Et vintermirakel

Her om vinteren beundrer jeg de røde kornel, jeg har rundt omkring i haven. Det er nemlig på denne årstid, hvor løvet er kastet, man rigtig lægger mærke til de røde grene.

 

20111127_121327

 

Nogle af jer, der har rød kornel i haven, har måske erfaret, at den røde farve gradvist forsvinder. Det sker, når grenene bliver for gamle. Derfor skal man hvert år bortskære de gamle grene, så busken skyder fra bunden med nye og friske røde skud. Det er kun en fordel at være flittig med saksen.

12 kommentarer:

 1. Den står på ønskelisten hver vinter, he, he:)Men først må jeg ønske meg en større hage tror jeg... flott med de røde greinene om vinteren:)

  SvarSlet
 2. Mange tak for dit gode råd. Jeg må igang med saksen, jeg har nemlig den flotteste hæk af rød kornel. Den er så superflot med de røde grene nu om vinteren, og til foråret står de små forårsgrønne blade flot til det røde.

  Virkelig en hæk der forandrer sig og giver forskellige smukke oplevelser året igennem.

  SvarSlet
 3. Ja de er smukke, men jeg købte den nu for de brogede blade, den jo har. Så er det jo dejligt, at man får de fine røde grene som sidegevinst om vinteren. To i een.

  SvarSlet
 4. Ja, den er bestemt smuk med de røde grene og kan jo også bruges i dekorationer.

  Jeg har den dog ikke i haven, desværre.

  SvarSlet
 5. Hei Claus
  Ja, den er riktig fin. Naboen har en slik hekk til glede for oss begge:) Det er fint når en kan dele på godene:)

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 6. Ja og så er rød konel super fin at bruge til kranse eller dekorationer så man kan også fint få brugt de grene man skære væk. He til jul synes jeg dog at farven er lidt svær indendøre men så kan man jo bare bruge kransen udenfor.

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Du er nu sød, sådan at give os gode råd, tak for det!!!
  Du har ret, den røde Kornel lyser dejlig op i haven på denne tid.
  Mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 8. Tak for et godt råd. Jeg vidste ikke det var derfor min gamle kornel var begyndt at miste glansen. I øvrigt står de gule også rigtig flot lige nu.

  SvarSlet
 9. Ak ja, den kornel! Det er sådan en fin busk, og jeg holdr så meget af det eksemplar i min have; men som så meget andet her på matriklen er den lidt handicappet: ikke ret stor, men til gengæld med de fineste ildrøde grene, som jeg overhovedet ikke behøver at bekymre mig om mht beskæring. Det foretager rådyrene løbende, uden at det overhovedet er nødvendigt at tilkalde dem!

  Lige nu står min busk i sin zink
  spand i det tomme pelargonieteater med en havebænk og nogle krukker foran, så de grådige dyr ikke kan nå den; men der kan den jo ikke blive stående - for lidt lys og vanding, som skal huskes. Jeg bliver nok nødt til at opgive den.
  Til gengæld glæder jeg mig over billederne, jeg tog i min søster hemmelige have i Norge sidste efterår.Der svinger grenene sig på kryds og tværs højt oppe i træerne. Et fantastisk skue - og haveguruer minder jo igen og igen om, at vi også skal tænke i højden!

  Nu skal jeg bestille frø hos Plants of Distinction, så
  Happy Computer Gardening,
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  Nu skal jeg bestille frø hos Plants of Distinction, så

  Happy Armchair Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 10. Øhhh - det er da vist en HVID kornel. Ja, det hedder den på trods af de røde grene.
  Men dejlig er planten, som liver lidt op på haven i vinterhalvåret.

  SvarSlet
 11. Hvornår og hvordan mon det er bedst at klippe den, så man hverken går glip af de røde grene om vinteren eller bladene om foråret?
  mrttr,djurs

  SvarSlet
 12. Hvornår er det bedst at beskære den?

  SvarSlet