Tid til at dele

Langt de fleste stauder har rigtig godt af at blive delt. Ja, de kan ligefrem holde op med at blomstre, hvis de står for trangt.

 

20100704_080523

 

Det gælder f.eks. for Iris sibirica (her er det sorten ’Butter and Sugar’), som jeg i dag har delt nogle store bestande af. Det er ganske nemt: ’Klumpen’ graves og dels i mindre stykker med hænderne. Derefter plantes de igen.

5 kommentarer:

 1. Velkommen hjem igen i din skønne have.

  Det er da nogen af de smukkeste digitalis, jeg længe har set, i dit forrige indlæg og hvor passer det godt til den viste allium. Endnu et godt makkerpar.

  Har netop modtaget din bog, hvor er den altså bare flot! Glæder mig til mange timers dejlig læsning og billed-overstadighed.

  Mange hilsner fra Ulla

  http://frkanemone.blogspot.com/

  SvarSlet
 2. Jeg kan jo kun bruge dit udtryk fra i går : "jeg æææælsker Iris sibirica".
  Jeg glæder mig til at jeg kan dele mine og sprede denne skønhed endnu mere ud over haven. Til næste år kan min hvide Tunkhannock nok deles. De breder sig ikke så hurtigt i min tunge lerjord.
  Jeg har fundet ud af at mine forskellige Iris Sib. ikke springer ud på samme tidspunkt - og det forlænger jo bare glæden ved denne dejlige staude.

  SvarSlet
 3. Det var en vacker Iris, ska lägga namnet på minnet.
  Ha det gott!

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  jeg har aldrig rigtigt set noget i iris men denne er da en skønhed.
  Hilsen Lisbeth fra Silkeborg

  SvarSlet
 5. Davs Claus
  (Sikkert en gammel vending) men fra en sprit-ny bruger! Jeg har været blind passager på din blog i et par år. Nu er jeg klar til at lege med. Flot iris du viser her. Min have mangler iris'er og denne eksemplar er helt sikkert overvejelsen værd. Kh Karina (eks)designer, og gartner (in spe)

  SvarSlet