Målet er (snart) nået

Hvis det milde vejr bliver ved til jul, hvad meget tyder på, kan vi lukke og slukke haven med et smil og megen tilfredshed. Aldrig før har vi været så klar til at hilse foråret velkommen. Tusindvis af løg er blevet lagt og vækster i hidtil usete mængder er blevet plantet. Vi er populært sagt gået helt amok!

 

viragzo_digitalis_grandiflora1[1]

 

Digitalis af mange slags har fået plads talrige steder i haven, og i morgen er det et par staudedigitalis, der skal i jorden. Blandt andet Digitalis grandiflora, der ses ovenfor.

 

ena_4996[1]

 

Mange Digitalis er desværre kortlivede: Når de har blomstret, siger de farvel til denne verden og dør. Men det gælder ikke de to typer, som omhandles her. Både Digitalis grandiflora og Digitalis lutea herover kommer igen år efter år. De skal blandt andet plantes sammen med rølliker, hvis horisontale skærme vil danne et perfekt modspil til de smukke spir.

13 kommentarer:

 1. .... du indrømmer simpelthen at du er gået amok? - det har vi da haft indtryk af mange gange og med stor fornøjelse fulgt med i hvordan projekterne ender som perfekte og beundringsværdige haveindslag.

  Glæder mig meget til at følge din have til foråret, det bliver et fantastisk skue med alle de løg.

  Hurra for det milde vejr... og skøn digitalis :)

  SvarSlet
 2. Kære Claus
  Den må jeg også prøve. Jeg vil straks kigge hos T & M efter frø. De ser rigtig flotte ud.

  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Ja, når du ligefrem selv indrømmer at du er gået amok, så tør jeg ikke tænke på, hvor meget skønt guld og grønne løfter, der findes i det sorte muld i din smukke have.

  Jeg vil glæde mig til dine staude digitalis. Jeg har selv plantet nogle stykker i år, til supplering af de digitalis, der forsvinder. Ingen af dem kan jo undværes, vel...

  kh Anne Mette K

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Godt du/I er godt med jeres haveprojekter i år, så kan man "slappe" lidt mere af i de kommende måneder. Selv om vi er klar over, at du sikkert har tusind opgaver, du skal have løst inden foråret. Men dine gartner kan holde vinterpause med god samvittighed, inden foråret for alvor går igang, med såning, prikling og tilplantning af krukker til den store guldmedalje.
  Jeg glæder mig til at følge dig og haven til foråret, det bliver helt sikkert et "vanvittigt" skue der venter os. KOM NU FORÅR, VI KAN IKKE VENTE.
  STORT KNUS herfra det midtfynske og tak for den DU er, Pia

  SvarSlet
 5. Hej Claus

  Hvor er det dog dejligt, hvis du vil gøre lidt 'reklame' for den sartgule staude-fingerbøl - den er der alt for få, der kender!
  Må jeg gøre lidt reklame og fortælle at frø af den kan købes hos www.albinusfro.dk? :-)

  December-hilsner Tine

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  I disse dage strømmer det ind med bestilte frø-plante kataloger fra både ind-og udland. Hver især præsenterer de nyheder, men hvor kan man dog også lære meget ud fra disse kataloger, ikke kun om farver og hårdførhed, men også at nogle arter kan være BÅDE ét og toårige, som du nævner i dit indslag. Der er faktisk rigtig meget man kan læse sig til, og lære udfra hvert katalog. Eksempelvis Digitalis, som her. Dejlig og lærerig underholdning til de mørke, våde og blæsende timer. Derudover står fristelserne jo i kø, stærkt inspireret af dig og dine havebøger, smiler ...
  Glæder mig på dine vegne at du allerede nu er klar til at byde velkommen til en ny og spændende sæson. Har billeder af din forårshave på nethinden, men det bliver helt sikkert endnu mere overdådigt i virkeligheden.
  Rigtig god dag.
  Kærligst,
  Iris.

  SvarSlet
 7. Hej claus
  jeg er også taknemlig over at dette år ikke ligne sidste ,skægt og se i havedagbogen at vi sidste år på denne tid var dækket af sne,men heldigvis ikke i år ,da jeg har haft et stort projekt med at opfører et drivhus og med at få plantet rundt om det,historiske roser i lyserødt og pæoner i hvidt og masse af lyserøde og hvide løg.så nu skal der kigges i kataloger efter spændene ting at så når jeg nu har drivhus,skal der være meget mere hjemmelavet.så følger spændt med i det du laver med såning og stikling formering( har desværre ikke varme i det)men håber på en mild vinter.
  Mange hilsner fra Helle

  SvarSlet
 8. Kære Claus,
  Elsker, når du/I går amok i Risskov.
  Allerede nu kan man næsten forestille sig, hvor overdådigt og smukt det bliver (det er igen dét med at se syner!).
  Håber I må få en dejlig 1. december,
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 9. Skønt at du indrømmer at være gået amok i Digitalis :-D
  Jeg er også en af dem der er vild med Digitalis. Til foråret håber jeg på at have alle mine selv såede, pam`s chois og netop denne lusegule Digitalis grandiflora som jeg såede i sensommeren :-) Jeg glæder mig rigtig meget!
  Denne staude Digitalis så jeg netop hos Tante Grøn i sommers og den måtte jeg bare eje!
  Mange hilsner Gro

  SvarSlet
 10. Kære Claus

  Kan så levende forestille mig den tilfredshed du og dine medarbejdere må have over at været nået så langt. Skønt må det være. Selv er jeg gået noget sent i gang med et hegnsprojekt, som er ved at tage livet af mig og den tilkaldte hjælp. Tror den tilkaldte er alvorligt træt af at høre mig sige "pas nu på mine planter!" sådan ca. hvert andet minut. Og "hvad skal jeg med et hegn, hvis alle blomsterne er miserable!". Udover hegnsprojektet som naturligvis har taget mere end dobbelt så lang tid end beregnet, har jeg ca. 99999999 andre ting, jeg VIL nå.

  SvarSlet
 11. Hei Claus
  Herlig at du går amok, det må du gjerne, og vi andre nyter å høre om det:) De sartgule digitalis er en herlig plante som faktisk står og blomstrer enda her hos meg, rett utenfor kjøkkenvinduet. I tillegg er den enkel å plassere sammen med andre planter:)

  Flotte hageporter du har fått designet. Det blir spennende å se alt det skjønne. Hvilket syn det blir til våren:)

  Nissehilsener fra Unni

  SvarSlet
 12. The soft yellow foxglove are so dainty. I love them!

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  Digitalis grandiflora skal jeg da have plantet igen, de forsvandt efter nogle år i haven.

  Engblomsten

  SvarSlet