Stort set færdige

I går blev vi stort set færdige med at lægge tulipanløg for i år. Retfærdigvis skal siges, at ’vi’ i dette tilfælde er Preben og Emil.

 

20111117_133522

 

Jeg lægger løgene ud på jorden, hvor jeg ønsker dem, og sørger de to unge mænd for, at de kommer under jord.

 

20111117_133229

 

Det er en kendt sag, at det rette værktøj letter arbejdsgangen meget, og vi har da også flere smarte løglægningsredskaber, der presses ned i jorden og ’skærer’ et hul.

 

20111117_133344 20111117_133356

 

Når man trækker redskabet op igen, tager det jorden med, fordi det er let konisk. Næste gang man ved hjælp af foden presser et hul, kommer jorden fra forrige hul ovenud.

 

20111117_133421

 

Preben og Emil har opøvet en rutine, hvor de skiftes til dels at lave huller og dels lægge løg ned i hullerne. Når den ene bliver træt i benet, tager den anden over. Når de er færdige med et stykke, hjælpes de ad med at kultivere jorden, så den kommer ned i hullerne igen.

 

20111117_133418

 

Som sagt mange gange før er det en usigelig stor glæde for mig at have en så dygtig og engageret medarbejderstab. Jeg bliver simpelthen så glad, når det hele kører som et velsmurt maskineri.

 

Jeg har været ude for at filme jordstykket, som det ser ud i dag. De levende billeder får I at se senere.

8 kommentarer:

 1. kaere Claus
  jeg kan godt forstà, du hele tiden naevner og er taknemmelig for din
  medarbejderstab, for havearbejdet er utroligt dejligt, men med den
  have du har, er det jo en KAEMPE-
  opgave, selv med de rette
  redskaber !!

  God arbejdslyst til alle!

  hilsen Kia (fra Italien)

  PS Glaeder mig til at se "filmen"!

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Ja, det er så vigtigt at kunne give ros og anerkendelse, for det betyder så meget, både for afsenderen, og for modtageren især. Det er så skønt at læse, som du altid roser dine medarbejdere, og giver dem både ære og værdi. Gid alle arbejdsgivere var lige så betænksomme og omsorgsfulde som du.
  Selvom I har et unikt og genialt løglægger-redskab, kommer vi ikke udenom at det ER et stort stykke arbejde der her udføres. Lønnen, glæde, nydelse og tilfredsstillelse høstes til foråret, og vi får lov til at tage del i denne store, fantastisk smukke oplevelse, her på bloggen. Tusind tak fordi du deler dit enestående haveliv med os. Glæder mig usigeligt til synet af alle de smukke løgvækster. Er spændt på farve sammensætningerne. Det skal nok blive spektakulært.
  Kærlig hilsen,
  Iris.

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Hvor ER det skønt med løglæggervejr her sidst i november. Jeg var ude at recognisere i forbindelse med et lille haveprojekt, jeg har gang i, og vips - så var der smuttet nogle løg op i kurven. Lige som jeg trode, jeg var færdig. Glæder mig til at se film med en kop te og lidt tærte senere.

  SvarSlet
 4. Hej Claus.
  Jeg glæder mig over at se at din jord er lige så fed lerjord, som jeg har i min have. Det giver mig håb om at få en skøn og frodig have, når jeg om nogle år efterhånden har fået omsat min haveplan til virkelighed.
  Med venlig hilsen
  Sis

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Sikken smart løglægger med skaft, Sikken hjælp men det er jo også nødvendigt med alle de løg du får lagt.
  Er det et redskab du også har fået specialfremstillet eller kan vi andre dødelige også købe en sådan et sted? Min mand blev helt misundelig, sådan en ville han gerne eje, han jubler nemlig ikke just over alle de huller han skal grave til mine løg
  Mvh
  Mette

  SvarSlet
 6. Mette jeg ved tilfældigt, hvor du kan få løglæggeren for det har Claus fortalt mig, og det er her:http://froebutikken.dk/product.asp?product=788
  Synes nemlig også den er genial, så den og Hemmelige haver er på min ønskeseddel til jul. Men den ønskeseddel er snart alenlang takket være dig Claus. Men min familie klager ikke, hvor de tidligere fik to ønsker får de nu en alen lang liste. Tak for inspiration og gaveidéer!!
  Herlige gutter du har dér! Godt de bliver værdsat!

  SvarSlet
 7. Det er et like stort under hver vår å se de første løkblomstene titte opp av jorden. Og vips står hele haven i fullt flor. Når man ser disse bildene er det vanskelig å tro uten den årvisse erfaringen i bakhodet. Fra slagmark til oase! Ønsker deg en deilig søndag, Claus

  SvarSlet
 8. Dejligt med sådan nogle medarbejder! Du er også en god arbejdsgiver når du sådan roser deres arbejde :-)
  K. Gro

  SvarSlet