaget `Hemmelige Haver´ med posten. Hvilken flot bog, dejlige haver og et væld af smukke billeder. Herligt. Glæder mig til at læse om alle hoved- personerne, lade mig inspirere, og få nye idéer. Med en hverdag med udfordringer af enhver slags, bryderier, sorg og sygdom, så er det vidunderligt at kunne ´rejse´ ind i havedrømmenes verden og dér finde ro i sjælen. Min egen elskede have, vil aldrig vil nå én eneste i ´Hemmelige Haver´ til anklerne, men dét er jo her at balancen i livet genoprettes, og ny energi genfindes, krydret med dine velskrevne og kreative bøger, og besøg hver dag, på din blog. Positiv terapi og overskudsgiver. Ny inspiration, nye idéer, det holder det hele kørende på en sund og samtidig umådelig smuk måde.
  Ildsjæl og ægte kærlighed fornemmer jeg i alle dine bøger. ´Hemmelige Haver´ er endnu en ægte perle fra din hånd. Jeg begejstres lige meget hver gang. Tak for det, og tak for din autograf i bogen.
  Kærligst,
  Iris.

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  I dag kom den længe ventet havebog "Hemmelige Haver", hvor er den skøn, den lever helt op til de kæmpe forventninger som jeg har haft, selv om jeg ikke kan læse mere end et par linjer afgangen, men bare se alle de skønne billeder der kommer side efter side er bare så fantastiske og givende. Det var som jeg sagde til min familie, tage billeder der er så levede må være en stor gave, at bestride. GODT GÅET, Claus.
  Afsnittet om tante Grøn, har jeg fået tygget mig igennem, her i eftermiddag, det er utrolig at man ikke kendte denne dejlige plet, deroppe omkring blandt naboerne, men det er jo nok noget med at alle har nok i deres egnet og ikke interessere sig så meget for andres interesser.
  Det var en have, jeg gerne ville se med egne øjne, en dag.
  NU glæder jeg mig til resten af bogen, når jeg kan læse lidt igen.
  Flotte digitalis, det er nogle jeg skal prøve lidt mere end det jeg gør idag, men jeg har ikke haft helt det held med dem som jeg gerne ville.
  Allium har jeg også plantet nogle stykker af, men ikke i de mængder, som du har.
  Nå, nu må jeg vist hellere stoppe, for bollerene er klar til at blive rullet.
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Nøj den er fin...kan godt forstå det er Pam's choice, ville også være mit....savle, savle...

  kh Anne Mette

  SvarSlet
 9. Hej claus
  Sad faktisk i går og bladrede i "Hh" og smilede lidt over, at så mange af de hemmelige dyrker digitalis. Havde også mistænkt fotografen for selv at være pjattet med væksten;O)
  Men at "Pams choice" ikke krydser sig var en nyttig oplysning, jeg havde nær opgivet hvide digitalis i min have, den må sås til foråret!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 10. Kære Claus,
  jeg er også en digitalis ælsker :-) De er virkelig vidunderlige og helt uundværlige i en cottage garden inspireret have!
  Den du er ved at plante pt. er virkelig flot, også sammen med den allium :-)

  Jeg var forbi Forum i søndags for at købe `Hemmelige have`- Tak for den vidunderlige bog, jeg er vild med den, så smuk, æstetisk og godt fortalt :-D Jeg er vild med Tantens have, den er så skøn!.Det kan jeg jo også tillade mig at sige, når jeg nu har været på vist i sommers. Men helt speciel tiltrækker de små haver i bogen mig meget, idet jeg selv har en LILLE have.

  Kærlig hilsen Gro

  SvarSlet
 11. Kære Claus
  TUSIND TAK for din hilsen i "Hemmelige Haver", den varmede rigtig meget.
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 12. Jag ääääskar också digitalisen. Den är verkligen pampig. Jag har en hel del alliums i min trädgårg också men de är blekare i frägen, dina artopurpureum är mycket snyggare!

  Ha det gott Tyra.

  SvarSlet
 13. Jeg elsker også digitalis...en meget smuk plante...Jeg har masser af dem i haven, men lidt mere almindelig i forhold til dine!

  SvarSlet
 14. Jeg eeelllssskkkeeerr også digitalis! Det er en af mine hjerteblomster og jeg ville meget nødigt leve uden!

  SvarSlet
 15. Kære Claus,
  Ja - man skulle være et skarn, såfremt man ikke æææælsker digitalis.
  Har da heller aldrig mødt nogen, som ytrede mishag over denne skønne blomst.
  Har flyttet rundt på adskillige selvsåede dette efterår.
  Må se, om de dukker op til foråret, for nogen har da vist været lige små og sarte nok, så de er muligvis gået til.
  Men ikke desto mindre har der været så mange, at jeg har kunnet forære dem til venner og bekendte. Og det er jo en herlig ting.
  Har - ligesom Tante Grøn - også studeret Thompson & Morgan's sortiment udi digitalis.
  Kunne jo fylde hele matriklen med disse fantastiske planter og kommer så i tanke om billedet af Tasha Tudor, i færd med at gøde sine.

  Apropos Tante Grøn - er du ved at lægge an til en blog??

  Håber, det bliver stille havevejr i morgen.

  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 16. Kære Claus.

  Lyder som en fin sammensætning.
  Jeg ER stdig med, selv om jeg ikke skriver til dig------
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 17. Kære Sweetpea,

  jo mere jeg kigger på din Allium atropurpureum jo hedere begærer jeg den. Men både løgbudgettet og ryggen har nu sagt definitivt stop for flere løgindkøb for iår. Istedet vil jeg igen nyde, at få udlevet mine blomsterdrømme gennem dig her på bloggen.

  Kære Pia fra Midtfyn,

  jeg ved fra dine altid hyggelige kommentarer her på bloggen, at du desværre har store helbredsproblemer, at måtte slås med. Det gør mig ondt. Så hvis dit helbred tillader det og du vil finde glæde ved det, synes jeg du/I skulle tage en lille sommerudflugt nordpå næste år. Du skriver, at du gerne vil se vores have med egne øjne, og det er du MEGET velkommen til :o) Og der er med garanti også kaffe og te på kanden.

  Kære Karen O,

  nej, jeg er ikke ved at tage tilløb til en blog. Men man skal aldrig sige aldrig...måske en skønne dag jeg springer ud af blogskabet :o)

  De bedste havehilsner til dig og dine blog-disciple, Claus

  SvarSlet
 18. Kære Tante Grøn
  Tusind tak for tilbudet, det vil jeg glæde mig rigtig meget til.
  Forsat god aften.
  Knus hernede fra det midtfynske, Pia

  Kære Claus
  Tak for lån af din kommentarboks.
  og god aften til dig.

  SvarSlet