Løglækkerier!

Mon ikke, at det skulle have været ’løglæggerier’, er der måske nogle, der allerede har nået at tænke. I bestemmer selv!

 

20111106_150116

 

Jeg elsker løg og tøver ikke at øjeblik med at kalde dem lækre. I hvert fald ikke de oplevelser, som kommer ud af dem. I år svælger jeg virkelig i prydløg, Allium, og har købt en lang række forskellige arter, blandt andet Allium cernuum, som I ser på billederne her. Løgene skal være helt friske, når de lægges. Derfor ser de ud som vist ovenfor.

 

 

Det er en lille fin og lav prydløg med de fineste hængende klokker, som vi har lagt i kanten af bedene. I kan godt glæde jer (jeg gør i hvert fald) til at se mange nye prydløg her på bloggen. Om ikke før, så til foråret og sommeren.

 

NB. Nu kan ‘Hemmelige haver’ bestilles her. Den bliver sendt portofrit sidst på ugen.

18 kommentarer:

 1. Jo den ´Allium cernuum´ er lækker. Jeg har haft held med at så den, den blomstede allerede 3 år. Jeg købte frø hos Impecta.

  SvarSlet
 2. Jeg har også lagt Allium Cernuum i år for første gang og glæder mig til at se dem til foråret. Det er da bare lækkerier:-)

  SvarSlet
 3. Nå er boken bestilt. Gleder meg til å fordype meg i den, nå i den mørke årstiden er det viktig med godt lesestoff.

  SvarSlet
 4. En særdeles nydelig og elegant løk! Og for et kraftig rotsystem den har, eller parykk om man snur den opp ned :) Jeg har kun sett Allium cernuum i en gul sort. Den er også utsøkt vakker. Ha en flott uke, Claus. Klem

  SvarSlet
 5. At lægge lækkerierne er ikke det bedste, men lækkert er det, når først de er lagt...
  Nå, så skal der bestilles en bog!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 6. Der er ingen tvivl, de er virkelig lækre:)

  SvarSlet
 7. Tror snart jeg må holde op med at besøge bloggen her, for jeg kan vist ikke skrue mere ned lige nu, og fristelserne er jo megastore, når man kigger forbi :-))

  SvarSlet
 8. Jeg lagde også nogle Allium Cernuum for nogle uger siden, men mine var helt indtørret ved leveringen :-(, så jeg tvivler meget på om de bliver til noget.

  Er det muligt at bestille hemmelige haver med signatur som man før har kunnet? Jeg kan desværre ikke huske/ se på hjemmesiden hvordan det er man gør det, er den mulighed fjernet? Jeg ved godt du ikke kan signere et helt læs i denne uge, men hvis jeg skal bruge den til julegave får du forhåbentligt lidt luft inden?

  Mette

  SvarSlet
 9. Kære Mette - tryk på 'knappen' Bog med autograf i højre spalte og følg instruktionen.

  SvarSlet
 10. smukke smukke billeder, den løgplante må jeg da vist have mine fingre i
  Din bog er bestilt, glæder mig til at læse endnu en af dine super bøger ;)

  SvarSlet
 11. Hej Claus.
  Ja, så er bogen bestilt, så nu glææææææder jeg mig til, den dumper ned i postkassen, og hvor er det også dejligt og en superservice, at det bliver sendt portofrit - nok muligt at omkostningerne hertil er indkalkuleret i prisen, men jeg bliver så glad, når noget er portofrit - det er ikke så sjovt, når man lige skal lægge f.eks. 75 kr. oven i til porto. Den ser vildt spændende ud - bogen - på den teaser, du lagde ud.
  Var simpelthen nødt til at købe den selv nu - kan ganske enkelt ikke vente på, det bliver jul, hvor jeg jo ellers godt kunne ønske mig den i julegave - nej jeg vil vil vil ha' den nu.
  Måske jeg også skulle lukke for adgangen til din blog, for jeg bliver hele tiden fristet - kunne i grunden også godt tænke mig sådan nogle prydløg, de er superflotte. Nå, men de bliver lige noteret ned på havens ønskeseddel.
  Ha' en dejlig aften.
  Anita

  SvarSlet
 12. Tak for hjælpen, jeg er helt flov jeg ikke så det
  Mette

  SvarSlet
 13. Kære Claus
  Nu kan man bare sidde og vente på, at vi når sidst på ugen, "Hemmelige haver" er lige blevet bestilt, nej hvor jeg glæder mig.
  Dejlige billeder af de flotte prydløg, det bliver spændene at se dem til næste år, når de blomster.
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 14. Hej Claus,

  Tak for nyhedsbrevet. Og det "virkede". Jeg har lige bestilt hele 5 bøger. Hemmelige haver, Jeg ved, hvor der findes en have så skøn, som jeg glæder mig til at læse. Jeg har haft familie boende ved Tange Sø i mange år, og har aldrig anet, at denne have befandt sig "lige om hjørnet". Tasha Tudors Have har jeg bestilt for anden gang nu - denne skal til Schweiz og ligge under min venindes juletræ, og så fandt jeg lige en bog om pelargonier og den levende have, så nu har jeg læsestof til hele vinteren.
  Jeg kender ikke denne Allium. Men smuk er den. Har kun den mest kendte - men jeg lægger også løg så det står efter - har i dag købt endnu en 300 stykker - Plantorama havde 50% på prisen, så det frister over evne.
  Men den kommende week-end skulle vist også byde på løglæggevejr.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 15. Kære Claus
  Vi er mange, der glæder os til at få fingrene i din nye bog. Det er jo årets højdepunkt. Vi har kigget pdf filen igennem, men bliver lidt rund på gulvet, da det går så hurtigt.

  Nu skal det snart blive godt at smide stængerne i vejret og nyde dine liflige billeder og skønne ord.

  Vi tæller ned - til lørdag... :)
  Ses på Bogmessen

  knus fra
  Eva

  SvarSlet
 16. Kære alle - tak til ALLE jer, der allerede har bestilt 'Hemmeilge haver'. Og særlig tak til dig Hannemor; nu bliver der råd til at holde jul.

  SvarSlet
 17. Det er rigtig flotte prydløg, de kan godt komme på ønskelisten.
  Nu er bogen bestilt så må de komme senere.Godt det er vinter så er der bedre tid til søndags hygge og læsning

  SvarSlet
 18. Kære Claus,

  ja, denne lille lækkerbisken er da helt skræmmende dejlig:o) Din gudeskønne have bliver omdannet til en fantastisk alliumfest til foråret. Sikke en masse skatte I har fået gravet ned i Risskovs sorten muld:o) Hvor er vi bloglæsere priviligerede, at vi kan være med på en kigger til den tid.

  Jeg nyder at blive introduceret og forført til nye fristelser og blomsteroplevelser. Jeg drømmer hede løgdrømme om allium obliquum, allium atropurpureum, Silverspring og nu også denne lille, graciøse rosa fristerinde. Håber de alle ad åre bliver lettilgængelige, så de kan få lov at pryde en masse skandinaviske haver, inkl. undertegnedes. Den ene allium smukkere end den anden:o)

  Mange havehilsner fra æ løgwoman,
  TANTE GRØN

  SvarSlet